KPV:n Pallo pyörii -säätiö on perustettu vuonna 2021. Perustamisasiakirja on allekirjoitettu 19.8.2021. Perustamisasiakirjan allekirjoittajina ja ensimmäisinä lahjoittajina olivat Jouko Vierimaa, Antti Porko ja Janne Ylinen. Lisäksi rahoitusta tuli 13 000 euron edestä KPV:n rahastoista kuten Väinö Paavolaisen muistorahastosta. Kaikkiaan säätiön alkupääoma oli 50 000 €. Säätiön säännöt on hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa 22.11.2021.

Säätiön ly-tunnus on 3238830-2 ja tilinumero OP FI37 5534 0520 1932 22.

Säätiön virallinen nimi on KPV:n Pallo pyörii -säätiö sr. Sen kotipaikka on Kokkola kaupunki.

Säätiön tarkoituksena on jalkapalloseura KPV:n junioritoiminnan jatkuvuuden turvaaminen sekä seuran arvojen ja perinteiden kunnioittaminen edistämällä jalkapallotoimintaa Kokkolassa. Säätiön toiminnalla tuetaan KPV:n Juniorit ry:n harjoitus- ja kilpailutoiminnan parantamiseen ja kehittämiseen tähtääviä toimenpiteitä kuten juniorivalmennusta ja valmentajakoulutusta, jalkapallokulttuuria edistäviä hankkeitaja julkaisuja sekä vapaaehtoistoiminnan ja tasa-arvoisen harrastustoiminnan edistämistä.

Kiinalaisen sananlaskun mukaan paras hetki istuttaa puu oli kaksikymmentä vuotta sitten. Toiseksi paras hetki on tänään. Jokainen lahjoitus on kuin puun istuttaminen KPV:n Pallo pyörii säätiön metsään. Metsään, jonka hedelmistä kokkolalainen juniorityö ja sitä kautta koko yhteiskunta voi nauttia kestävästi.

Tarkoitustaan säätiö toteuttaa:

tukemalla kokkolalaisen jalkapalloseura KPV:n Juniorit ry:n (KPV) toimintaa,

tukemalla jalkapalloilun harjoitus- ja kilpailutoiminnan parantamiseen ja kehittämiseen tähtääviä toimenpiteitä Kokkolassa ja KPV:ssa sekä

tukemalla muita jalkapalloa ja KPV:n junioritoimintaa edistäviä hankkeita kuten

- KPV:n juniorivalmennusta ja valmentajakoulutusta

- KPV:n jalkapallokulttuuria edistäviä hankkeita, toimenpiteitä tai julkaisuja

- Vapaaehtoistoiminnan ja tasa-arvoisen harrastustoiminnan edistämistä

Säätiö voi tarkoituksensa toteuttamiseksi käyttää enintään 80 % vuotuisesta pääoman nettotuotosta. Jaettavan summan päättää säätiön hallitus

Säätiö voi kartuttaa pääomaansa lahjoituksin, testamentein tai muulla tavoin. Mikäli haluatte kartuttaa säätiön pääomaa lahjoituksin tai testamentein, ottakaa yhteys säätiön asiamies Antti Porkoon.

Säätiön asiamiehenä toimii Antti Porko puh 040 3510 777, antti.porko@gmail.com

Säätiön hallitus Jouko Vierimaa pj, Janne Ylinen, Antti Porko

Säätiön tilikausi on kalenterivuosi.

Säätiön jakamat avustukset KPV:n junioritoiminnalle:

- Kausi 2023 2 000 €

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola