27
LOK
13.00
Edustus, Ykkönen

KPV Edustus - FC KTP  3 - 0

Keskusurheilukenttä, Kokkola

Liigakarsinnan kenraalissa selvä voitto, KPV-FC KTP 3-0

Otteluraportti KPV-FC KTP, 27.10.2018

Sarjapelit pakettiin vakuuttavalla kotivoitolla

KPV:n avaus:

Marttinen - Josimov, Koskimaa, Chanzopoulos, Huuhka - Byskata, Heiermann - Hinestroza, Poutiainen, Marin - Multanen.

Vihreä ei antanut FC KTP:lle oikeastaan minkäänlaisia mahdollisuuksia Ykkösen sarjakauden viimeisen kierroksen ottelussa. Voitto plakkariin numeroin 3-0 ja kun samaan aikaan voittoon ylsi myös pahin kiistakumppani HIFK Kajaanissa, kirjattiin Vihreän lopulliseksi sarjasijoitukseksi toinen sija ja paikka Veikkausliigan nousukarsintaan.

Itse ottelun KPV aloitti väkevästi. Ensimmäisen vartin aikana Vihreä vyörytti peliä kotkalaisten päätyyn ja maalipaikoille ehtivät mm. Patrick Byskata, jonka ovela vapaapotku kiersi hieman etutolpasta ohi, Harri Heiermann, jonka laukauksen vierailijan maalivahti torjui kulmaksi sekä Haris Chanzopoulos, joka puski hieman maalin ohi kulmatilanteessa.

19. minuutilla vapauttava maalikin näki päivänvalon. Ja millä tavalla! Milos Josimov ampui 35 metristä tulisen vapaapotkun yläriman kautta maaliin. Yksi kauden hienoimpia maaleja ja samalla Josimoville kauden kuudes osuma, kova saldo pakin paikalta.

Maalista Pallo-Veikot sai vain lisää vauhtia, eikä keltaisissa paidoissa esiintynyt KTP päässyt juuri vaaranpaikoille, yhden kaukolaukauksen Teppo Marttinen ehti kuitenkin torjumaan.

Puolen tunnin kohdilla Vihreä piti hyvän tovin palloa ja kun pelikellossa oli 33 minuuttia, ampui pitkän loukkaantumisen jäljiltä hyvään vireeseen kuntoutunut Patrick Poutiainen pallon takakulmaan Harri Heiermannin hyvästä esityöstä.

Ja vain kolme minuuttia edellisestä ja taululle kirjattiin jo 3-0 lukemat, kun Haris Chanzopoulos puski Kalle Multasen keskityksen karat verkon perukoille.

Ottelun loppupuolella kotijoukkueella oli mm. epäsuora vapaapotku kotkalaisten boksin sisältä, Josimov pääsi toistamisen koittamaan vasurillaan vaparista reilusta paristakympistä ja toisessa päässä Marttinen ehti kertaalleen mainioon tuplatorjuntaan, mutta 3-0 kirjattiin kuitenkin loppunumeroiksi.

KPV siis sijoittuu toiseksi tämän kauden Ykkösessä, jälleen pykälää paremmin kuin edellisellä kaudella ja Vihreä matkaa Veikkausliigan karsintaan. Ottelun jälkeen kauden eniten palkintoja ottelun parhaana napannut Sebastian Mannström palkittiin Kultasepänliike Hanna Niemen ja Hugo Bossin palkinnolla.

Voitto ja hyvä esitys kelpasivat tietysti myös Vihreän johdolle.

-”Aluksi onnittelut HIFK:lle liigapaikasta. Yritämme tulla perästä”, KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen totesi rehdisti tuoreeltaan ottelun jälkeen.

-”Joukkue teki tänään sen mitä pitikin. Pyrimme antamaan Kajaanin otteluun lisäpainetta maalaamalla mahdollisimman nopeasti, ja sitä kautta ehkä hermostuttamaan IFK:n peliä. Ja tietenkin vahvistamaan entisestään meidän kotikentän hyvää saldoa, ja saamaan keskiviikon liigakarsintaan mahdollisimman hyvä lähtökohta”, Korhonen taustoitti otteluun lähtöä ja tavoitetta.

-”Näissä joukkue onnistui loistavasti. Lisäksi vältimme pelikiellot, sillä siellä oli neljällä pelaajalla pelikielto odottamassa yhden kortin päässä. Kaiken kaikkiaan hyvä iltapäivän puhde joukkueelta. Nyt sitten valmistautumaan keskiviikkoon, isot pelit sen kuin jatkuvat”, Jamo niittaa lopuksi.

KPV kohtaa siis Veikkausliigan karsinnoissa liigassa toiseksi viimeiseksi sijoittuneen TPS:n, joka hävisi viimeisellä kierroksella Suomen mestaruuden jo varmistaneelle HJK:lle kotikentällään maalein 0-4.

Karsintaottelut pelataan heti ensi keskiviikkona 31.10. klo 14.00 Kokkolan Keskuskentällä ja lauantaina 3.11. klo 15.00 Turun Veritas stadionilla.

Luvassa siis vielä kovimpia pelejä vuosikymmeneen!

Kuvat: Tommy Lågland IG: @tommylagland

Tilastot

3 - 0

FC KTP
(3-0)
19'MaaliJosimov Milos
33'MaaliPoutiainen Patrick
36'MaaliChantzopoulos Haris

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola