Neljä omaa kasvattia edustuksen rinkiin
EdustusjoukkueJulkaistu: 29.01.2024 16.52

Neljä omaa kasvattia edustuksen rinkiin

(Kuvassa vas.) Onni Santalo, Onni Länsipää, Pyry Pensaari ja Waltteri Koivisto.

KPV:n edustusjoukkueen rinki kasvaa neljällä nuorella ja lupaavalla pelaajalla. Onni Santalo, Onni Länsipää, Pyry Pensaari ja Waltteri Koivisto ovat kaikki silminnähden innoissaan uusista sopimuksista.

– Haluttiin tarjota näille pelaajille sopimusta osana pitkän tähtäimen suunnitelmaa, jonka vuoksi myös valmentajat Goncalo ja Joao tänne tuotiin. Satsataan omien junioreiden pelaajakasvatukseen. Näytetään, että uskotaan näihin nuoriin ja luodaan tänne ympäristö, joka antaa aidosti mahdollisuuden kehittyä sekä täyttää se oma potentiaali. Tätä kautta junioriputkikin alkaa tuottaa entistä enemmän pelaajia edustukseen, kertoo sopimuksista vastannut Joni Sorvoja.

Nuorukaisista muut ovat ikäluokkaa 2006, paitsi Onni Länsipää joka on syntynyt 2007.

Pyry Pensaarea Sorvoja kuvailee teknisesti hyvin taitavana pelaajana, joka pystyy pitämään hyvin palloa pienessä tilassa. Nopea keskikenttäpelaaja tekee hyvin käännöksiä pallollisena.

Myöskin keskikentällä vaikuttava Onni Länsipää puolestaan on taktisesti, nuoresta iästään huolimatta, nelikon kypsin. Hän ymmärtää peliä sekä sen taktisia elementtejä erittäin hyvin. Alavieskasta Kokkolaan jalkapallon perässä muuttaneella Länsipäällä on kyky löytää pelitilanteen kannalta se paras ratkaisu, joka kannattaa tehdä.

Onni Santaloa kuvaillaan röyhkeänä laitapuolustujana, etenkin puolustussuuntaan erittäin kovana sellaisena. Hän lukee peliä hyvin ja on nopea.

Samaista pelityyliin kuuluvaa “röyhkeyttä” löytää myös Valtteri Koivistosta, joka on vasenjalkainen sekä yllätyksellinen laitahyökkääjä. Erityismainintana vahvuuksista mainittakoon haastot 1vs1 -tilanteissa.

Kaikkien nuorten kiinnitysten sopimukset kattavat kaksi kautta (2024, 2025), ja kehitystyö alkaa Akatemian kautta, jossa pelaajista kehitetään valmiimpia edustukseen.Artikkeli: Jere Rönkkö, Kuva: Joni Sorvoja

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola