Esittely
Ottelutilastot
IFK Mariehamn - KPV Edustus
2019 - Edustus - Veikkausliiga
Klo 18:30 Wiklöf Holding Arena
14
Hei

Kauden pisin vierasreissu, IFK Mariehamn-KPV su 14.7. klo 18.30


Otteluennakko IFK Mariehamn-KPV, Veikkausliiga 14.7.2019

Saarelle ryöstöretkelle

KPV lähtee hakemaan jatkoa viime viikonlopun derbyvoitolle ja kolmelle pisteelle. Myös Saarelaisten päänahka kelpaisi, sillä avauskierroksella Seinäjoella pelatussa ottelussa IFK löi taululle turhan tylyt loppulukemat.

IFK Mariehamn on perinteisesti vahva kotijoukkue, mutta tällä kaudella seitsemästä kotiottelusta täydet pisteet saarelle on jäänyt vain kahdesti. Edellisellä kierroksella IFK nappasi täyden pistepotin Rovaniemeltä ja taittoi samalla kolmen voitottoman ottelun putkensa poikki.

KPV lähti vierasreissulle jo lauantaina aamupäivällä. Alla on siis kauden toinen voitto ja tuikitärkeät kolme pistettä.

Kokoonpanosta puuttuu vahvan pelin VPS:a vastaan pelannut Adam Vidjeskog korttitilin täyttymisen vuoksi. Lisäksi puolisen kymmentä pelimiestä on telakalla erilaisten loukkaantumisten vuoksi. Tämä luonnollisesti avaa erinomaisen mahdollisuuden näytönpaikoille vähemmän peliaikaa saaneiden pelaajien kohdalla.

Vihreä on testannut viikolla kolmea vahvistusta siirtoikkunan auettua. Testissä ovat olleet Interistä tuttu Guy Gnabouyou, Sveitsistä saapunut Ishmael Yartey sekä toppari Ignatius Adukor. Liikennettä on myös toiseen suuntaan, KPV ja Benno Hanslian ovat purkaneet sopimuksensa ja Hanslian on liittynyt Mikkelin MP:n riveihin.

Ahvenanmaalle Pallo-Veikot lähtee täysi pistepotti mielessään.

-”Alla iso voitto Vepsusta ja edessä pitkä reissu Ahvenanmaalle. Harjoitusviikolla koitettu käydä läpi tulevaa vastustajaa ja saada lisää variaatioita ja yhtenäisyyttä liikkeisiin, jotta saadaan luotua enemmän maalipaikkoja”, KPV:n valmentaja Niko Kalliokoski pohtii ottelun alla.

-”Muutamia poissaoloja on loukkaantumisten ja pelikieltojen takia, mutta odotan että sunnuntaina nousee uusia vastuunkantajia ja pystytään tekemään ehjä peli”, Kalliokoski päättää.

IFK Mariehamn-KPV sunnuntaina 14.7. klo 18.30 alkaen. Ottelu näkyy suorana Ruutu+ palvelussa sekä tietysti suorana isolta screeniltä Westissä, KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Rantakadulla.

Ei pisteitä Saarelta, IFK Mariehamn-KPV 3-0


Otteluraportti IFK Mariehamn-KPV, Veikkausliiga 14.7.2019

Kummallisia maaleja ja hylättyjä maaleja

KPV:n pistepotti ei karttunut vierailulla Ahvenanmaalle. Paikallinen IFK oli ottelussa parempi, loppulukemat 3-0 toki hieman vääristävät joukkueiden mittasuhteita sunnuntai-illan kohtaamisessa.

KPV piti kotijoukkuetta enemmän palloa, mutta ei tahtonut saada vaarallisia tilanteita aikaiseksi isäntien puolustaessa tiiviisti. Lähimpänä maalintekoa Vihreästä avausjaksolla oli Harri Heiermann, joka puski kulmapotkutilanteessa hieman yli saarelaisten maalin.

Vajaan puolen tunnin kohdille osui IFK:n vahva jakso, jossa Pallo-Veikot oli pidempään vaikeuksissa. Vihreän boksissa taistellun kummallisen pomppupallohässäkän jälkeen isäntien Simon Silverholt sai kävellä pallon takatolpalta tyhjään maaliin. Myös tauolle mentiin 1-0 kotijohdossa.

Vihreä haki muutosta pelinrakenteluunsa muokkaamalla ryhmitystään ja saikin ensimmäisen jakson lopussa ja aivan toisen alussa muutaman hyvän tilanteen, mutta kylmä suihku karahti niskaan toisen jakson vanhettua vain muutaman minuutin. Riku Sjöroos syötti vetopaikan Keaton Isakssonille, joka ampui kovaa kimmokkeen kautta pallon Veikkojen reppuun.

Johhtomaali tuntui syövän ryhmityksen muutoksella aikaan saadun ryhtiliikkeen, IFK pääsi kontroloimaan peliä eikä KPV tuntunut löytävän aukkoja saarelaisten puolustuksesta. Kahdesti aukko löytyi ja pallo saatiin maaliinkin, mutta molemmilla kerroilla vaihdosta sisään tullut Yessy Mena oli ehtinyt paitsion puolelle.

Lisäajalla Gustaf Backaliden synkisteli vielä ylivoimahyökkäyksestä loppunumeroiksi 3-0, KPV:n panostaessa koko ryhmällään hyökkäämiseen. Pariin otteeseen Teppo Marttinen ehti hienosti isäntien vastahyökkäysten pysäyttäjäksi, mutta Backalidenin tilanteeseen KPV veskarikaan ei enää venynyt.

Tylyt loppulukemat toistamiseen IFK Mariehamnin hyväksi. Vaikka pelillisesti Vihreän otteet olivat ensimmäistä kohtaamista parempia, ei jossittelulle hirveästi sijaa jäänyt. Peli oli tasainen mutta maalit ratkaisevat

-”Tasainen peli pelillisesti, jossa oli vaiheita jolloin IFK sai meidät ahtaalle ja prässäsi meitä todella rohkeasti, mutta saatiin ajoittain myös luotua painejaksoja itsekkin. Kuusi luotua maalipaikkaa eikä yhtään hyväksyttyä maalia, niin silloin pisteiden raapiminen on hankalaa”, KPV:n valmentaja Niko Kalliokoski manasi ottelun jälkeen.

-”Toisaalta myös esiin tuli ongelmia, jotka ovat toistuneet koko kauden puolustussuuntaan ja niistä IFK pääsi rokottamaan kahdesti”, summasi Kalliokoski ottelun ratkaisun.

Seuraavaksi mitellään Pohjanmaan herruudesta, kun lauantaina 20.7. SJK saapuu Kokkolan Keskuskentälle. Vihreä tarvitsee ottelusta voiton, jotta se pääsee nostamaan Pohjanmaan PowerPark liigan mestaruuspokaalia, muilla tuloksilla SJK on Pohjanmaan ykkönen. VPS on jo taistosta pudonnut, joten herkullinen ”finaalitaisto” on lauantaina luvassa Kokkolan Keskuskentällä.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
3 - 0
(1-0)
Edustus
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Toukokuu   »
Kategoriat