Akatemia, Miesten Kolmonen

KPV Akatemia - Korsnäs FF  3 - 4

Kipparihalli TN

Akatemia taipui Korsnäsille

Akatemia taipui keskiviikon Kolmosen ottelussaan Korsnäs FF:lle lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 3-4 (1-1). Hallissa pelatussa ottelussa Akatemialle maaleja iskivät Joonas Paananen, Miro Laxström sekä Sampo Rintala.

Varsin nopeasti ottelun alusta lähtien kävi selväksi, että vastassa oli aivan erilainen joukkue, kuin parilla aikaisemmalla kierroksella. Kokenut ja fyysinen KoFF tarjosi shokkihoitoa Akatemialle oikeastaan ensimmäisen vartin ajan siihen malliin, ettei kotijoukkueella ollut paljoakaan sanomista ottelun kulkuun. Oman lisänsä tähän toi Akatemian varsin heikko pelaaminen ja jatkuva pallojen menettäminen. Varsinkin liukkaiksi kavereiksi tiedetyt Sergey Cheboratov sekä Venancio Gomez tuottivat tuon tuosta päänvaivaa kotijoukkueelle ja heitä Korsnäs pyrkikin käyttämään mahdollisimman paljon.

Rehellisyyden nimissä on todettava, että alun paineen myötä Korsnäsin olisi pitänyt johtaa ottelua jo parilla maalilla puolen tunnin kohdalla, mutta epätarkka viimeistely, maalivahti Onni Tynjälä sekä uhrautuvasti pelannut Akatemian puolustus pitivät lukemat nollissa. Pitkän loukkaantumisensa jälkeen tolppien väliin palannut Tynjälä pelasti Akatemian ensimmäisen kerran reilun kymmenen minuutin kohdalla venymällä uskomattomaan torjuntaan Cheboratovin ampumaan laukaukseen parista metristä. Tynjälä viimeisteli vielä homman koppaamalla myös irtopallon. Kertaalleen Cheboratov pamautti pallon karkumatkansa päätteeksi Akatemian maalin pystypuuhun.

Ottelun 26. minuutilla Korsnäs sitten lopulta onnistui. Pallo pelattiin rangaistusalueen sisälle Gomezille, joka sai kaikessa rauhassa sijoittaa pallon Akatemian maalin takanurkkaan puolustajien katsellessa tilannetta parin metrin turvaväliä käyttäen. Akatemia kumminkin nousi nopeasti tasoihin, kun melkeinpä seuraavasta hyökkäyksestä Pietro Kytölaakso pelattiin karkumatkalle. Kytölaakso kaadettiin ja Akatemialle tuomittiin rangaistuspotku, jonka Joonas Paananen pamautti voimalla maaliin.

Ensimmäisen jakson loppua kohden peli hieman tasoittui, mutta vierasjoukkue oli se, joka ottelun kulkua määritti edelleen. Akatemian tehtäväksi jäi oikeastaan vain puolustaa mahdollisimman hyvin sekä iskeä terävästi vastaan. Muutaman paikan kotijoukkue saikin luotua tällaisista tilanteista, mutta sekä Kytölaakson että Sampo Rintalan yritykset menivät ohi maalin. Myös Korsnäs sai muutaman maalintekopaikan, mutta niihin ehti viimehetkillä väliin joko Tynjälä tai sitten puolustaja.

- Tänään hallissa oli todella kovavauhtinen Kolmosen peli, ikävä kyllä me ei saatu oikein hommaa tänään käyntiin. Menetettiin palloja todella helposti ja tehtiin meille epäsuotuisia ratkaisuja kentällä. Muutamalla kaverilla tuntui ajatus karkaavan täysin niistä jutuista, joista ennen peliä olimme puhuneet. Tänään vastustaja oli sen verran hyvä, ettei sellaiseen vain ole yksinkertaisesti varaa. Minun tehtävä on valmistaa joukkue otteluun ja siinä ehkä sitten epäonnistuin, summaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Toisen jakson alku oli hieman ensimmäistä tasaisempi ja kotijoukkuekin pystyi ajoittain viemään peliä kohti vierailijoiden maalia, mutta mitään kovin vaarallista ei Akatemia saanut luotua. Vierailija Korsnäs sai niin ikään muutaman puolittaisen paikan, mutta lisämaaleja ei reiluun kymmeneen minuuttiin nähty. Sitten nähtiinkin nopeaan tahtiin parikin Korsnäsin maalia. Ensin Gomez taiteili pallon pienestä kulmasta kotijoukkueen maaliin 57. minuutilla ja 59. minuutilla Andrei Barladym iski pallon maaliin kulmapotkusta, joka puolustettiin luvattoman heikosti kotijoukkueen toimesta.

Tämän jälkeen ottelun tahti hieman rauhoittui ja tempo laski selvästi vierasjoukkueen tyytyessä periaatteessa vain turvaamaan johtoasemaansa. Ilman maalipaikkoja se ei kumminkaan jäänyt, sillä vaarallinen hyökkäyspelaaminen tuotti muutaman hyvän paikan, joista Akatemia selvisi sekä taidolla että tuurilla parikin kertaa. Ottelun lopullinen niitti nähtiin 77. minuutilla kun useamman paikan missannut Cheboratov onnistui niittaamaan vierasjoukkueen neljännen osuman karkumatkansa päätteeksi lähietäisyydeltä.

Akatemia nousi kumminkin viimeisen kymmenminuuttisen aikana maalin päähän. Ensin Kytölaakso vedettiin toistamiseen nurin Kornsäsin jääkaappi-pakastimen kokoisten keskuspuolustajien toimesta ja pallo vietiin toistamiseen pilkulle. Tällä kertaa ampujana toimi kylmähermoinen Miro Laxström, joka tyylitteli pallon maaliin ohi jenkkiveskari Mejian. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Akatemia iski kolmannen kerran, tällä kertaa oikealta lähteneen hyökkäyksen päätti Sampo Rintala, joka tälläsi pallon maaliin rankkarialueen rajoilta komean yhteispelaamisen päätteeksi. Ikävä kyllä loppukiri loppui siihen ja näin Korsnäs nousi ainakin tilapäisesti sarjakärkeen vieden mukanaan kaikki kolme pistettä.

- Ei me tänään oikeasti pelattu voitosta, meidän esitys ei siihen riittänyt. Toki pitää huomioida sekin, että pelasimme hyvää joukkuetta vastaan. Toisaalta taas tuolla esityksellä kolme tehtyä maalia on jonkinlainen ihme ja sitä vähän miettii, että mihin oltaisiin pystytty hyvällä esityksellä tänään. Korsnäs oli meitä parempi ja se pitää rehellisesti myöntää. Ei saatu oikein läpikäytyjä juttuja tuotua kentälle ja meidän paketti vähän repeili puolustussuuntaan. Kyllä pojat hommia tekivät, siitä ei voi moittia, mutta suurin syy isoon juoksumäärään oli se, että emme vain saaneet pallollista pelaamista toimimaan, Lyyski kertoo.

Akatemialla on jäljellä vielä kaksi ottelua, niistä ensimmäinen pelataan lauantaina 1.10., jolloin kohdataan Esse IK vieraskentällä.

(1-1)
26'MaaliVenancio Gomes Vitor
28'MaaliPaananen Joonas
57'MaaliBarladym Andrii
59'MaaliVenancio Gomes Vitor
77'MaaliChebotarov Serhii