14
KES
19.30
Akatemia, Miesten Kolmonen

VPS Akatemia - KPV Akatemia   5 - 1

Botniahalli ulko TN

Akatemialle täystyrmäys Vaasassa

Akatemia kohtasi tiistai-illan ottelussaan VPS Akatemian. Paljoa ei kokkolalaisittain jäänyt ottelusta kerrottavaa, sillä "Vepsu" piti pisteet Vaasassa tylyin 5-1 (3-0) -lukemin. Akatemian ainokaisen viimeisteli Joona Peltoniemi.

Haastavista asetelmista otteluun lähtenyt Akatemia oli Vaasassa täysi vastaantulija ottelun ensimmäisen vartin. Paljon pelipaikkamuutoksia kokenut joukkue ei löytänyt yhteistä säveltä, eikä VPS Akatemian hyvä pelaaminen yhtään helpottanut vierasjoukkueen otteluun lähtöä. Jo pelin ensimmäisellä minuutilla Akatemia joutui tappioasemaan kun avaamisvaiheessa menetetty pallo löytyi hyvin nopeasti Akatemian maalista. Maalista vastasi "Vepsun" lahjakkaaksi tiedetty Akon Kuek. Vielä avausmaalin jälkeenkin VPS olisi voinut lisätä johtoaan, sen verran hakusessa Akatemian pelaaminen oli. Antti Vironen piti kumminkin muutamalla mallikkaalla torjunnalla vierailijat jollain tavalla mukana pelissä.

Ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen ottelun kulku hieman tasoittui ja Akatemia pääsi mukaan todella hyvin. Pallon liikuttaminen oli hieman parempaa ja VPS:n prässi saatiin purettua muutaman kerran mallikkaasti. Yksi tällainen johtikin hyvään hyökkäykseen, josta Akatemia oli tasoittaa ottelun. Henri Iivonen pääsi kuljettamaan palloa kohti "Vepsun" maalia, mutta laukauksen sijaan "Henkka" vapautti Pietro Kytölaakson puolittaiseen läpiajoon. "Pietun" tulinen laukaus kuitenkin kolahti vaasalaisten maalin sivuverkkoon.

Ennen ensimmäisen jakson päätöstä Akatemia rankaistiin sitten oikein huolella. Kentän hahmoksi noussut Roni Hudd teki kaksi maalia viiteen minuuttiin ja käytännössä ratkaisi ottelun ennen puoliaikaa. Kumpaakin maalia edelsi vierailijoiden karkea pallon menetys sekä luvattoman heikko reagointi niihin.

- Tiedettiin, että ottelusta tulee vaikea. VPS Akatemia on hyvä joukkue ja meillä on ollut todella rikkonainen pari viikkoa takana. Ennen ottelua menetimme kaksi avauksen pelaajaa, jotka lähtivät lomareissuille, neljä on loikkaantuneina tai sairaana ja vielä ottelupäivänä avauskokoonpanosta putosi kolme pelaajaa lisää. Tilalle nostetut kaverit joutuivat huonon treenitaustan vuoksi nesteeseen hyvää joukkuetta vastaan ja huono harjoittelu näkyi. Harjoittelu on ollut meille haastavaa, kun paikalla on ollut 9-12 pelaajaa. Ei olla voitu harjoitella juuri pelillisiä juttuja. "Vepsu" oli meitä paljon parempi, terävämpi ja yhtenäisempi joukkue. Näki että he treenaavat sillä porukalla jolla pelaavat, summaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Toinen jakso alkoi hyvinkin pitkälti samankaltaisissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Akatemia pyrki pelaamaan yksilöinä ja VPS Akatemia joukkueena. Alle kymmeneen minuuttiin Hudd tuplasi illan maalisaldonsa ja vei "Vepsun" jo viiden maalin johtoasemaan. Kummassakin toisen jakson maalissa Akatemian pakon edessä uusittu puolustuslinja oli pahasti helisemässä.

- Meiltä puuttui käytännössä koko suunniteltu puolustuslinja ottelusta. En voi enkä halua syyttää heidän tilallaan pelanneita kavereita, kyllä he yrittivät sen minkä pystyivät. Ikävimpään tilanteeseen taisi joutua Axel Lindholm, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa topparina. Aamulla meidän kokoonpano näytti vielä hyvinkin erilaiselta, mutta kaipa nämä kuuluvat tähän hommaan, Lyyski summaa.

Ottelun edetessä Akatemia pääsi enemmän ja enemmän mukaan peliin ja pystyi luomaan muutaman hyvän maalintekopaikankin. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Joonas Paananen prässäsi "Vepsun" pelaajaa sen verran, että Kim Salonen pääsi riistämään pallon. "Kimin" hyvä syöttö vapautti Joona Peltoniemen läpiajoon ja Joona tälläsi pallon voimalla etuylänurkkaan ohi VPS-veskarin.

Siinäpä oikeastaan ilonaiheet Vaasan reissulta olivatkin, sillä VPS Akatemia oli tässä ottelussa selvästi vierailijaa parempi. Joukkueella oli tänään varsin vahva kokoonpano, sillä kentällä oli 5-6 edustusjoukkueen mukana olevaa pelaajaa, joista osa oli penkillä vielä maanantaina Cup-ottelussa HJK:a vastaan.

- Ei auta selitellä, paremmalle hävittiin. Heillä oli tuoreita ja hyviä pelaajia kentällä. Meidän kärkipään jätkät olivat joko kokonaan pois tai sitten väsyneitä aamun treenistä edustusjoukkueen kanssa. Ei saatu tänään koneesta tarpeeksi irti ja tulos kertoo tärkeimmän ottelusta. Ei auta kuin yrittää kasata rivit ensi viikon Ylivieska -matsiin, Lyyski päättää.

Akatemian kokoonpano:

Antti Vironen, Otto Nieminen (46. Joona Peltoniemi), Elias Mikkola, Axel Lindholm, Atte Kangas, Jouni Ahvenkoski (65. Kim Salonen), Henri Iivonen, Joonas Paananen, Benjamin Rintala, Pietro Kytölaakso.