Noa Lehtosella antoisa testileiri Italiassa
8.9.2019 20:24 Uutiset / Edustus

Noa Lehtonen testillä Italian Seria A:n SPAL:n U17-joukkueessa

KPV:n kasvatti Noa Lehtonen sai heinäkuussa kutsun Italian Serie A:n seuran SPAL:n testille.

Meno oli kova mutta antoisaa, tässä nuorukaisen mietteitä omin sanoin leirityksestä.

-”Lähdin heinäkuun lopulla serie A:ssa pelaavan SPAL:n U17 joukkueen mukaan. Tarkoituksena oli olla joukkueen mukana kaksi viikkoa, mutta seura halusi lopulta pitää minut italiassa vielä yhden viikon lisää”, Lehtonen kertoo.

-”Aluksi tehtiin pari päivää Ferrarassa joukkueen treenikeskuksessa erilaisia testejä ja sen jälkeen lähdettiin vuoristoille preseason leirille viikon ajaksi. Leirillä treenattiin useamman kerran päivässä ja treenejä ennen oli myös yleensä sali- tai tasapainoharjoituksia. Treenit olivat leirillä todella pitkiä, raskaita ja reeneissä myös vaadittiin todella paljon”, Lehtonen kertaa fyysisesti raskaan preseason leirin antimia.

Harjoittelu Italiassa oli paitsi erittäin fyysistä, myös todella tarkasti suunniteltua.

-”Puolustamista harjoiteltiin melkeen jokaisessa treenissä ja se oli hyvin yksityiskohtaista. Jokaiseen treenin kuului myös pallollinen osio, 11v11 peli ja erilaisia nopeus ja kestävyys juoksuja”, jatkaa nuori keskuspuolustaja.

-”Leirin jälkeen oli päivän tauko minkä jälkeen jatkettiin treenaamista, jota vähän vähennettiin tulevien pelien takia. Ensimmäinen peli pelattiin FC Ravennaa vastaan ja toinen FC Veneziaa, joka pelaa SPAL:n tavoin Italian korkeinta sarjatasoa U17 ikäluokassa. Pelasin molemmissa peleissä ensimmäisen puoliajan, jotka me molemmat voitettiin”, Noa kertaa otteluiden tilanteita.

Testileiri teki vaikutuksen nuoreen mieheen.

-”Kolme viikkoa Italiassa oli yksi raskaimmista, mutta myös samalla yksi hienoimmista kokemuksista elämässäni”, Lehtonen päättää.

Noa valittiin myös U16 maajoukkueen mukaan Puolassa pelattavaan Syrenka Cupiin, mutta kiusallinen polvivamma estää Lehtosen osallistumisen ikäluokan alkaviin EM-karsintoihin valmistavaan turnauksen.

KPV toivoo Noan polvelle pikaista paranemista ja paljon harjoitusintoa Italian leirin kannustamana.


   
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Heinäkuu   »
Kategoriat