U16-tytöt pelasivat Tanskaa vastaan tiistaina!
Kokkolan Pallo-VeikotJulkaistu: 22.04.2022 11.18

U16-tytöt pelasivat Tanskaa vastaan tiistaina!

Tanska ratkaisi täpärästi tasaisen kamppailun viimeisen vartin aikana. Kapteenina ottelussa toimi KPV:n Ellen Ainasoja!

U16-tytöt (2006 ja myöhemmin syntyneet) kärsi 3–1-tappion Tanskalle tiistaina pelatussa UEFA Development -turnauksen ottelussa. Avauspelissään emäntämaa Walesin kaatanut Pikkuhelmarit pääsi Tanskaa vastaan odotetun kovaan testiin.

– Intensiteetti oli vielä kovempi kuin ensimmäisessä pelissämme, ja tämä oli hyvä kokemus pelaajillemme. Viimeistään nyt joukkue sai huomata, mitä kansainvälisissä peleissä vaaditaan. Tanska tuli nopeasti lähelle ja oli meitä vahvempi kaksinkamppailuissa, valmentaja Toni Koskinen toteaa.

– Aloitimme hyvin ja pystyimme rakentamaan hyviä maalipaikkoja. Tanska pelasi kuten arvelimme, ja he joutuivat prässimme takia muokkaamaan pelinavaamistaan muutamaan otteeseen. Me olisimme voineet olla vielä suoraviivaisempia.

Tanska siirtyi johtoon kymmenennellä minuutilla, kun Suomea rankaistiin tylysti oman kenttäpuoliskon harhasyötöstä. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Tilda Råtts onnistui tasoituksessa pitkän hyökkäyksen päätteeksi, ja tauolle mentiin lopulta tasalukemissa.

Ottelu ratkesi viimeisen vartin aikana, kun Tanska teki kaksi lisäosumaa. Voittomaali syntyi suoraan vapaapotkusta, ja lopullinen niitti tuli 86. minuutilla. Tappiosta huolimatta Suomi lähtee hyvillä mielin turnauksen päätösotteluun, jossa vastaan asettuu Sveitsi – perjantain kamppailu alkaa kello 12:00 Suomen aikaa.

– Tänään käymme pelaajien kanssa läpi Tanska-ottelun ja pyrimme ottamaan siitä kaiken mahdollisen irti. Huomenna meillä on lepopäivä, ja torstaina harjoittelemme. Sveitsi on todella taitava ryhmä, jossa on paljon hyviä yksilöitä. He voittivat Tanskan 2–0, joten luvassa on hyvä mittari – tulemme tekemään kaikkemme, että olemme valmiita perjantain otteluun. Uskon mahdollisuuksiimme täysin.

Tanska – Suomi 3–1 (1–1)
10’ Tanska 1–0
20’ Tilda Råtts 1–1
76’ Tanska 2–1
86’ Tanska 3–1

12 Viivi Mäki-Kamppi (mv)
3 Pinja Turkia (46’ 4 Lotta Hemming)
5 Nelli Miettinen
7 Sanni Kouva
8 Olivia Krook (83’ 9 Ilona Auvinen)
10 Ellen Ainasoja (C)
14 Neea Tähtisaari (66’ 13 Emilia Laiho)
15 Mikaela Sjöman (83’ 2 Sanni Kaukonen)
16 Iiris Holmström
17 Sofia Jahnukainen (66’ 19 Kerttu Sarelius)
20 Tilda Råtts

Vaihdossa:
1 Venla Roine (mv)
6 Linda Nurmi
11 Sara Attola
18 Anela Ljesnjanin