2
HEI
19.00
Akatemia, Kolmonen C-lohko

Kaskö IK - KPV Akatemia   1 - 1

Kvarnvikens plan

Akatemia joutui tyytymään tasapeliin

Akatemian perjantai-illan koitoksessa pisteet jaettiin tasapuolisesti Kasko IK:n kanssa lukemin 1-1 (0-0). Akatemian maalin iski Akseli Matilainen ja kotijoukkueen toi tasoihin Semsudin Mujkic.

Ottelun alkutahdit löi Akatemia. Ihan ensiminuuteista lähtien peli painettiin väkisin syvälle Kaskö IK:n alueelle ja palloa liikuteltiin pitkiäkin toveja aivan kotijoukkueen rangaistusalueen tietämillä. Syvällä puolustanut "Kikken" kumminkin pystyi pääosin keskikaistan tukkimaan ja näin peli pyörikin suurimmilta osin kotijoukkueen muodon ulkopuolella.

Hyvän paineen sekä kohtalaisen aggressiivisen vastaprässin seurauksena Akatemia sai pelivälineen itselleen usein sekuntien päästä menetyksestä. Tämä taas avasi hyviä paikkoja iskeä vastustajan selustaan ja tehdä tuhoja sieltä käsin. Näin ei kumminkaan ihan jokaiselle kerralla tapahtunut, vaan kotijoukkueen uhrautuva puolustaminen esti Akatemian murtautumisaikeet. Laitojen kautta vierailija pääsi useammankin kerran selustaan, mutta muutamaa puolittaista maalintekopaikkaa enempää ei avauskympin aikana nähty.

Pelin vanhetessa myös kotijoukkue alkoi saamaan otetta pelistä. Terävästi kahden-kolmen pelaajan voimin vastaiskuihin lähtenyt "Kikken" piti vierailijan varpaillaan sillä varsinkin kärjessä pelannut Semsudin Mujkic tiedettiin ennakkoon melkoiseksi uhaksi nopeutensa ansiosta. Kertaalleen hän saikin pallon juoksulinjalleen ensimmäisellä jaksolla, mutta tuon tilanteen selvitti Akatemian maalilla pelannut Antti Vironen ongelmitta.

Akatemiakaan ei niille vaarallisimmille paikoille päässyt avausjakson aikana, mutta useamman vaarallisen tilanteen se pystyi kumminkin luomaan palloralliensa päätteeksi. Osin kävi niin, että hyvänoloinen hyökkäys päättyi hieman puskemiseen ja palloa lähdettiin turhaan kuskaamaan keskustan ruuhka-alueille. Arttu Möttönen sekä Benjamin Rintala pääsivät kumpainenkin kerran karkumatkalle avausjaksolla, mutta näistä ei tulosta syntynyt. "Benun" laukaus kilpistyi kotijoukkueen maalilla useampaan hyvään torjuntaan venyneeseen Timo Koivistoon ja Möttönen ampui omasta paikastaan yli maalin. Niin ikään Valtteri Palosaari kuin myös Akseli Matilainen joutuivat vuoroillaan toteamaan sihtinsä hieman epätarkaksi. Kertaalleen Akatemia sai pallon maaliinkin, kun läpi pelattu Atte Henttu nosti pallon komeasti yli Koiviston, mutta tilanne tuomittiin niukasti paitsioksi.

- Eka jakso oli hyvin kontrollissa, painettiin vastustaja syvälle ja pidettiin siellä. Varsinkin ensimmäiset 30 minuuttia olivat meiltä hyvää pelaamista. Oltiin sopivan aggressiivisia vastaprässissä ja sen kautta saimme paljon riistoja heti pallon menetettyämme. Olimme hyvin tasapainoisia, eikä vastustaja päässyt juurikaan uhkaamaan meidän maalia. Ehkä sellainen tietty röyhkeys ja halu mennä selustaan kumminkin puuttui ja sen vuoksi ajauduimme keskustaan, joka oli kyllä viimeistä paikkaa myöten miehitetty. Kumminkin pystyimme murtautumaan välillä linjan edestä ja välillä vähän kauempaa, kun selustassa oli tilaa. Ei saatu siitä mielestäni ansaitsemaamme palkintoa, mutta tämä on välillä tällaista, totesi Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Toisella jaksolla peli aaltoili huomattavasti enemmän. Akatemia piti edelleen palloa ja pyrki luomaan maalipaikkoja pelaamalla palloa maita pitkin kun taas kotijoukkue pelasi nöyrästi puolustaen ja iski aina riiston saatuaan surutta vastaan. Erona ensimmäiseen puoliaikaan oli se, että nyt Kaskö IK:n vastaiskut olivat hieman ensimmäistä puoliaikaa vaarallisempia ja osa niistä tuottikin jo kohtalaisia vaikeuksia vierasjoukkueen puolustuslinjalle.

- Kaskinen muutti hieman systeemiään puoliajalla ja meillä kesti hetken, ennen kuin pääsimme taas kartalle. Varsinkin keskialueen puolustaminen oli ensimmäisen vartin aikana hieman hakusessa, mutta selveni sitten kumminkin nopeasti. Isoimmat ongelmat meille tuli omista pallon menetyksistä, kun yritimme hieman liian naiiveja ratkaisumalleja ja pahimmillaan meillä oli neljä-viisi pelaajaa vastustajan linjassa seisomassa. Jäimme sitten hieman vajaaksi tilanteenvaihtojen jälkeen, kun pelistämme puuttui tasapaino, Lyyski sanoo.

Maalipaikkoja Akatemia loi edelleen, mutta ei aivan samaan tahtiin kuin avausjaksolla. Atte Henttu karkasi läpiajoon ja toimitti pallon maaliin, mutta tilanne hylättiin jälleen paitsiona. Jimi Hackspik ampui pari vaarallista vaparia, jotka Koivisto kumminkin pystyi selvittämään. Kertaalleen Henttu pääsi myös ampumaan vaarallisesti rankkarialueen rajoilta, mutta laukaus painui ohi maalin.

Avausmaali nähtiin reilun tunnin pelaamisen jälkeen. Hieman huolimattomasti kotijoukkueen boxiin pelattu pallo tuotti yllättäen isoja ongelmia kotijoukkueen puolustukselle ja Atte Hentun painostaessa puolustajaa pallo osui selvästi pelaajan käteen ja pallo vietiin pilkulle. Tuomitun rankkarin ampui varmasti maaliin Akseli Matilainen.

Heti maalin jälkeen vierasjoukkue pystyi luomaan parikin vaarallista paikkaa. Benjamin Rintala puikkelehti vaaralliseen maalintekopaikkaan, mutta Koivisto kesti. Hetkeä myöhemmin "Benun" tilalle tullut velipoika Sampo ampui läheltä hieman ohi kotijoukkueen maalin. Myös kotijoukkue sai vastaiskuistaan maalipaikkoja, kun epätasapainossa ollutta Akatemiaa vastaan iskenyt "Kikken" haki tasoitusta useamman pelaajan voimin. Muutaman vaarallisen tilanteen jälkeen sitten kolahti. Hieman huonosti puolustetun avauspelaamisen jälkeen kotijoukkue sai pallon Mujkicille, jonka matala laukaus painui maalin Virosen jalan kautta,

