3
ELO
18.30
Akatemia, Miesten Kolmonen

KPV Akatemia - FC Kiisto  1 - 0

Keskuskenttä TN

Kiisto Akatemian vieraaksi

Akatemia palaa parin perättäisen vierasottelun jälkeen kotipyhättöönsä Keskuskentälle, kun keskiviikon Kolmosen otteluun saapuu vastustajaksi vaasalainen FC Kiisto. Ottelu Keskuskentällä alkaa klo 18:30.

Kolme perättäistä tasapeliä pelannut Akatemia palaa kotikentälleen ja vastustajaksi keskiviikkona saapuu sarjan parhaimmistoon kuuluva vaasalainen FC Kiisto. Kokeneita pelimiehiä vilisevä vaasalaisporukka on ollut niin Akatemialle kuin aika monelle muullekin Kolmosen joukkueelle aika hankala vastustaja. Joukkueessa on paljon rutiinia myös ylemmiltä sarjatasoilta Ykkösestä sekä Kakkosesta. Tasaisessa sarjassa Kiisto miehittää neljättä sijaa ja Akatemia on tällä hetkellä sijoittunut alempaan keskikastiin 8. sijalle.

Sarjakauden jälkimmäinen puolisko potkittiin Akatemian osalta käyntiin viime viikolla Vöyrillä ja avauskierrokselta oli tuomisina tasapelipiste. Vaikka Akatemia nousikin tuossa ottelussa miesylivoimalla kahden maalin takaa tasoihin olisi otettavissa ollut paljon enemmänkin. Oikeastaan sama tilanne on ollut myös kahdessa edellisessä tasapeleihin päätyneissä otteluissa Esse IK:ta sekä Sundomia vastaan.

- Tehottomuus on vaivannut hyökkäyspäässä sekä omissa ollaan edellisessä kolmessa ottelussa oltu vähän huolimattomia. Maalintekopaikkoja pystytään luomaan aika hyvin tällä hetkellä, mutta vaikeuksia on sitten toimittaa pallo maaliin saakka. Omissa taas tulee välillä sen luokan virheitä, että niistä kolisee auttamatta, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Kauden ensimmäinen puolisko oli Akatemialta oikeastaan sellainen, kuin sen kuvittelisi Akatemian kaltaisella joukkueella olevan. Pelaaminen on periaatteessa ihan hyvää ja varsinkin pallollisessa tekemisessä joukkue on sarjan muihin joukkueisiin verrattuna hyvällä tasolla. Ongelmia tulee sitten hieman kokemuspuolella, sillä nuorille pelaajille sattuu virheitä hieman vanhempia pelaajia useammin. Näistä virheistä kokeneemmat joukkueet ovat rokottaneet kovalla kädellä ja se näkyy sekä päästettyjen maalien että pisteiden lukemissa.

- Ollaan ainoastaan yhdessä pelissä oltu selvästi vastustajaa jäljessä ja se oli VPS Akatemiaa vastaan vieraissa. Pelillisten seikkojen lisäksi me olemme joutuneet sinällään hankalaan tilanteeseen, että runkopelaajiksi lasketuista kavereista neljä on jättänyt kauden kesken ja kolme on armeijassa. Seitsemän pelaajan poisjäänti kesken kauden on aika vaikeaa paikata sarjatasosta riippumatta. Porukka on vaihtunut pelistä toiseen ja se näkyy tekemisessä kentällä, ei sille voi mitään. Nuoret pelaajat tekevät virheitä ja se on osa oppimisprosessia, jos meillä ei saa tehdä virheitä, niin missä sitten? Nyt on ollut vähän haastava vaihe kaikin puolin, emme ole voittaneet neljään otteluun. Toisaalta emme ole hävinneetkään kolmeen, Lyyski summaa.

Keskiviikon vastustajaksi saapuva Kiisto on Akatemialle tuttu joukkue parin vuoden ajalta, jotka Kiisto on Kolmosessa pelannut Kakkosesta putoamisensa jälkeen. Joukkueen runko on pääosin kokenutta porukkaa, joskin nyt mukaan on saatu myös hieman nuorempaa verta. Kiistolla on riveissään huomattava määrä otteluita Ykkösestä sekä Kakkosesta ja muutama myös Veikkausliigastakin. Jan-Christian Westermarkin valmentama joukkue on pelillisen laadun lisäksi myös haaste fyysisesti Akatemian nuorelle joukkueelle.

- Kiisto on äärimmäisen rutinoitunut joukkue, kokemusta on ylemmiltä sarjatasoilta aika paljon. Pelillisesti heillä on selkeä suunnitelma, jota he noudattavat ottelun tilanteesta riippumatta, on ihan sama johtavatko he vai ovatko tappiolla, niin luotto omaan tekemiseen on siellä kova. Sen lisäksi heillä on isokokoinen ja fyysisesti vahva joukkue, joten erikoistilanteissa saamme olla jälleen tarkkana, Lyyski kertoo.

Keskiviikon otteluun Akatemia lähtee jälleen nuorella ryhmällä. Vakikokoonpanosta puuttunevat keskikentän Henri Iivonen, Miko Tornikoski sekä Axel Lindholm. "Henkka" toipuu kuumeflunssasta, Tornikoskella sekä Lindholmilla on nilkkavaivoja. Rivejä on täydennetty seuran B-junioreista jo jonkin aikaa ja sieltä on avauskokoonpanoon asti noussut kolme pelaajaa kauden edetessä. Tähän kun lisää esimerkiksi edellisessä ottelussa avauskokoonpanossa esiintyneet ensimmäisen vuoden A-juniorit Valtteri Pinolan sekä Eemi Vuorisen, niin junioripelaajia oli avauskokoonpanossa Vöyrin reissulla yhteensä seitsemän.

- Niin kai sen kuuluu meidän kaltaisella joukkueella ollakin. Meidän pitää pystyä pysymään meidän pelaamiselle edullisissa jutuissa hieman tarkempana, nyt on ollut jopa jonkinlaista kurittomuutta tai välinpitämättömyyttä havaittavissa aika ajoin. Ollaan tehty kentällä asioita, jotka vain eivät kuulu meidän pelaamiseen. Kiistoa vastaan liike on lääke. Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa jäädä painimaan missään kohtaa kenttää, kun niissä meille on jaossa vain hopeaa. Sama pätee myös puolustuspelaamiseen, ei me voida antaa heille sitä mahdollisuutta, että pääsevät rauhassa nostelemaan palloja meidän rankkarialueen rajalla, jossa sitten painitaan. Niin kauan, kuin sekä pallo että pelaajat liikkuvat voimme aiheuttaa heille ongelmia, Lyyski päättää.

Akatemia vs Kiisto, keskiviikkona 3.8. Keskuskentällä klo 18:30.

Tervetuloa!