14
KES
19.30
Akatemia, Miesten Kolmonen

VPS Akatemia - KPV Akatemia   5 - 1

Botniahalli ulko TN

Akatemia Vepsun vieraaksi

Akatemia matkustaa tiistaina Vaasaan tai tarkemmin sanottuna Mustasaareen, missä vastaan asettuu Kolmosen ottelussa VPS Akatemia. Akatemiajoukkueiden kohtaaminen alkaa Botnia Hallin viereisellä tekonurmella klo 19:30.

Vepsun Akatemia on aloittanut kautensa hienosti ja on kuuden pelatun ottelun jälkeen sarjassa toisena ja he ovat myös ainoa joukkue, joka ei ole vielä sarjassa tappiota kokenut ollenkaan. Neljä voittoa ja kaksi tasapeliä kerännyt VPS Akatemia onkin siis mielenkiintoinen ja hyvä vastus Akatemialle.

- Vepsu on meidän kanssa hyvin saman kaltainen joukkue, täynnä nuoria pelaajia sekä muutama edustusjoukkueen Veikkausliigapelaaja on myös mukana pelaavassa ryhmässä. Erona on ehkäpä se, että Vaasassa pelaajat sitoutuvat hommaan hieman meidän pelaajia paremmin. Taitava ja taktisesti suhteellisen kypsä porukka saadaan vastaan tiistaina, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Edellisen ottelunsa voitolla Akatemia on ensimmäistä kertaa voittoputkessa, sillä tähän mennessä jokaista voittoa on seurannut tappio. Torstaina pelattu VPV-ottelu toi tähän muutoksen, vaikkakin hieman nihkeän esityksen jälkeen. Voitto on kumminkin aina voitto ja siitä saa samat kolme pistettä riippumatta siitä, että onko esitys nihkeä vai mallia maailmanluokka.

- VPV on meille hankala vastustaja, tiedettiin se jo ennakkoon ja todettiin se taas pelin aikana. Ensimmäisen puoliajan he jaksoivat puolustaa tiiviisti ja iskivät sitten vastaan. Toisella jaksolla pelin luonne muuttui käytännössä täydellisesti ja olisimme voineet takoa viisi maalia ennen vastustajan pelaajan ikävää loukkaantumista. Pääasia kumminkin oli se, että nihkeästä alusta huolimatta meidän esitys oli nousujohteinen ja lopulta voittolukemat kuvaavat ottelun kulkua hyvin, Lyyski summaa.

Akatemia on paininut kokoonpano-ongelmien kanssa edellisten parin viikon aikana. Juuri kauden kynnyksellä kasvanut ryhmä on kärsinyt todella paljon poissaoloista ja harjoittelun organisointi on ollut haastavaa. Nytkin Vaasan reissulta jää pois aika monta isoja minuutteja tällä kaudella urakoinut pelaaja. Poissaolojen syissäkin on aika paljon variaatioita.

- Valtteri Pinola ja Lenni Länsipää ovat lomareissuilla, Miko Tornikoski on pitämässä seuran jalkapallokoulua. Valtteri Palosaaren tilanteessa on tullut hieman takapakkia ja hänen pelaamisensa on äärimmäisen epävarmaa. Joona Peltoniemi, Jouni Ahvenkoski, Akseli Matilainen sekä Atte Kangas taas ovat kokoonpanossa, mutta eivät juuri ole harjoitelleet edellisen kahden viikon aikana. Nämä on kaikki sellaisia haasteita, joiden kanssa me painimme ja nämä ovat ikäviä tilanteita kun rinki on jo valmiiksi aika kapea. Saadaan todennäköisesti edustusjoukkueesta kumminkin täytettä kokoonpanoon, sillä B-junioreilla on edessään kauden tärkein ottelu ja heidän kanssaan tilanne on rauhoitettu, Lyyski kertoo.

Akatemian puolella odotellaan tiistain kohtaamisesta hyvää ja tasokasta Kolmosen ottelua.

- Pelattiin Vaasassa ennen kauden alkua ja se kohtaaminen oli aika hyvätasoinen peli. Molemmat joukkueet haluavat pitää palloa ja pelaamisessa on kummallakin selkeä rakenne. Pelaajien henkilökohtainen osaaminen on tämän sarjan kärkitasoa. Kummatkin joukkueet ovat täynnä nuoria ja nopeita pelaajia, joka takaa sen, ettei vauhtia ainakaan tiistaina puutu, Lyyski päättää.

VPS Akatemia vs KPV Akatemia, tiistaina 14.6. klo 19:30 Botnia Hallin TN