KPV kiittää Mattia ja Tarua
Julkaistu: 19.10.2021 00.00

KPV kiittää Mattia ja Tarua

KPV kiittää Matti ja Taru Laitista heidän panoksestaan kokkolalaisen jalkapalloilun hyväksi. Olemme saaneet nauttia tarjoamastanne elämyksistä jo vuosien ajan. Matkaan on kuulunut jalkapalloilun koko kirjo ikimuistoisista nousujuhlista syvimpiin pettymyksiin ja kaikkea siltä väliltä.

Kokkolassa futismieheksi käännytetty Matti tuli aluksi KPV:n Juniorit ry:n hallitukseen toisen Kannuksesta lähtöisin olevan futispersoonan Risto Poutun houkuttelemana. KPV oli tuolloin pahoissa taloudellisissa ongelmissa. Kilpailullinen kunnianhimo oli ajanut seuran pelaajasatsauksissaan ylittämään varansa. Velkaa oli sekä verottajalle että muillekin tahoille yhteensä noin 400 000 euroa.

3.12.2013 allekirjoitettiin KPV:n Juniorit ry:n ja Matti Laitisen perustaman KPV Yhtiöt OY:n välinen viisivuotinen sopimus, jolla KPV Yhtiöt OY otti hoitaakseen edustusjoukkueen kilpailullisen toiminnan. Junioripuoli sai keskittyä silloin noin 130 000 euroon pudonneen velkataakan hoitamiseen.

Edustuksen toiminta ja menestys lähti saman tien nousuun. Syksyllä 2015 KPV nousi kakkosesta Ykköseen voittamalla Hongan kotona 1-0 ja pelaamalla vieraissa tasan 1-1. Ykkösessä meni seuraavat kolme vuotta ja Jarmo Korhosen valmentamana KPV nousi liigaan syksyllä 2018. Liigakarsinnassa ottelut TPS:a vastaan päättyivät 0-0 ja 1-1, mutta vierasmaalinsa ansiosta KPV oli parempi.

Liigavuosi 2019 jäi ranskalaiseksi visiitiksi. Kokkolan kenttäolosuhteet ja peräti neljän kotiottelun pelaaminen Seinäjoella antoivat muille liigajoukkueille liikaa eteen ja KPV:n oli putoaminen liigakarsinnassa. Nyt TPS sai revanssinsa.

Koronakaudet 2020 ja 2021 olivat lopulta pettymyksiä. Joukkueissa olisi ollut potentiaalia nousuun asti, mutta tulos jäi vähän vajaaksi.

Joka tapauksessa olemme saaneet elää hienoja hetkiä tasokkaan edustusjalkapalloilun parissa.

Kiitos Matti ja Kiitos Taru.

Nyt matka jatkuu erilaisin eväin


Jouko Vierimaa,

KPV:n Juniorit ry puheenjohtaja

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola