21
HEI
19.00
Akatemia, Miesten Kolmonen

SIF - KPV Akatemia   2 - 2

Sundom Arena N

Akatemialle tasapeli

Akatemia pelasi toisen perättäisen tasapelin kun Sundomin helteisessä torstai-illassa pisteet laitettiin jakoon loppulukemin 2-2 (1-1). Akatemian maaleista toinen merkittiin omaksi maaliksi ja toisen viimeisteli Wegye Wegye.

Ei puuttunut draamaa tästäkään pelireissusta. sillä jälleen kerran kävi niin, että Akatemian nimetty kokoonpano muuttui ensimmäisen kerran ennen kuin joukkueen bussi oli liikkunut metriäkään. Tällä kertaa kumminkin poissaoloon oltiin osattu sen verran valmistautua, että b-suunnitelma oli piirretty jokseenkin jo valmiiksi. Mutta tällaistahan tämä on, kun toimitaan amatööripohjalta.

Itse ottelun nuorella kokoonpanolla jälleen operoinut Akatemia otti haltuunsa oikeastaan heti avausvihellyksestä lähtien. Kahdella juniori-iän ylittäneellä pelaajalla ottelun avannut Akatemia painoi kerta toisensa jälkeen pelin Sundomin kenttäpäätyyn ja pystyi viemään peliä hyvin pitkälti oman mielensä mukaan. Varsinkin kärjessä pelanneet Pietro Kytölaakso sekä Wegye Wegye yhdessä B-juniori Johannes Moilasen kanssa aiheuttivat jatkuvasti päänvaivaa kotijoukkueen puolustukselle.

Akatemia pääsi ottelussa johtoon kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen. Pallonriistosta edennyt tilanne päättyi Akatemian kannalta onnekkaasti siihen, että läpisyötön perään kirmannut Moilanen säikäytti sen verran kotijoukkueen puolustajaa, että hän sijoitti pallon epäonnekseen ohi vastaan tulleen oman maalivahdin ja aina maaliin saakka.

Maali ei millään muotoa muuttanut ottelun kulkua ja Akatemian toinen maali roikkui ilmassa pitkiäkin jaksoja. Pietro Kytölaaksolle avautui parikin oivaa mahdollisuutta lisätä vierasjoukkueen johtoa, mutta tällä kertaa "Pietun" viimeistely-yritykset painuivat ohi sektorin. Myös muutama vaarallinen erikoistilanne nähtiin Akatemialta, mutta maaliviivaa lähemmäksi palloa ei niistäkään saatu.

Sundom tuli lopulta tasoihin reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen. Akatemia avasi peliä hieman turhan optimistisesti ja sitä seurasi pallonmenetys keskialueella. Akatemian joukkue oli sen verran levällään, että kotijoukkueen vastaisku oli katkaistava sääntöjen vastaisesti ja tämän seurauksena Sundom sai vapaapotkun noin 25 metriä maalista. Tuomitun vapaapotkun ampui komeasti maaliin kotijoukkueen Jesse Kankaanpää ja Akatemian maalilla debytoinut Eemi Vuorinen jäi täysin ilman mahdollisuuksia.

Maalin jälkeen ottelu eteni suhteellisen tasaisissa merkeissä puoliaikaan saakka, eikä mitään älyttömän vaarallista nähty kentän kummassakaan päädyssä. Akatemia pystyi luomaan muutaman puolittaisen maalintekopaikan, mutta Johannes Moilasen laukaus rankkarialueen rajoilta painui selvästi yli maalin ja Wegye Wegyen ohjaus Kytölaakson keskitykseen oli hieman ohkainen ja pallo painui niin ikään yli maalin.

