Edustusjoukkue, Ykkönen alkusarja

KPV - MP

Keskuskenttä

KPV:n pisteputki poikki

KPV:n orastava neljän ottelun mittainen pisteputki nasahti kylmästi poikki kärkijoukkue MP:n käsittelyssä. MP oli organisoitu, energinen ja nopea. Selkeästi paras Kokkolassa vierailleista Ykkösen joukkueista.

KPV aloitti ottelun pirteästi. Loukkaantuneen Sebastian Mannströmin tontin miehittänyt 18-vuotias keskikentän keskustan pelaajan Ville Välipakka onnistui hienosti. Laukaus rankkarialueen kulmasta painui takatolpan juureen ja toi KPV:lle ansaitun johtomaalin pelin 12.minuutilla. Jo avausmaalia aikaisemmin KPV:lla oli erinomainen tilaisuus johtomaaliin Välipakan antamasta kulmapotkusta Haris Chantzopouloksen pusku jäi MP:n veskari Aleksi Honka-Hallilan käsiin ja vielä kolmesta metristä tulleesta rebaristakin joutui Honka-Hallila venymään torjuntaan.

MP kuitenkin keräsi rivinsä nopeasti. Liike prässipelissä lisääntyi ja koko pelaajapakka nousi aktiivisempaan asemaan. Tulosta syntyi 28.minuutilla, kun MP murtautui vasemmalta KPV:n linjan läpi KPV:n viittilöidessä paitsiota. Syöttö maalin eteen ja Adeleke sai sommitella pallon sisään. Jatkossa olikin sitten MP:n terävän KTP-laina Santeri Steniuksen show. Mies haki selustasta taitavasti tilaa ja iski palloja sisään hattutempun verran.

KPV ei missään vaiheessa luopunut taistelusta ja pystyi luomaan muutamia paikkoja. Paitsioliputukset olivat KPV:a vastaan ja hyvätkin kehitelmät kuivuivat. Kerran Vitor sai pallon maaliin asti, mutta sekin hylättiin paitsiona.

Lohdutusmaali 2-4 syntyi MP:n toppareiden lahjana pelin 82.minuutilla. MP:n topparin avaus päätyi toisen topparin persuksiin ja Juuso Liukkonen pääsi tuloksekkaaseen läpiajoon. Ei KPV huonosti pelannut, mutta nyt on vain tunnustettava, että MP oli freesimpi ja parempi.

Kovin pitkää aikaa KPV:lla ei ole aikaa miettiä lauantaina tapahtumia, sillä jo torstaina joukkue matkaa TPS:n vieraaksi Veritakselle. Pelejä onkin ollut kovaa tahtia cupin pelien vuoksi. Viimeisten kahdeksan viikon aikana KPV on pelannut jo 13 ottelua.

KPV - MP la 1.7.2023 | Lehdistötilaisuus

Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa mukana MP:n päävalmentaja Juha Pasoja sekä KPV:n päävalmentaja Christian Sund. Toimittajana Aki Lyyski.