KPV jatkaa poikien ja tyttöjen SM-karsinnassa
Julkaistu: 28.09.2020 00.00

KPV jatkaa poikien ja tyttöjen SM-karsinnassa

Nuorten sarjat päättyivät viikonloppuna. Ja päättyivätkin KPV hienoon menestykseen niin joukkuetasolla kuin yksilötasollakin. B-pojat selvittivät ainoana Pohjanmaan alueen joukkueena paikan SM-karsintaan sijoituttuaan Ykkösen toiseksi. SM-sarjaa pelanneet B-tytöt olivat varmistaneet paikkansa jo siinä vaiheessa, kun joukkue viime talvena raivasi tiensä kesän 2020 SM-sarjaan. Yksilötasolla Santtu Mäkinen (2002), Noa Lehtonen (2003) ja Aku Ahokangas (2004) sekä tytöistä Vivi Granlund (2004) on valittu ikäluokkiensa maajoukkueleiritykseen.

Lauantaina B-poikien Ykkösen päätöskierroksella KPV pelasi paikasta ensi talven B-nuorten SM-karsinnassa. C-lohkosta Ykkösen kaksi parasta joukkuetta nousi talven SM-karsintaan. Päätöskierroksella niin toisena ollut KPV kuin neljäntenä ollut VIFK omasi mahdollisuuden päästä maan valioiden joukkoon talveksi. Pelin henki oli selvä alusta lähtien. Tasapelikin riittäisi KPV:lle, kun VIFK tarvitsi ottelusta voiton.

Peli pysyi jännittävänä ensimmäisen puolituntisen, kun VIFK tasoitti 30.minuutilla. Sitten otti Noa Lehtonen ja Benjamin Rintala iskivät maalin mieheen ennen taukovihellystä. Puoliajan jälkeen kentälle tuli lannistunut VIFK ja lopulta KPV rallatteli 12-3 voittoon. Rintala teki viisi maalia, vaihdosta kentälle tullut Henri Iivonen kolme, Lehtonen kaksi, Joona Peltoniemi ja Joonas Paananen yhden.

KPV:n joukkueen nousua kuvaa hyvin se seikka, että sarjan kolmesta ensimmäisestä ottelusta joukkue hävisi kaksi, mutta sen jälkeen huipputyötä tehnyt valmennustiimi Joni Sorvojan johdolla löysi oikeat lääkkeet eikä tappioita enää tullut. Sarjan voittajajoukkue JJK:n kanssa jäätiin tasapeliin, mutta muut voitettiin mm. Jaro Pietarsaaressa.

B-tyttöjen SM-sarja kärsi yhteistyöstä IK Myranin Ykkösessä pelaavan naisjoukkueen kanssa. Parhaimmillaan seitsemän KPV:n B-tyttöjen pelaajaa oli naisten ottelussa avauksessa ja useat päällekkäiset ottelut söivät resursseja. Toisaalta tämä antoi valtavasti näytönpaikkoja naisten ja nuoremmille B-tyttöjen SM-sarjankin peleihin ja antoi aimo harppauksen henkilökohtaisella tasolla kehittymiseen.

Lisäksi B-tyttöjen kakkosjoukkue selvitti voitokkaasti karsinnat Ykköseen, joten ensi kesäksi KPV:lla on paikka tyttöjen SM-karsintaan sekä lisäksi toinen sarjapaikka Ykköseen.

Nuoremmissa tytöissä 2006-syntyneet selvittivät paikan PSL lopputurnaukseen ja 2007-syntyneilläkin on hyvä mahdollisuus vastaavaan turnaukseen.

Maajoukkuekutsuja tuli kesän aikana neljälle pelaajalle. Santtu Mäkinen pelasi kauden pääosin Akatemian riveissä, mutta ehti tehdä virkeän debyytin edustusjoukkueen Ykkösen peleissä. Myös Noa Lehtonen pelasi kauden pääosin Akatemian, mutta myös B-poikien joukkueessa. Edustusjoukkueessakin Noa pääsi jo debytoimaan. Kolmas maajoukkuekutsun saanut oli B-pojissa kauden pelannut Aku Ahokangas, jonka maajoukkuevalmentaja Erkka V Lehtola bongasi keväällä B-poikien ykkösen ottelusta maajoukkueleiritykseen. Akukin ehti kesällä tehdä edustusjoukkueen debyytin.

Tytöissä hyväraaminen maalivahti Vivi Granlund pelasi pelejä sekä B-tyttöjen, että Myranin maalin suulla. Maajoukkuekutsu napsahti hänenkin postiin.

Hieno kausi kaiken kaikkiaan KPV:n junioreilla.