Puheenjohtajan tiedote
Julkaistu: 13.08.2020 00.00

Puheenjohtajan tiedote

Viime viikkojen sosiaalisen- tai printtimedian myllytys on iskenyt KPV:n edustukseen ja viime päivinä myös KPV:n Juniorit ry:en. Toivomme työrauhaa ja mahdollisuutta mennä eteenpäin. Yritämme parhaamme mukaan kilpailla niillä resursseilla, mitä meillä on. Niin edustus kuin junioritkin.

KPV:n Juniorit ry on antanut miesten edustusjoukkueen KPV Yhtiöt OY:n hoidettavaksi. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja sitä tarkastellaan tarpeen vaatiessa syksyllä kauden päättyessä. OY on hoitanut KPV:n edustusjoukkuetta kohta seitsemän vuotta ja sinä ajanjaksona KPV:n edustusjalkapallo on nostanut selkeästi tasoaan. Viime kaudella jo maisteltiin mannaa maan ylimmällä tasolla. Vielä ei ollut aika lisäkausille, mutta kausi opetti paljon siitä mitä ylimmälle tasolle vaaditaan. Kohti kovempaa tasoa tehdään töitä koko ajan.

Pitää muistaa, että mielipiteitä voi olla mitä vain. Satojen henkilöiden joukossa mielipiteitä löytyy sadoilla kerrottuna. Mielipiteisiin ei liity minkäänlaista vastuuta. MUTTA. Vastuu liittyy aina päätöksiin. Päätöksiä tekevät ne instanssit, joilla on siihen asemansa puolesta velvollisuus. Sosiaalisen median nimimerkit - ja ikäväkseni nyt myös printtimedia - on lähtenyt ampumaan puskista nimettömiin lähteisiin juttunsa perustaen. Nämä nimimerkit eivät juuri koskaan joudu vastaamaan jutuistaan. Kuitenkin heillä voi olla joku oma intressi ohjailla asioita. Aina pitäisi kysellä kuten vanhoissa rikossarjoissa - kenellä on motiivi ja minkälainen. Kuka hyötyy.

Eräs media pyysi keskiviikkona minulta kommenttia liittyen Juntusen tekemisiin KPV:ssa. Kun sanoin omalla nimelläni miten asiat ovat, niin alettiin houkutella, että voit sanoa asiat myös nimettömänä. Miksi minun olisi pitänyt kertoa jotain nimettömänä ? Asemani puolesta voin kommentoida KPV:n Juniorit ry:n puolesta ja kannan kommenteistani myös vastuun.

KPV:n Juniorit ry on ollut tyytyväinen sopimukseen, jolla KPV Yhtiöt OY hoitaa edustusjoukkueen pyörittämisen. Tämä on antanut paljon resursseja kehittää omaa junioritoimintaa. KPV:n Juniorit ry pystyi maksamaan vanhat velkansa pois hyvin pitkälle edustusjoukkuesopimuksen ansiosta jo pari vuotta sitten.. Meillä on 19 toimivaa juniori-ikäluokkaa ja selkeät askelmerkit antaa nuorille mahdollisuus kehittyä omalle huipulleen jalkapalloilun parissa. KPV:n Juniorit ry:n hallitus ei ole missään vaiheessa edes miettinyt edustusjoukkuesopimuksen irtisanomista. Ei se ole tehnyt sitä myöskään viimeisten viikkojen aikana.

KPV:n Juniorit ry ei ole myöskään neuvonut OY:a edustusjoukkueen pyörittämisessä eikä varsinkaan uhkaillut sopimuksen irtisanomisella. Näitäkin väitteitä näköjään tulee vastaan.

Niko Kalliokoski ottaa vastuun edustuksen päävalmentajan tehtävästä. Tuemme häntä kuten edellisiäkin edustuksen valmentajia. Tottakai Nikolla on erityinen paikka kaikkien KPV-laisten sydämissä. onhan hän "one of our own".

Jouko Vierimaa, puheenjohtaja KPV:n Juniorit ry.