- Oltiin ensimmäisellä jaksolla mielestäni selkeästi vastustajaa parempia, sinällään harmi, että emme saaneet siitä palkintoa useamman maalin muodossa. Pystyttiin avaamaan peliä aika epätasaisesta kentästä huolimatta myös maita pitkin ja sitten välillä mentiin suoraan selustaan. Isoimmat ongelmat tulivat tänään tilanteenvaihdoissa, joissa reagoitiin vähän huonosti omiin. Toiseen suuntaan mentäessä taas meillä oli vähän turhankin kiire ja sen vuoksi usein menetettiin pallo aika nopeasti sen riistämisen jälkeen, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Toisen jakson alku oli Akatemialta myös plusmerkkinen. Peli vietiin melko usein laidoillaan hyvin esiintyneiden Jaakko Juvilan sekä Matias Åbergin toimesta kohti kotijoukkueen maalia, mutta ensimmäisen vartin aikana ei mitään vaarallista saatu sielläkään aikaiseksi. Sitten kesken Akatemian painostamisen Sundom iski ottelussa johtomaalin periaatteessa vastoin ottelutapahtumia. Hieman löysästi puolustettu irtopallo keskialueella eskaloitui siihen, että Jesse Kankaanpää karkasi Akatemian puolustuslinjalta ja ampui kotijoukkueen johtoon Eemi Vuorisen jalkojen kautta.

Akatemia ehkä hieman häkeltyi tilanteesta ja Sundom puolestaan alkoi nostamaan kierroksia johtoon päästyään. Seuraavan kymmenminuuttisen aikana kotijoukkueella olikin muutama vaarallinen kulmapotku, jotka Akatemia kumminkin selvitti maalillaan hyvin pelanneen Vuorisen johdolla. Kertaalleen topparina pelannut Elias Mikkola putsasi pallon väljemmille vesille maaliviivan tuntumasta kotijoukkueen Alexander Kronholmin päästyä yrittämään viimeistelyä.

Loppua kohden Akatemiakin pääsi takaisin mukaan peliin ja neljä tehtyä vaihtoa toivat sen verran lisää energiaa kentälle, että vierailija pääsi viimeisen kymmenen minuutin aikana takaisin kuskin paikalle. Muutaman maukkaan maalintekopaikankin Akatemia pystyi rakentamaan, mutta sekä Wegyen, Moilasen että Kytölaakson laukaukset olivat hieman epätarkkoja. Axel Lindholm pääsi kokeilemaan Henri Iivosen antamasta kulmapotkusta, mutta hänen puskunsa vähän vaikeasta asennosta painui ohi kotijoukkueen maalin.

Ansaittu tasoitusosuma nähtiin parisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Akatemia malttoi rakentaa hyökkäystään maata pitkin siihen malliin, että Johannes Moilanen pääsi pelaamaan hienolla syötöllään oikea-aikaisen pystyynjuoksun tehneen Wegye Wegyen läpiajoon. "Watsella" oli aikaa katsella mihin pallon sijoittaa karkumatkansa päätteeksi ja toimitti sen kotijoukkueen maaliin pomminvarmasti.

Normaalitilanteessa tämä olisi tiennyt ottelun rauhoittumista sekä isoimman hyökkäysinnon katoamista molemmilta joukkueilta, mutta ei tässä sarjassa. Reilun minuutin yliajalle siirtymisen jälkeen Akatemian puolustuspäässä tapahtui kummia. Kolme viimeistä pomppupalloon koskenutta pelaajaa olivat kaikki Akatemian pelaajia, mutta niin vain kävi, että jotenkin pallo kimpoili kotijoukkueen Kronholmin juoksulinjalle ja hän karkasi läpiajoon. Tämän pystyi kumminkin Eemi Vuorinen torjumaan komeasti ja näin ottelussa päädyttiin pistejakoon.

- Pystyttiin tänään vastaamaan aika hyvin vastustajan ajoittain jopa ylifyysiseen pelaamiseen. Oltiin kentällä aika miehekkäitä, vaikka meillä olikin nuori joukkue kehissä. Tehtiin joukkueena todella hyvin hommia molempiin suuntiin ja oltaisiin ehkä ansaittu tänään enemmän kuin mitä saatiin. Toisaalta tuo lopun tilanne toisinpäin, niin olisimme lähteneet kotimatkalle tyhjin käsin. Olen tyytyväinen pelaajien sitoutumiseen tänään sekä kuluneen viikon aikana, treenikentällä nämä esitykset pohjustetaan, sanaili Lyyski.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan aika kiivastempoinen ja kaksinkamppailuja nähtiin tiuhaan tahtiin lyhyehköllä kentällä. Hieman oudosti ottelua tuominnut Niko Jokinen tuntui varoittavan kentällä milloin mistäkin ja melkein ketä sattuu. Ainakin kertaalleen kävi niin, että Akatemiasta varoitettiin väärää pelaajaa. Toisaalta Akatemian saamat viisi varoitusta kotijoukkueen yhtä vastaan eivät ihan kerro koko totuutta ottelun rikkeiden jakautumisesta. Toki yksi vierailijoiden varoituksista annettiin valmentajalle. Ihan jokaista varoitusta ei Akatemian riveissä katsottu hyvällä, sillä ne jäävät voimaan ja mahdollisesti tuottavat pelikieltoja myöhemmässä vaiheessa.

