21
ELO
15.00
Akatemia, Kolmonen C-lohko

VPV - KPV Akatemia   7 - 2

Palosaari

Akatemialle tyly tappio

Akatemia sai oikein isän kädestä lauantaina Vaasassa, kun runkosarja päätösottelussa kotijoukkue VPV latoi taululle tylyt lukemat 7-2 (2-2). Paljoa ei seliteltävää vierailijalle jäänyt. Vierasjoukkueen maaleista vastasivat Jouni Ahvenkoski sekä Arttu Seikkula.

Launatain reissu Palosaaren kentälle noudatti jostain kumman syystä jo alusta alkaen samanlaista kaavaa, kuin viime vuonna. Matkan aloittaminen viivästyi reippaasti kun joukkueen käyttämän bussin kanssa tuli hieman ongelmia lähtöpaikalla. Tämä ei selitä tulosta tai peliesitystä millään tavalla, mutta on käsittämätöntä, kuinka nämä tapahtumat osuvat aina tiettyihin otteluihin.

Ottelun alku oli Akatemialta kaikesta huolimatta ihan kohtalainen, jonkin näköistä painetta saatiin kotijoukkueen maalille, mutta ei mitään yltiövaarallista kumminkaan. Samalla tavalla myös kotijoukkue VPV pystyi viemään peliä kohti Akatemian maalia, mutta ihan alussa ei mitään erikoista sekään saanut aikaan.

Sitten alkoivat maalitalkoot. VPV siirtyi johtoon, kun Akatemian pelaajat hieman nukahtivat puolustuspelaamisessaan. Pallo pelattiin laitaan ja sieltä edelleen maalinedustalle. Antti Vironen pystyi ensimmäisen yrityksen torjumaan, muttei enää toista ja kotijoukkue siirtyi johtoon. Heti perään Atte Hentulle avautui hyvä paikka tasoitukseen Valtteri Palosaaren esityöstä, mutta kotijoukkueen veskari pystyi Hentun laukauksen torjumaan.

Hetkeä myöhemmin Akatemia tasoitti ottelun. Edellisen kaltainen tilanne päättyi siihen, että maalintekoa yrittänyt Henttu kaadettiin rankkarialueella ja pallo vietiin pilkulle. Rankkarin toimitti maaliin Jouni Ahvenkoski ja tasoitti samalla tilanteen.

VPV siirtyi uudelleen johtoon, kun hieman varkain syntyneestä tilanteesta kotijoukkueelle tuomittiin rankkari. Pallo oli menossa jo sivurasjasta yli, Akatemian pelaajat lopettivat pelaamisen ja niin vain VPV kaivoi pallon vielä peliin. Nopean pystysyötön jälkeen kotijoukkueen pelaaja kompuroi rangaistusalueella sen verran, että ottelun erotuomarilla oli mahdollisuus viedä pallo pilkulle. Ja näin myös tapahtui. Tuomittu rankkari ammuttiin maaliin ja kotijoukkue otti jälleen johdon.

Akatemia nousi kumminkin tasoihin vielä ennen puoliaikaa. Laitapuolustajana pelannut Arttu Seikkula sai pallon noin 25 metrissä pienen hyökkäyspään paineen jälkeen ja täräytti komealla laukauksella pallon VPV:n maalin etuyläkulmaan tasaten taukotilanteeksi 2-2.

- Olen todella pettynyt meidän esitykseemme. Ensimmäisellä jaksolla pysyimme jollain tavalla pelissä mukana kun saimme pari maalia tehtyä, mutta muuten olimme ongelmissa ihan alusta alkaen. Jouduimme liikuttamaan liikaa pelaajien pelipaikkoja ja se kyllä näkyi varsinkin pelirytmissä sekä ratkaisuissa. Tiedettiin kuinka vastustaja pelaa ja tiedettiin kuinka meidän pitäisi pelata, mutta ei jostain syystä sitä sovittua tapaa toteutettu alkuunkaan. Käytännössä kaivettiin verta omasta nenästä ihan alusta saakka, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Toisen jakson alku oli Akatemialle karmea. VPV teki kolme maalia kolmesta paikastaan todella lyhyen ajan sisään ja ottelu oli sitä myöten taputeltu. Kotijoukkueen kolmannessa maalissa parikin Akatemian pelaajaa seurasi vieressä juoksemalla kotijoukkueen pelaajaa n. 40 metrin matkan ja pääsi lähietäisyydeltä todistamaan saman pelaajan keskitystä maalille, josta pallo sitten laitettiin maaliin. Kotijoukkueen neljäs maali tuli jälleen rankkarista, kun läpi karanneen pelaajan kaatoi vastaantulossaan myöhästynyt Vironen. Viides maali taas livahti helpohkosti sisään kaukolaukauksesta.

- Kyllähän sitä valmentajana miettii, että mikä saa joukkueen pelaamaan tuolla tavalla, kuten me pelasimme toisen jakson alun. Ei oltu millään tavalla mukana ottelussa ja käytännössä annettiin vastustajan tehdä kentällä mitä he halusivat. Ja he myös tekivät ihan mitä halusivat. Ymmärrän virheet nuorilta pelaajilta, niitä tulee aina. Senkin ymmärrän, että meillä tuli esimerkiksi sijoittumisvirheitä. Nekin on hyväksyttävissä, kun on useampi pelaaja oudolla pelipaikalla. Mutta sitä on vaikea hyväksyä, että emme ota vastuuta tekemistämme asioista ja tekemättä jättämistämme asioista, Lyyski puhisi.

VPV kaunisteli vielä kahden läpiajomaalin turvin lukemia ottelun loppupuolella. Kuvaavaa on sekin, että näistä ensimmäisessä vierasjoukkueen puolustaja ei osunut palloon purkuyrityksessä ja jälkimmäisessä pallo käytännössä syötettiin itse läpiajoon juosseelle pelaajalle. Näin Akatemian runkosarjan päätöksestä tuli täydellinen pannukakku. Ja sitä ei valmennuksessa katsota hyvällä.

- Meidän pelaajat puhuivat ottelun jälkeen, että kenttä vaikutti pelaamiseen. Tai ihmettelivät kentällä ollessaan toistensa ratkaisuja ääneen. Kaikki tuo kertoo minulle sen, että he eivät osaa kantaa vastuuta tekemisestään. Ihan turha valittaa kentästä mitään, se oli ihan hyväkuntoinen nurmialusta. Liukas sateiden jäljiltä ja kapea, mutta ihan hyvä se oli. Hiljalleen olisi suht monen pelaajan aika alkaa katsomaan peiliin. Tässä on ollut jonkinlaista pelaajapulaa jo jonkin aikaa ja se näkyy harjoittelussa. Huono harjoittelu taas näkyy peleissä. Vähän tuntuu että meillä seurayhteisössäkin jokainen ajattelee hieman liikaa omaa pesäänsä, Lyyski tilittää.

Akatemia jatkaa otteluitaan ylemmässä loppusarjassa. Paineita ei nää ole siis sarjapaikan tai sarjanousun suhteen, joten loppukauden se voi harjoitella pelaamista aikuisia vastaan, siihen on nimittäin aihetta


Tilastot
VPV

7 - 2

(2-2)
10'MaaliSäily Samuel
24'MaaliAhvenkoski Jouni
32'MaaliKetonen Pietari
52'MaaliNorrena Antton
54'MaaliKetonen Pietari
56'MaaliNorrena Antton
75'MaaliMäkelä Joel
92'MaaliMäkelä Joel

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista