Edustusjoukkue, Miesten Ykkönen

KPV - EIF

Keskuskenttä TN

Otteluraportti: KPV – EIF

KPV:n osalta Ykkösen kevätkierros saatiin pakettiin 1-1 tasapelillä sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvan EIF:n vierailtua Keskuskentällä. Pisteitä on nyt 13, mikä on viisi pistettä enemmän kuin viime vuonna yhdentoista pelin jälkeen. Pelaamisen tason puolesta niitä voisi olla enemmänkin, mutta maalit ratkaisevat.

Sarjan kovin maalitykki, ruotsalainen Kevin Larsson, saatiin pidettyä kurissa, mutta kerran joutui Sergey Lazarev antautumaan, kun Oskari Sallinen oli sähäkkänä irtopallossa. Sallinen tuikkasi pallon Haris Chantzopouloksen edestä palloon ja peliväline lipui Patrick Byskatan ahdistaman Kevin Larssonin jalkojen välistä takatolpan juureen.

– Minun olisi pitänyt pystyä purkamaan tilanne. Tuo maali menee minun piikkiin, otan siitä vastuun, ruoski toppari Haris Chantzopoulos itseään pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Muuten Chantzopoulos oli tyytyväinen peliin.

– Meillä oli hyvä valmistautuminen peliin ja erinomainen ottelusuunnitelma. Pystyimme myös toteuttamaan suunnitelmaa ja mielestäni olisimme ansainneet voiton, jatkoi Chantzopoulos.

Ennen ottelun alkua päävalmentaja Christian Sund kävi kertomassa pelisuunnitelmastaan KPV-klubin VIP-vieraille. Hän painotti erityisesti Kevin Larssonin vaarallisuutta ja EIF:n viiden ylimmän hyökkääjäpelaajan vapaata luovuutta. Larsson oli tutkittu tarkkaan.

– Meillä ei ole hätää, jos pallo on Larssonilla hyökkäyksen rakenteluvaiheessa. Ongelmia tulee siinä vaiheessa, kun Larsson ilmestyy jostain varjosta rangaistusalueelle tulevien syöttöjen perään. Sen vuoksi meidän pitää tietää koko ajan, missä mies menee, selvitti Sund ennen peliä.

Sundin ottelusuunnitelma toteutui kohtuullisen hyvin. Terävästi ja vahvasti liikkunut Larsson näytti koko ajan vaaralliselta, mutta KPV onnistui pitämään miehen riittävän etäällä maalistaan eikä hänelle tullut yhtään avointa maalipaikkaa.

KPV puolestaan oli varsinkin ottelun alussa erittäin hyvä. Santeri Mäkinen oli avauskokoonpanossa ensimmäistä kertaa ja hän toi KPV:n peliin terävää sähäkkyyttä ja vahvaa nopeutta. Avausjakson ensimmäisellä puolikkaalla KPV eteni päätyyn asti ja maalipaikoille lähes poikkeuksetta Mäkisen laidalta.

Palloa ei vain saatu maaliin asti, vaikka läheltä piti -tilanteita oli useita. Lähimpänä oli Shun Maeta, jonka jatko Sebastian Mannströmin kulmapotkusta pamahti rimaan.

EIF pääsi ahdingostaan jakson puolivälin jälkeen ja pystyi luomaan muutaman hyvän hyökkäyksen. Se tuotti tulosta 24.minuutilla, kun KPV ei saanut purettua palloa maalin edestä ja Oskari Sallinen tuikkasi johtomaalin.

Toisella jaksolla KPV piti pään pystyssä ja jatkoi tasoituksen jahtaamista. Maetalla oli avopaikka tasoitukseen jo 48.minuutilla, kun laitapuolustaja Alexander Forsström pudotti rinnallaan hakien veskari Hemmo Riihimäkeä. Maeta aavisti pudotuksen, mutta viimeistely avopaikasta päätyi Riihimäen yläkäteen.

Vielä parempi paikka tuli 79.minuutilla, kun kärkipelaajaksi palannut Miika Kauppila ajoi hienosti alueelle ja Oliver Pettersson kaatoi Kauppilan. Vielä viime kaudella KPV:ssa pelannut EIF-veskari Hemmo Riihimäki kuitenkin aavisti Sebastian Mannströmin rankkarin oikean kätensä puolelta ja KPV jäi vielä nollille.

Ottelun loppua KPV puski palloa väkisin EIF:n maalille. Palkinto tuli neljännen lisäaikaminuutin täyttyessä. Sinänsä heikko Maetan kulmuri tuli matalana etualueelle. Pallon piti olla helppo purettava, mutta ilmeisesti Maeta sai palloon jotain itämaista ihmekierrettä ja etuleikkurina toiminut EIF-kapteeni Xhevdet Gela sai vain slaissiosuman jalan ulkosyrjään ja pallo kääntyi omaan maaliin.

Onnenkantamoinen tasoitus oli, mutta ottelun yleiskuvan perusteella varsin ansaittu sellainen.

Pelin jälkeen sekä EIF:n hyökkääjä-ässä Larsson että valmentaja Mikko Manninen kehuivat KPV:n pelaamista. Molemmat olivat yhtä mieltä, että tasapeli oli oikeutettu tulos.