FF Jaro - KPV

Centralplan N

Otteluraportti: FF JARO – KPV

Neljän varoituksen johdosta pelikieltoon joutunut Harri Heiermann oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella poissa KPV:n avauskokoonpanosta, kun KPV matkasi Pietarsaareen. Muut lähes täydet peliminuutit runkosarjassa kirjauttaneet pelaajat Sergey Lazarev, Haris Chantzopoulos ja Sebastian Mannström nähtiin kokoonpanossa.

Liekö vakiokokoonpanon murtuminen syynä siihen, että Jaro-matsista tuli täysi ohipeli KPV:lle. Maalipaikoissaan terävänä ollut Jaro karkasi ansaittuun 3-0 voittoon.

Heiermann on ollut tärkeä lenkki KPV:n hyökkäyspelin vastaanottavana linkkinä. Nyt hyökkäyspelin avaukset päätyivät lähes poikkeuksetta jarolaisten ulottuville. Tämän huomioi myös Sebastian Mannström.

– Aloitettiin peli hyvin, mutta sitten hävittiin liikaa ykkös-kakkospalloja ja Jaro pääsi hallitsemaan peliä. Myös toinen jakso aloitettiin hyvin, mutta sitten päästettiin helppo maali ja toinenkin ja peli ratkesi, selvitti Mannström tuoreeltaan Ruudun haastattelussa.

Miika Kauppila teki paluun kokoonpanoon ja hyökkäyssuunnitelmassaan KPV pyrki pelaamaan palloa nopeasti Jaron linjan taakse nopeille kärjilleen tai vähintäänkin nopeaan prässiin, mikäli Jaro voittaa ykköspallot. Suunnitelma ei oikein osunut, sillä Jaro oli vahva ykköspalloissa ja huolellinen pelin jatkamisessaan. Lisäksi linjan taakse ei juurikaan jäänyt tilaa.

Ottelun ratkaiseva hetki oli Jaron avausmaali pelin 38. peliminuutilla. Siihen mennessä kumpikaan joukkue ei ollut päässyt kertaakaan uhkailemaan vaarallisesti vastustajan maalia. Tuohon hetkeen osui Jarolle kaksi hienoa yksilösuoritusta. Markus Kronholmin keskitys kulmalipun tuntumasta oli täydellinen ja yhtä täydellinen oli Franklinen Okoyen pusku ylänurkkaan.

Tilanteessa Okoy oli päässyt livahtamaan karkuun KPV:n keskikentältä ja takatolpalle oli jäänyt "1 vs 2" -tilanne.

Toisen jakson alkuun KPV lähti vyöryttämään vahvasti. Tuo vyörytys katkesi kymmenessä minuutissa, kun yleensä luotettava Haris Chatzopoulos hassasi kaksi lähes peräkkäistä tilannetta. Joni Remesaho kiitti, tehden kaksi osumaa 54. ja 58. minuutilla. Tuon jälkeen pelattiin minuutit pois kellosta, eikä voittajaa pystytty kyseenalaistamaan. Mikäli Jaron viimeistely olisi ollut yhtä kliinistä kuin ensimmäisissä tilanteissa, olisi Jaron voitto voinut olla suurempikin.

Seuraavaksi KPV pelaa #HyväVeikkoEiKiusaa -ottelun lauantaina PK-35:a vastaan. Miika Kauppila pelasi jo täyden pelin, ja toinen toipilas Kyle Curingakin tuli vaihdosta sisään. Lisäksi Harri Heiermann on pelikieltonsa kärsinyt, joten kotikentällä on odotettavissa vahvempi esitys.

Ottelun jälkeisissä hikihaastatteluissa mukana KPV:n kapteeni Sebastian Mannström ja FF Jaron hyökkääjä Joni Remesaho. Toimittajana Pasi Roimela.

FF Jaro - KPV 3 – 0 (1–0) | Huippuhetket

1-0 38' Okoye Chinaecherem Frankline
2-0 54' Remesaho Joni
3-0 58' Remesaho Joni