Christian Sund jatkaa KPV: n valmennuksessa!
Julkaistu: 17.11.2021 00.00

Christian Sund jatkaa KPV: n valmennuksessa!

Christian Sund on solminut Pallo-Veikkojen kanssa valmentajasopimuksen. 42-vuotias merkittävän pelaajauransa 2015 päättänyt, ja sittemmin valmentajana uraa VPS:ssa ja KPV:ssa rakentanut Sund allekirjoitti tänään sopimuksen KPV:n Juniorit Ry:n kanssa, ja ottaa siis vastuuvalmentajan roolin kahdelle tulevalle kaudelle.

– Kim (Huuhka) soitteli ja kyseli mitä suunnitelmia minulla on kauden päätyttyä sekä mitä ajatuksia mielessä ajastani Kokkolassa. Mielestäni vain positiivisia ajatuksia. Oli helppo sanoa, että tahdon jatkaa KPV:n mukana, Sund kertoo.

Sundin otteet Pallo-Veikkojen valmennustiimissä vakuuttivat myös junioripuolella. Lisäksi Sundin kanssa solmittu sopimus tuo hyvää jatkuvuutta tekemiselle, sillä tunteehan mies edelliskauden pelaajat.

Vaasalaistaustainen Sund pelasi urallaan keskikenttäpelaajana useissa seuroissa, kuten Englannin kolmannella sarjatasolla Crewe Alexandrassa sekä Ruotsin Allsvenskanissa Östers IF:ssä.

Palattuaan Suomeen mies tunnettiin Veikkausliigassa yhtenä huippupelaajista VPS:n paidassa, sekä myöhemmin Helsingin järkäle HJK:ssa, tuolloin pääsarjatasolla pelanneessa JJK:ssa ja kokkolalaisille erittäin tutussa SJK:ssa. Reppuun tarttui matkalla mm. Suomen mestaruus, sekä Suomen Cupin mestaruus.

Junnupuolella Sund on toiminut talenttivalmentajana SJK:n organisaatiossa, sekä samoissa tehtävissä VPS:ssa. ”Vepsun” riveissä hän sai myöhemmin mahdollisuuden akatemian päävalmentajana ja johdattaen joukkueen tuolloin Kakkoseen. Seuraavana vuonna Sund toimi edustusjoukkueessa Petri Vuorisen apuvalmentajana, ja sittemmin otti siellä vetovastuun. Tästä pienen tauon kautta tie johti Kokkolaan.

– Olin hetken sivussa valmentajan tehtävistä ennen, kun saavuin Kokkolaan viime

kesänä. Käytin aikaa seuraten jalkapalloa, tutustuen joukkueisiin ja keskittyen kehityskohtiini valmentajana. Nyt loppukaudesta pystyin olemaan parempi valmentaja kuin aiemmin, Sund kertoo.

KPV:n Juniorit Ry on painottanut edustusjoukkueen ja muiden joukkueiden tiiviimpää yhteistyötä tulevaisuudessa. Sund tietää yhteistyön tärkeyden, ja kertookin, että onnistuakseen se vaatii päivittäistä kommunikointia valmentajien kesken.

– Yhteistyö on tärkeää, että keskitytään pelaajin ja tiedetään ketä pelaajia on tulossa. Pelaajat, jotka pelaavat Akatemiassa tietävät myös edustusjoukkueen pääperiaatteet, eli miten puolustetaan ja hyökätään. Se tekeminen ei myöskään tule shokkina, että mitä se vaatii olla edustusjoukkueen matkassa, Sund valaisee.

Miten tulevaa kautta lähdetään rakentamaan?

– Ensimmäisenä alamme kartoittamaan pelaajia, ja sitä minkälaisen joukkueen tahdomme rakentaa. Käymme paikalliset pelaajat läpi, jotka ovat olleet viime vuonna mukana ja totta kai paikalliset, jotka ovat pelanneet muualla. Kartoitamme myös viime kauden muut pelaajat, joukossa oli paljon hyviä pelaajia joista voisi rakentaa ”selkärangan”, Sund kertoo.

– Tuomme tuloksellista ja viihdyttävää jalkapalloa, jota myös yleisö tykkää katsoa. Viime kauden loppupään peleistä ammennetaan suuntaa.

Christian Sundin sopimus kattaa kaudet 2022 ja 2023.

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola