31
ELO
19.00
Akatemia, Kolmonen C-lohko

FC Kiisto - KPV Akatemia   2 - 0

Elisa Stadion, Vaasa

Akatemialle tappio Vaasassa

Akatemia aloitti Kolmosen ylemmän loppusarjan tiistai-iltana Vaasassa. Paikallinen FC Kiisto oli ottelussa Akatemiaa parempi ja pisteet jäivät ansaitusti Vaasaan Kiiston 2-0 -voiton myötä.

Ottelun alku Elisa Stadionilla oli varsin tasaista pelaamista ja ensimmäisenä pallonhallinnan otti itselleen Akatemia. Muutamia ihan mallikkaitakin kombinaatioita vierasjoukkue pystyi pelaamaan, mutta rehellisyyden nimissä on myönnettävä, ettei mitään yltiövaarallista saatu kumminkaan Kiiston maalille luotua.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen kotijoukkue otti selkeän hallinnan pelitapahtumista ja se alkoi myös välittömästi konkretisoitumaan maalintekopaikkoina. Akatemian puolustuslinja oli todella isoissa ongelmissa merkkauspelaamisen kanssa ja nukahduksia tuli jatkuvasti. Siihen kun lisää vielä keskustassa selkeästi hävityt kaksinkamppailut, niin saa kuvan ongelmien tasosta.

Vaikka kotijoukkue kuskin paikalla ensimmäisellä jaksolla olikin, niin oli heidän johtomaalinsa kumminkin todella halpa. Jälleen kerran. Kiisto sai sivurajaheiton noin parikymmentä metriä Akatemian maalista ja pallo pelattiin selkeänä kohdepelaajana toimineelle hyökkääjälle, joka pudotti sen haltuunoton jälkeen takaisin laidalle. Laidalla Akatemialla oli kolmella kahta vastaan ylivoimatilanne, mutta niin vain Kiisto pääsi tilanteesta pois ja rangaistusalueen sisään. Tuloksena syöttö takaviistoon ja pallo maaliin.

- Ihan järkyttävää tekemistä tuossa maalissa meiltä. Oikeastaan rikottiin kaikkia puolustuspelaamisen lakeja tilanteessa ja Kiisto pystyi nämä virheet hyödyntämään. Olemme puhuneet näistä tilanteista paljon ja niitä on kyllä käyty läpi, mutta se ei näköjään riitä. Pitää keksiä uusia keinoja, että näistä päästään jo pikkuhiljaa eroon, totesi Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Avausmaalin jälkeen Akatemia pääsi mukaan peliin uudelleen, mutta kyllä kotijoukkue oli edelleen se hallitsevampi osapuoli. Sampo Rintala sekä Santeri Mäkinen pystyivät yhdessä Antti Palohuhdan kanssa luomaan muutaman maukkaan maalintekopaikan, mutta viimeistely ei tällä kertaa ollut tarpeeksi terävällä tasolla. Rintalan parikin painavaa laukausta jäivät blokkiin tai painuivat ohi sektorista. Antti Palohuhdan yritys Aleksi Seppälän laadukkaasta keskityksestä ei ihan onnistunut ja meni ohi maalin. Vastaavasti Kiistolla oli myös muutama todella hyvä maalintekopaikka, mutta niissä Akatemian maalilla pelannut Antti Vironen oli mies paikallaan ja puoliajalle mentiin Akatemian kannalta maalin tappioasemassa.

Toiselle jaksolle Akatemia nosti hieman prässipeliään ja se aiheutti kotijoukkueen pelaajille hieman enemmän ongelmia pelin avaamisessa. Tämä taas tuotti ison määrän riistoja keskialueella sekä helpotti puolustuslinjan pelaamista kookkaita hyökkääjiä vastaan. Pelaaminen varsinkin puolustussuuntaan oli huomattavasti aggressiivisempaa ja varsinkin keskialueella pelannut Akseli Matilainen oli joukkueen uuden ilmeen ruumiillistuma. Hyvä puolustuspelaaminen vei Akatemian ottelussa hieman jopa niskan päälle, mutta maalintekoon ei paineesta huolimatta ollut asiaa.

Jälkimmäisen puoliajan edetessä myös kokenut kotijoukkue lämpeni mukaan kamppailuun ja iskikin toisen osuman oikeastaan ensimmäisestä maalintekopaikastaan toisella jaksolla. Kotijoukkue sai kulman kesken Akatemian painostusjakson ja pallo toimitettiin taka-alueella päivystäneelle Ville Koskimaalle, joka nikkasi sen läheltä maaliin.

Kiiston toinen maali lamaannutti Akatemian pelaamisen hetkeksi ja varsinkin pelin avaamisessa alkoi olla todella isoja ongelmia. Syöttäminen puolustuslinjasta eteenpäin oli todella huolimatonta ja jopa surkeista syötöistä koitui useampia pallon menetyksiä vaarallisilla alueilla. Näistä hölmöilyistä kotijoukkue ei kumminkaan pystynyt enää maalisaldoaan lisäämään, vaikka muutaman huippupaikan saikin aikaan.

- Me oltiin mielestäni pelillisesti ihan hyvin mukana, eikä Kiisto ollut millään tavoin ylivoimainen. Mutta he olivat kumminkin sen askeleen verran edellä joka asiassa. Me oltiin vähän haluttomia ja huolimattomia, sellainen tahtotila, jolla tällaisia otteluita voitetaan on ollut kadoksissa jo jonkin aikaa. Onhan tämä ollut omanlaistaan sekoilua nyt jokaisella osa-alueella ja sen näkee toiminnasta monellakin tapaa, Lyyski tuumaa.

Eilisen ottelun tulos käytännössä sinetöi sen, ettei enää tarvitse haaveilla sarjan kärkipään sijoituksista. Harvinaisen kaksijakoiseen suuntaan on Akatemian kausi menossa, siinä missä alkukaudesta voittoja ja pisteitä napsui tasaiseen tahtiin hyvillä esityksillä niin nyt ollaan tilanteessa, jossa pari ottelua on mennyt ilman pisteitä ja hyviä esityksiä.

- Ei me näillä esityksillä ansaita yhtään enempää. Haasteita on kokoonpanon sekä pelaajien sitoutumisen kanssa, koen että verkostona emme saa tätä hommaa toimimaan nyt sillä tasolla, jolla sen tulisi olla. Laatuongelmat korjataan päivittäisellä työllä, mutta laadukas harjoittelu vaatii sen, että paikalla on sopiva määrä pelaajia. Nyt meillä on edessämme vielä neljä hyvää matsia ennen kuin kausi päättyy, niihin pitää löytää se tekemisen halu, Lyyski päättää.

Tilastot
FC Kiisto

2 - 0

(1-0)
23'MaaliEkman Amadeus
62'MaaliKoskimaa Ville

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista