KPV Edustus - RoPS  4 - 1

Kokkola, Keskusurheilukenttä

Hienoja maaleja ja tärkeät pisteet, KPV-RoPS 4-1

Otteluraportti KPV-RoPS, Veikkausliigan Haastajasarja, 21.9.2019

Komea voitto tärkeässä paikassa, onnistumisia laajalla rintamalla ja maalihanatkin auki. KPV otti tärkeät kolme pistettä kaatamalla Rovaniemen Palloseuran Keskuskentällä selvin 4-1 numeroin.

Ensimmäinen jakso taisteltiin varsin tasaisissa merkeissä. RoPS piti enemmän palloa, mutta Vihreä pelasi hyvin joukkueena ja piti vierailijat kaukana tekopaikoilta. Avausmaalin ottelussa iski kuitenki RoPS, kun ottelu oli ehtinyt vanheta vasta reilun kymmenen minuuttia. Taye Taiwo jätti kulmapotkussa isäntien vartioinnin selvästi kakkoseksi ja nigerialaispuolustaja puski pallon voimalla isäntien verkkoon.

Avausmaalin jälkeen Vihreä kuitenkin pystyi terävämpään peliin ja Sebastian Mannström iski tarkalla laukauksella tasoituksen, kun puoli tuntia oli juuri täyttynyt pelikellossa. Maalien lisäksi merkittävimmät tilanteet avauspuolikkaalla olivat Teppo Marttisen loistava torjunta Lucas Lingmanin ampumaan vapaapotkuun sekä Mohamadou Sissikon hurjat sakset läpi karanneen Taiki Kagayaman pysäyttämiseksi, jostain syystä ranskalaistoppari vältti suihkukomennuksen eikä pilli soinut vapaapotkunkaan merkiksi.

Toiselle jaksolle kopista tuli kauden paras KPV. Peli kääntyi väkisin rovaniemeläisten päätyyn ja Vihreä pystyi luomaan tukun vaarallisia tilanteita Antonio Requeron vartioimalle maalille. Enoch Banza oli päästä liukumaan Ishmael Yarteyn keskityksen sisään, Milos Josimov ampui suoraan kulmapotkusta ylärimaan ja Yarteyn kääntölaukaus karkasi hieman takatolpan ohitse.

Vihreä sai haluamansa ottelun viimeisen vartin alkaessa. Ensin Banza iski tasoituksen ruuhkasta Isaac Shazen hyvän nousun jälkeen. Viisi minuuttia myöhemmin Banza tarjoili tarkan keskityksen vasemmalta ja pirteästi vaihdosta sisään tullut Joni Mäkelä puski tyylikkäällä syöksypuskulla pallon yläriman kautta verkkoon. Ja vain toiset viisi minuuttia ehti kulua, kun ottelun hahmoihin kuulunut Ishmael Yartey ajoi vasemmalta sisään ja ampui kauden komeimmalla laukauksella pallon takayläkulmaan. Kolme komeaa maalia kymmeneen minuuttiin ratkaisi ottelun ja lopoulukemat kirjattiin Vihreälle 4-1.

Luonnollisesti KPV:n valmennuksessa tulos ja pisteet miellyttivät.

-”Peli näytti siltä, miltä pitikin. Koko joukkueelta hieno ja yhtenäinen esitys. Teimme tänään voittoon tarvittavan työmäärän ja voiton myös saimme. Erityisen tyytyväinen olen hyökkäyspeliin ja maaleihin”, KPV:n valmentaja Jani Uotinen kiitteli omiensa yhtenäistä esitystä.

-”Puolustimme joukkueena hyvin ja pystyimme pitämään RoPSin hyvin pois maalipaikoilta ja saimme myös vaihdosta lisää energiaa kentälle niinkuin kuuluukin”, Uotinen kertasi voiton avaimia.

–”Meillä oli alla ehjä ja hyvä harjoitusviikko. Keskittyminen ja työnteko oli treeneissä niin hyvää, että tähän peliin pystyin lähtemään levollisena. Niin pelaat kuin harjoittelet päti taas. Samaa tekemistä kun jatkamme tästä eteenpäin jokaisella viikolla, niin meillä on hyvät mahdollisuudet saada jäljellä olevista peleistä lisää voittoja”, Uotinen päättää ja katsoo jo tuleviin otteluihin.

KPV repi kolmen pisteen verran eroa sarjan hännillä olevaan VPS:an ja kiri eroa pienemmäksi yläpuolellaan majailevaan RoPS:an, viisi pistettä erottaa Vihreä nyt suoran säilyjän paikasta. Seuraavaksi KPV matkustaa ensi perjantaina Seinäjoelle, jossa Vihreä kohtaa SJK:n. Green Family järjestää otteluun kannattajakyydityksiä!

Kuvat: Tommy Lågland

4 - 1

RoPS
(1-1)
31'MaaliMannström Sebastian
74'MaaliBanza Enoch
79'MaaliMäkelä Joni
84'MaaliYartey Ishmael