- Ei noissa varoituksista ollut minkäänlaista logiikkaa, me saatiin lappuja vaikka meitä rikottiin ja kun kysytään syytä rikkeiden viheltämättä jättämiselle, niin kaveri vastaa että "ei maistu". Itse sain varoituksen kun huusin meidän pelaajille tuon viimeisen läpiajotilanteen jälkeen. Kyllä vastustaja veteli vähintään samalla tavalla meitä ja selvisi vain yhdellä varoituksella. Mielestäni korttien jakaminen ei saa olla se ele, jolla tuomari osoittaa auktoriteettinsa. Tuomareiden tehtävä on suojella pelaajia kentällä ja tuossa loppuvaiheilla pelaajien meneminen kaksinkamppailuihin alkoi olla niin holtitonta, että on ihme, kun mitään ei sattunut. Ei ollut homma hänen hanskassaan tänään, Lyyski pyörittelee.

Ottelu toimi monelle Akatemian pelaajalle hyvänä oppina ja tutustumisena miesten peleihin, sillä edellä mainitut kaksinkamppailut olivat kentällä tuiki tavallisia ja niissä osa Akatemian pelaajista tuntui olevan kuin kotonaan ja jatkuva iholla olo meinasi välillä käydä hieman kokeneempien kotijoukkueen pelaajien hermolle. Kaiken kaikkiaan esitys oli Akatemialta tänään ihan hyvä, vaikkei se kolmeen pisteeseen riittänytkään.

- Ei meillä ollut heikkoja lenkkejä kentällä ollenkaan. Eemi oli maalissa hyvä ottaen huomioon, että edellinen peli maalissa on kauden 2021 lopulta ja tuntui, että hän kehittyi ottelun aikana saadessaan taas juonesta kiinni. Elias (Mikkola) ja Miro (Laxström) pelasivat suht jämäkän ottelun, samoin "Jaska" (Juvila) ja "Masa" (Åberg). Keskialueen pojat olivat hyviä, mutta heitä jouduttiin vaihtamaan kun taustalla on ollut vähän loukkaantumisia ja sairastelua. Tilalle tulleista B-junnarit Tino Hautamäki sekä Arttu Manninen toivat paljon tuoreita jalkoja mukanaan sekä Kim Salonen onnistui tasapainottamaan peliä erinomaisesti. Yläkolmikko taas oli vaarallinen juuri silloin kun pitikin, harmittaa ettei esimerkiksi "Pietu" (Kytölaakso) saanut tänään palkintoa maalin muodossa tekemästään työstä. Johannes (Moilanen) löysi alun hakemisen jälkeen ne alueet, joilla hän pääsee pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja vaaralliset pallot kulmista tai vapareista olivat plussaa, Lyyski summaa.

Akatemia on jälleen tulessa ensi viikon torstaina, jolloin joukkue matkustaa Vöyrille Norrvalla FF:n vieraaksi.

Akatemian kokoonpano:

Eemi Vuorinen, Jaakko Juvila, Elias Mikkola, Miro Laxström, Matias Åberg (87. Valtteri Pinola), Lenni Länsipää (80. Kim Salonen), Henri Iivonen (80. Arttu Manninen), Axel Lindholm (73. Tino Hautamäki), Johannes Moilanen, Wegye Wegye, Pietro Kytölaakso.

Tilastot
SIF

2 - 2

(1-1)
32'MaaliKankaanpää Jesse
60'MaaliKankaanpää Jesse
88'MaaliWegye Wegye

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola