Täydet pisteet Josimovin upealla vaparilla, AC Kajaani-KPV 0-1

Maistuvat pisteet Kajaanin reissulta

KPV:n avaus:

Marttinen - Hinestroza, Josimov, Koskimaa, Heiermann - Byskata, Ågren - Chaab, Yaroshenko, Hasanzada - Multanen

KPV napasi tärkeät kolme sarjapistettä matkaansa Kajaanin liikuntapuistosta.

Ottelun ainoaksi osumaksi jääneen maalin ampui upeasti vapaapotkusta Milos Josimov.

Ottelun alussa isäntäjoukkue AC Kajaani näytti olevan niskan päällä, mutta ensimmäisen puolikkaan edetessä myös Vihreä paransi peliään ja pystyi hallitsemaan palloa.

Jakson lopulla AC Kajaani sai taas otetta pelistä Pallo-Veikkojen joutuessa enemmän puolustuskannalle.

Maalipaikat vierasjoukkueella jäivät vähiin ensimmäisellä 45 minuuttisella, kotijoukkue pääsi maalipaikkaan pariin kertaan.

Avausjaksolla KPV:n maalivahti Teppo Marttinen torjui isäntien Michael Ibiyomin sekä Antti-Ville Räisäsen lähentelyt, ja tauolle mentiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Tauon jälkeen Vihreä oli huomattavasti aggressiivisempi ja sai ottelun hallinnan itselleen.

47. minuutilla lyhyen kulman jälkeen erinomainen paikka aukesi Aram Hasanzadalle, mutta kajaanilaiset pääsivät purkamaan maaliviivan tuntumasta.

Pelikello näytti 53 minuuttia, kun KPV sai vapaapotkun reilu 30 metriä maalista. Milos Josimov ei etäisyyttä sikähtänyt, vaan mies ampui upean vapaapotkun vasemmalla jalallaan takayläkulmaan, ja vei Vihreän johtoon.

Kajaanilaisten maalilla Topi Valtonen oli voimaton oikeaan yläkulmaan päätyneen vedot edessä.

Kolmas hyvä paikka vierailijoille aukesi vajaan tunnin kohdalla, kun Konstantin Yaroshenko haistoi hyvin huolimattoman pelaamisen raitapaitojen puolustuksessa. "Kostin" laittoi matalan ja kovan keskityksen, mutta Kalle Multasen jatko karkasi hieman ohi maalin.

Lopussa AC Kajaani sai vielä pientä painetta Vihreän päätyyn, varsinkin vikkelä laituri Christian Lasso viritteli tasoitusta, mutta Pallo-Veikkojen puolustus kesti ja näin KPV nappasi tärkeät pisteet mukaansa ja nousi tasapistein HIFK:n kanssa sarjan piikkipaikalle.

-"Saatiin alkuminuuttien jälkeen pallollinen peli paremmalle tasolle ja päästiin myös luomaan tilanteita molempien laitojen sekä Kajaanin keskikentän takaa", analysoi Vihreän valmennuksesta Niko Kalloikoski.

Parannettavaakin kuitenkin jäi, kuten sarjan puolivälin krouvissa pitääkin.

-"Tänään vain viimeiset syötöt jäivät huonoiksi. Puoliajan loppua kohden alettiin tekeen helppoja syöttövirheitä, mikä päästi Kajaanin turhaan hyökkäyksiin. Kajaanilla oli vaarallinen kärki-nelikko ja niille annettiin turhaan huolimattomuudella 1v1 tilanteita sekä mahdollisuuksia nostaa palloa kohti isokokoista Ibiyomia", Kalliokoski pohti.

Kopists kentälle tuli kuitenkin terävämpi vierasjoukkue.

-"Tauon jälkeen saatiin kasattua rivejä ja Nisu toi vaihdon myötä liikettä ja pallovarmuutta pitkän pelaamattomuuden jälkeen. 0-1 maali jakson alkuun oli meille tärkeä ja helpottava ja ennen Kajaanin loppurynnistystä. Paikkoja oli naulata peli mutta tänään yksi maali riitti kolmeen arvokkaaseen pisteeseen vaikeasta vieraspelistä", päättää Kalliokoski.

Seuraavaksi Vihreä jatkaa vieraskentällä ja ensi viikon lauantaina KPV matkustaa kärkipään kamppailuun Tammisaareen. Tuolloin vastaan asettuu sarjakolmonen EIF, joka on taipunut tappioon vasta kerran kuluvan kauden aikana.

EIF-KPV siis lauantaina 14.7. klo 19.00 alkaen, ja tuokin peli näkyy suorana Westissä, KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Rantakadulla.

Tilastot
AC Kajaani

0 - 1

(0-0)
54'MaaliJosimov Milos