​Tervetuloa Veikkoihin, Gué!
EdustusjoukkueJulkaistu: 02.02.2024 12.00

​Tervetuloa Veikkoihin, Gué!

KPV:n edustusjoukkue saa jälleen tuoreen vahvistuksen. São Tomén ja Príncipen demokraattisen tasavallan ja Portugalin kansalaisuudet omaava laitahyökkääjä vakuutti taustat tekemisellään testijakson aikana.

Skellefteå FF:n riveistä Kokkolaan saapuva Ricardo Gué Rosa Cardoso, eli tuttavallisemmin Gué, on harjoitellut tovin edustusjoukkueen kanssa, ja lupaava testijakso päättyi sopimukseen.

– Saavuin Ruotsista Kokkolaan joku aika sitten. Testijakso on mennyt mielestäni erittäin hyvin, Gué kertoo.

Kyseessä ei ole miehen ensimmäinen visiitti Suomessa. Alunperin alkuvuodesta 2021 Gué saapui Suomeen Kajaanin Hakan riveihin, josta hän siirtyi HJK:n organisaatioon. Kajaanissa hän teki kahdeksassa Kolmosen ottelussa kaksitoista maalia ja syötti kuusi. Vauhdikkaan alkukauden jälkeen suunta vei Helsinkiin, jossa hän pelasi vuosina 2021 ja 2022 pääosin Klubi 04:n riveissä, mutta mukaan mahtui myös yksi ottelu Veikkausliigassa. Klubi 04:n riveissä kahdestakymmenestäkolmesta ottelusta saldona viisi maalia.

Cardoso on saanut pelaajakoulutuksensa Portugalissa Sporting CP:n ja Benfican akatemioissa. Debyytin São Tomé ja Principen maajoukkueessa Cardoso teki vuoden 2020 maaliskuussa Africa Cup of Nations -karsintaottelussa Sudania vastaan.

– Olen pelaajana nopea, hyvä laukomaan ja vahva 1vs1-tilanteita, Gué valaisee.

22-vuotias tuore kiinnitys solmi KPV:n kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.


Artikkeli: Jere Rönkkö, Kuva: Joni Sorvoja

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola