Akatemia, Miesten Kolmonen

KPV Akatemia - VPS Akatemia  2 - 5

Kokkola, Keskuskenttä TN

Akatemia taipui VPS:lle

VPS oli akatemioista parempi kun KPV:n ja VPS:n akatemiajoukkueet kohtasivat Kolmosen ottelussa. Lopputulos kirjattiin 2-5 (1-3) tuloksella.

Edustusjoukkueen loukkaantumistilanne näkyy jo akatemiankin peleissä, sillä niin paljon on akatemiaan suunniteltua pelaajistoa pelannut edustuksessa. Lisäksi omatkin loukkaantumiset ovat verottaneet käytettävissä olevaa miehistöä. Perjantaina Akatemiaa täydennettiin B-junioreista, joita olikin lopulta yli puolet pelaavassa kokoonpanossa. Siinä oli VPS-ikonilla Steven Morrisseyllä ihmettelemistä nuorten palloveikkojen pitäessä kokeneen pelurin täysin pimennossa.

Akatemia aloitti pelin terävästi ja ensimmäisen pallon verkostaan sai kaivaa KPV:sta Vaasaan siirtynyt veskari Antti Vironen. Atte Hentun laukaus kimposi VPS-puolustajan jalasta takanurkkaan eikä Antti voinut kuin katseellaan seurata. VPS kuitenkin lisäsi liikettä keskikentällään ja alkoi painaa hyökkäyksiä Akatemian maalille. Taukoon mennessä Fabrice Rukundo, Luka Nuorela ja Antonio Almen olivat onnistuneet.

KPV piti tappioasemassakin ryhtinsä ja pyrki pelaamaan aktiivisesti peliä. Toisen jakson alussa akatemia hallitsi peliä ja lopulta kookas sentteri Vertti Åkerblom sijoitti pallon takanurkkaan, 2-3. KPV:lla oli kavennuksen jälkeen vielä kymmenisen minuuttia hyvää painetta kohti VPS:n maalia. VPS:lla kuitenkin oli vaihtopenkki kunnossa ja vaihdosta tulikin ottelun ratkaisu. Vaasalaiset pystyivät vaihtojensa myötä lisäämään liiketta ja pallo alkoi viihtyä KPV:n rangaistusalueen tuntumassa.

Kaksi rikettä 20 metrissä ja VPS:n Felix Friberg ampui identtiset osumat takayläseen vasurillaan ja lopputulos 2-5 oli valmis.

(1-3)
6'MaaliHenttu Atte
19'MaaliNuorela Luka
28'MaaliRukundo Fabrice
35'MaaliAlmen Antonio
74'MaaliFriberg Felix
80'MaaliFriberg Felix