Noa Lehtonen Freiburgin testiin
Julkaistu: 26.06.2021 00.00

Noa Lehtonen Freiburgin testiin

KPV:n lahjakkaan topparin toppari Noa Lehtosen kutsut Euroopan huippuseuroihin jatkuvat. Kaksi vuotta sitten Noa oli kolmen viikon testileirillä Italian Ferrarassa SPAL:n joukkueessa. Nyt oli vuorossa kutsu Saksaan Bundesliigan joukkue Freiburgin alle 19-vuotiaiden testileirille.

Matka alkaa sunnuntaina ja paluu Kokkolaan on ohjelman mukaan seuraavana sunnuntaina 4.7. Kokkolan peleistä Noa on sivussa ainakin juhannuksen jälkeisen viikon ja todennäköisesti vielä seuraavaakin viikkoa jonkin aikaa. Freiburgin joukkueen testileirin ensimmäiset kaksi harjoitusta ovat tiistaina. Keskiviikkona joukkue matkaa 70 kilometrin matkan Sveitsin puolelle Baseliin, missä kohdataan paikallinen Baselin 19-vuotiaiden joukkue. Perjantaina on seuraava harjoituspäivä ja lauantaina leirin toinen harjoitusottelu Freiburgissa Winterhur in Jestetteniä vastaan.

- Minulla on yksi koronarokotus, mutta todennäköisesti jonkinlaista karanteenia reissun jälkeen myös joudun pitämään, sanoo elokuun lopulla 18 vuotta täyttävä ja jo 190-senttiseksi kasvanut toppari.

- SPAL:n leiri oli kova ja siitä palautuminen kesti kokkolassakin vielä pitkään. Nyt tunnen olevani valmiimpi tähän leiriin, joten matkaan lähden luottavaisilla mielin, sanoo Noa.

KPV:n edustusjoukkueen ryhmään Noa nousi jo viime kaudella, jolloin ottelukokemusta kertyi viidessä Ykkösen ottelussa. Tänä vuonna Ykkösen minuutteja on kertynyt kahdessa Ykkösen ottelussa ja kolmessa Suomen cupin ottelussa. Lisäksi Noa pelasi lainapelaajana täydet minuutit kahdessa GBK:n Kakkosen ottelussa sekä kahdessa Akatemian Kolmosen otteluissa.

- Ammattilaisuus jalkapalloilijana on tähtäimessä ja sitä kohti tehdään kovasti töitä, sanoo Noa.

KPV toivottaa Noalle tukijoukkoineen menestyksekästä testileiriä eteläisessä Saksassa.