- Ei saatu tasapainoa hallintaan ja yksi nukahduksista sitten johti tasoitusmaaliin. Ensimmäisellä jaksolla tasapinoa oli vielä hyvin, mutta toisella haluttiin ehkä vähän liian hanakasti maalintekoon ja etenijöitä oli välillä hieman liikaakin. Ehkäpä opimme tästäkin jotain, Lyyski toteaa.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Akatemia haki raivokkaasti voittomaalia ja kävikin todella lähellä sitä. Ensimmäisenä karkumatkalle pelattiin kovan onnen soturiksi pelissä noussut Atte Henttu. Juuri ennen Aten viimeistely-yritystä puolustaja pääsi kurottamaan pallon ja sen seurauksena pallo osui kotijoukkueen maalin ylärimaan ja putosi jopa kotijoukkueen pelaajien mielestä maalin sisäpuolelle, mutta Akatemian harmiksi tätä ei ottelun tuomaristo huomannut. Nopeasti tämän jälkeen Sampo Rintala pelasi taas pallon Hentulle maalinedustalle, mutta Hentun viimeistelyn putsasi kotijoukkueen puolustaja maaliviivan tuntumasta. Melkeinpä seuraavasta tilanteesta Akatemia toimitti pallon jo selkeästi verkkoihin. Sampo Rintala pujotteli itsensä läpi laidasta, ajoi päätyyn ja pelasi pallon Hentulle. Atte sijoitti pelivälineen maaliin varmasti parista metristä. Nyt kumminkin tuomaristo näki pallon käyneen maaliviivan väärällä puolella ennen Hentun viimeistelyä ja tuomiona maalipotku. Tässä tilanteessa hassua oli se, että pallo ei koti- tai vieraspelaajien mielestä käynyt rajan "väärällä" puolella. Lopullisesti onnetar käänsi selkänsä Akatemialle ottelun 92. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Arttu Seikkula karkasi läpiajoon Lenni Länsipään komeasta syötöstä, mutta Artun tulinen laukaus kolahti kotijoukkueen maalin pystypuuhun.

- Ei saatu useasta maalintekopaikasta tänään toista maalia hyväksytysti. Kyllähän se kirpaisee kun vastustajakin myöntää pallon käyneen maalissa tai vastavuoroisesti pysyneen kentällä, mutta ei auta. Eniten harmittaa Aten puolesta, harvoin näkee että jollekin osuu peliin hylättyjen maalien hat-trick. Nyt oli matkassa vähän epäonneakin, mutta kaipa nämä pitkässä juoksussa menee aina tasan, Lyyski summaa

Kovin nuorella kokoonpanolla ottelussa esiintynyt Akatemia pystyi kumminkin kerta toisensa jälkeen luomaan maalipaikkoja. Välillä niitä tuli komeiden kombinaatioiden päätteeksi ja välillä taas yksittäisten oivallusten tai suoritusten tuloksena. Luonnollisesti parannettavaakin jäi, lähinnä puolustuspelaamisen osalta.

- Tilanteenvaihtopelaaminen oli meille hieman haastavaa toisella jaksolla, sitä pitää terävöittää edelleen. Pallolliseen pelaamiseen olen ihan tyytyväinen, pystyimme luomaan paikkoja tarpeeksi voittamiseen saakka. Eka jaksolla oltaisiin voitu olla hieman nopeampia pallon liikuttamisessa ja toisella taas oltaisiin voitu hieman rauhoittaa peliä johtoasemassa. Jaksettiin hyvin prässätä koko 90 minuuttia, vaikka lämpöä oli 25 astetta. Nämä tämän kaltaiset ottelut ovat meille hyviä oppihetkiä ja luulen, että opimme tänäänkin jotain, Lyyski päättää.

Loppua kohden hieman lämmenneessä ottelussa erotuomari varoitti Akatemian Aleksi Seppälää sekä peräti seitsemää kotijoukkueen pelaajaa. Rumasti myöhässä Arttu Seikkulaa taklannut Kevin Linton olisi voitu ajaa myös ulos, mutta tällä kertaa hän selvisi keltaisella kortilla.

Akatemian kokoonpano:

Antti Vironen, Jimi Hackspik, Yehven Sabadash, Aleksi Seppälä (90. Elias Mikkola), Jaakko Juvila, Lenni Länsipää, Arttu Möttönen, Akseli Matilainen, Benjamin Rintala (65. Sampo Rintala), Valtteri Palosaari (87. Arttu Seikkula), Atte Henttu.

Tilastot
Kaskö IK

1 - 1

(0-0)
61'MaaliMatilainen Akseli
76'MaaliMujkic Semsudin

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista