Kevään kuulumisia (Piispalan kutsuturnaus, Lohtajan VattajaCup ja Ylivieska Cup).
Julkaistu: 25.05.2023 15.37

Kevään kuulumisia (Piispalan kutsuturnaus, Lohtajan VattajaCup ja Ylivieska Cup).

Voittoisan Helmicupin jälkeen aloimme valmistautumaan Piispalan kutsuturnaukseen. Kilpasarjaan oli kutsuttu ikäluokan Helmari-voittajat JYPK, Oulun ONS ja järjestäjäseura Fc Siili Siilinjärveltä.

Pelin henki; kaksinkertainen sarja kaikkia vastaan ja eniten pisteitä kerännyt lähtee pokaalin kanssa kotiin.

Turnauksen ensisijainen tavoite valmennuksella oli "yksikin tasapeli on voitto" kovaksi tiedetyssä sarjassa.

Matkaan lähdettiin perjantaina, majoituttiin 8 hengen mökeissä. Piispalan leirikeskus piti meidät hyvässä ruuassa. Pihapiirissä kuplahalli ja vaihteleva maasto. Kyllä kelpasi!

Perjantai iltana kohtasimme Siilin. Kaksi edellistä kohtaamista päättyneet heidän niukkaan voittoon ja niin kävi nytkin, viime minuuteilla 1-0. Peli oli fyysistä ja reilua. Iltapalan kautta nukkumaan ja valmistautumaan seuraavaan pelipäivään.

Ensimmäisenä vastuksena Helmari-voittaja JYPK. Nyt pääsimme ikäluokan mestareiden kyytiin. Meidän tytöt pelasivat ennakkoluulottomasti ja puolustivat koko joukkueena. Maalipaikat olivat niukassa molemmilla, mutta Jyväskylän taitavat tytöt tekivät loppunumeroiksi 1-0.

Lauantain viimeinen peli ja ONS vastassa. Tammikuun OCG turnauksen voittajat, silloin ei päästy pelaamaan vastakkain ja meidän kaulaan pujotettiin pronssiset mitalit. Peli tasaista, maalit edelleen tiukassa, upeaa maalivahtityöskentelyä ja lopputuloksena pisteet tasan 0-0.

Lauantain loppupäivän ohjelmaan kuului uimista leirikeskuksen uimahallissa. Yhdessä olemista, joukkueen kuopuksen synttäreiden viettoa ja totta kai syömistä. Todella ylpeitä oltiin tytöistä ensimmäisen kierroksen jälkeen, kerättynä 1 piste. Tehtyjä maaleja oli edelleen 0, mutta päästettyjä vain 2. Oltiin tavallaan päästy jo tavoitteeseen, mutta kun nähtiin meidän potentiaali, niin päätettiin, että sunnuntaina lähdetään kasvattamaan pistepottia.

Aamulla vastassa taas Fc Siili. Läpi viikonlopun käytiin instagramin puolella mukavaa tunnelman nostatusta vastustajien kanssa. Tämä peli oli tasainen, niin kuin olettaa saattaa. Tällä kertaa maalihanat avautuivat meille ja lähdettiin 3. pisteen kera hallilta mökille.

Päivän seuraavassa pelissä alkoi jo väsyminen näkyä. Onssia vastaan tasaista vääntöä, melkein koko peli jaksettiin taas puolustaa, mutta taas viimeminuuteilla vastustaja kuittasi.

Päivän viimeisessä pelissä, JYPK oli jo varmistanut turnauksen voiton. Meillä oli jaossa sijat 3-4. Tässä pelissä kyllä näki että Jväskylä ei hyytynyt vielä ollenkaan. Ansaittu 3-0 voitto heille. Tytöt pelasivat hienosti, mutta vastustajan nälkäiset hyökkääjät osuivat paikoista varmasti.

Turnauksesta lähdimme kotiin sijalta 3. 6 peliä: 1 tehty ja 5 päästettyä maalia. Ei huono. Hyvin pystyimme pistämään kampoihin suomen parhaille. Kärki ei todellakaan ole kaukana, ja näistä peleistä saatiin ihan hurjasti itseluottamusta! Lisää maalinteko voimaa ja fyysisyyttä, muualla pelataan paljon fyysisemmin, mihin meidän alueella totuttu.

Lohtajan turnaus tuli kalenteriin extempore, kun laittoivat vielä meidän ikäluokalla sarjan pystyyn. Meidän joukkue on kärsinyt loukkaantumisesta ja turnauksen aikana myös flunssa vaivasi. Saatiin kuitenkin joukkue kasaan. Sarjassa 9 joukkuetta, 3 alkulohkon sarjat. Meidän A lohkossa mukana Fc Sport Vaasasta ja Fc Raahe. Katsoimme taulukkoa ja tulimme siihen tulokseen, että kovimmat pelit pelataan jo alkusarjassa. Raahesta 1-0 voitto ja Sportin kanssa 0-0 tasapeli. Alkulohkot olivat tasaisia ja jokaisen 3 lohkon kahdella parhaalla 4. pistettä. Jatkosarjat pelattiin alkusarjan järjestyksen mukaan ja huonommalla maalierolla jäimme lohko 2. Pelasimme siis sijoista 4-6. Ensiksi vastaan asettui kesän piirisarjasta tuttu NIK, meidän tyttöjen kone lähti heti käyntiin ja voitettiin ottelu 4-0. Viimeisenä vastustajan tänään IK Myran alavetelistä. Täytyy kehua vastustajaa, huima tason nosto viimekaudesta. Peli loppui 0-0 ja kotimatkalla lähdettiin tänään turnauksen 4. sijalla.


Ylivieskassa pääsimme pelaamaan ensimmäistä kertaa nurmella tälle vuotta. Isommat loukkaantumiset ovat pitäneet muutamaa tyttöä pois jo pidemmän aikaa kentältä. Lisäksi tälle päivälle sattui vielä osalle muuta menoa. Tämän päivän joukkue koostui kahdeksasta 12-syntyneestä ja neljästä 13-syntyneestä. Päivä aloitettiin tuttuakin tutumalla paikallisvastustajalla, kun GBK röd tuli vastaan. Peli aika lailla meidän tytöillä koko ajan hallinnassa ja tyylipuhdas 3-0 voitto. Seuraavana vastustajana parin viikon takaa tuttu IK Myran. Peli oli todella tasaista ja noin puolen välin jälkeen Erin kuittasi pelin 1-0, heti perään viime pelissä jo kaksi maalia iskenyt Emmi iski numeroiksi 2-0. Tyttöjen ote vähän herpaantui ja vastustaja kuittasi 2-1. Peli oli kuitenkin jo lopussa ja kasvatimme pistepottimme 6- pisteeseen.

Tässä välissä käytiin lounaalla Ravintola PikkuVelissä ja kyllä kannatti! Näin hyvää turnausruokaa ei olla vielä syöty.

Päivän kolmas peli paikallisvastustajaa Ylivieska Keltaista vastaan. Tässä pelissä ei ollut kyllä epäselvää kuka peliä hallitsi. Meidän tytöille tyylipuhdas 9-0 voitto. Maalipaikkoja oli triplasti enemmän. Oltiin tässä vaiheessa OsPan kanssa tasoissa ja seuraava peli ratkaisee kumpi pelaa tänään sijasta 1 ja kumpi jää pronssipeliin. Tiedettiin että meille riittäisi maalieron turvin myös tasapeli. Vastustaja tiesi tämän myös ja lähti heti vyöryttämään. Kauan meidän puolustus ja maalivahti kesti, mutta 1-0 tilanne läpiajosta Ospalle. Tämän jälkeen vihreä kone hyytyi ja vastustaja iski. Peli lopuksi 3-0 ja meidän tytöt pronssipeliin Lohtajan veikkoja vastaan.

Edellisestä tappiosta sisuuntuneena, vihreä sydän lähti jyräämään. Peli pysyi meidän hallinnassa, iskettiin loppuluvuiksi 2-0 ja lähdettiin mitaleiden ja pienen pokaalin kanssa kotiin.

Kiitos tytöt, kiitos valmennus ja muut toimihenkilöt. Kiitos vanhemmat. Ihanaa että meillä on aina hyvin kannustusta mukana.

Tästä on hyvä lähteä kohti kesän piirisarjaa. Paljon uusia oppeja taskussa ja tällä kaudella saatu jo hurja määrä uusia vastustajia.


KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola