12
TOU
19.00
Akatemia, Miesten Kolmonen

FC Kiisto - KPV Akatemia   4 - 2

Elisa Stadion TN

Akatemia Kiiston vieraaksi

Akatemia matkustaa torstaina Vaasan Elisa Stadionille, missä vastaan asettuu sarjan ehdottomiin ennakosuosikeihin lukeutuva FC Kiisto. Koitos Hietalahdessa alkaa iltavaloissa klo 19:00.

Torstaina kohdattava Kiisto on yksi sarjan ennakkosuosikeista. Kokeneita sekä rutinoituneita pelimiehiä vilisevä vaasalaisryhmä on ollut vuosien saatossa äärimmäisen kova ja hankala vastustaja mm. Akatemialle. Omaan pelitapaansa, kokemukseensa sekä fyysisyyteensä luottava Kiisto onkin jokaisella Kolmosen kaudellaan pelannut periaatteessa sarjan voitosta, eikä näillä näkymin tämä kausi tee poikkeusta.

- Kiisto on erittäin kokenut joukkue, jossa on paljon hyviä pelaajia. Melkeinpä jokainen pelaaja on pelannut urallaan huomattavasti Kolmosta korkeammallakin. Iso osa pelaajista on talven aikana pelannut futsalin Ykköstä, josta seura nousi liigaan. Ei kuitenkaan pidä ajatella heitä fustaljoukkueena, vaan kokemus on nimenomaan jalkapallokentiltä hankittua. Erittäin hyvä ja rutinoitunut ryhmä tulee torstaina vastaan, kertoo Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Molemmat joukkueet aloittivat sarjaottelunsa viikko sitten, jolloin ensimmäisen kierroksen viimeisiä otteluita pelattiin. Akatemia kaatoi avauksessaan Norrvallan selkein lukemin, Kiisto sen sijaan hävisi ehkä hieman yllättäenkin nousijajoukkue SJK-j:lle.

- Heillä oli tuossa ottelussa varmaankin aika paljon poissaoloja. Ainakaan vaihtopenkillä ei porukkaa ollut jonoksi asti. Muutenkin on ihan sama, vaikka he häviäisivät kolme ensimmäistä otteluaan, niin he olisivat silti sarjan päättyessä TOP-3 -joukkue. Niin paljon siellä on rutiinia ja luottamusta omaan tekemiseen. Esimerkiksi keskikentän kokenut kaksikko Pekka Liukkonen - Jani Pylkkänen varmaankin vasta säätelee antureita kohdilleen talven jäljiltä. Edessä on ihan erilainen ja eri tason haaste kuin sarja-avauksessa, Lyyski toteaa.

Voitokkaan sarja-avauksen jälkeen Akatemia on päässyt harjoittelemaan vapaan viikonlopun jäljiltä melkeinpä täydellä ryhmällä. Voiton tuoma iloisuus on näkynyt harjoituksissa hyvämä fiiliksenä sekä yleisenä iloisuutena. Kumminkin samalla joukkueen sisällä tiedostetaan se tosiasia, että esityksessä on kolmesta saadusta pisteestä huolimatta aika paljon viilattavaa edeleen.

- Ollaan käyty paljon läpi meidän omaa pelaamistamme sekä sarja-avauksessa näkyneitä kehityskohteita. Iso osa pelaajista on pelannut Kiistoa vastaan aikaisemminkin, joten olemme joitakin juttuja myös heidän pelaamisestaan kaivaneet muistista ulos. Kumminkin myös Kiistoa vastaan me haluamme olla joukkue, joka pelaa omalla pelitavallaan ja luottaa sen toimivuuteen. Viikon aikana on menty taas pienin askelin eteenpäin isossa kokonaiskuvassa.

Akatemia pääsee Vaasaan melkeinpä täydellä ryhmällä, sillä ainoastaan keskikentän Jouni Ahvenkoski sekä Arttu Möttönen, puolustuksen Daw Malval sekä maalivahti Onni Tynjälä missaavat ottelun erinäisten esteiden vuoksi. Ahvenkoskea vaivaa nilkka, Möttöstä selkä ja Tynjälä puolestaan parantelee itseään vielä pari viikkoa harjoituskaudella sattuneen loukkaantumisen jäljiltä. Malval taas on estynyt reissusta työesteiden vuoksi.

- Tällä tietoa matkaan lähtee kumminkin 18 pelaajan ryhmä, joka tänään oli harjoituksissakin. Eli meillä on onneksi tällä hetkellä suht leveä, vaikkakin yjteisiä kokemuksia vailla oleva pelaajaryhmä. Artun poissaolon myötä avauskokoonpanoon tulee satavarmasti ainakin yksi muutos, mahdollisesti enemmänkin, sillä sarja-avauksen esitys ei varsinaisesti mitään hurraahuutoja aiheuttanut. Katsotaan, Lyyski valottaa.

Millä eväillä Akatemia lähtee pistemetsästykseen Vaasaan?

- Ei meillä ole mitään mahdollisuuksia torstaina, mikäli emme pysty vastaamaan Kiiston fyysisyyteen sekä pallolliseen tekemiseen. Me ei voidan vain puolustaa, koska silloin joudutaan lähelle omaa maalia ja mahdollisesti hävityn kaksinkamppailun merkitys korostuu. Meidän pitää olla myös paljon ensimmäistä ottelua maltillisempia, eikä me voida mennä kokoaikaa tuhatta ja sataa kohti vastustajan maalia. Pitää saada pidempiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Jos kaikki nämä onnistuvat, niin meillä on saumaa pisteille, Lyyski päättää.

FC Kiisto - KPV Akatemia, torstaina 12.5. klo 19:00 Elisa Stadionilla