Esittely
Ottelutilastot
FC Lahti - KPV Edustus
2019 - Edustus - Veikkausliiga
Klo 16:00 Lahden Stadion
6
Lok

Toiseksi viimeistä viedään, FC Lahti-KPV su 6.10. klo 16.00


Otteluennakko FC Lahti-KPV Veikkausliigan Haastajasarja 6.10.2019

KPV hakee varmistusta liigapaikalleen ja FC Lahti puolestaan hyviä asetelmia jatkosarjojen jälkeen pelattaviin eurokarsintaotteluihin viimeisestä jaossa olevasta europelipaikasta. Eli panosta on yllinkyllin tarjolla lokakuisena sunnuntaina.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Kokkolassa jäätiin maalittomaan tasatulokseen, vaikka KPV hallitsi vajaallakin pelitapahtumia. Myös Lahdessa pelatussa ottelussa Vihreä joutui vajaalle, Lahti väänsi tuossa ottelussa väkisin 1-0 voiton miesylivoimalla. Molemmissa otteluissa Pallo-Veikot on ollut pelillisesti niskanpäällä, mutta pisteitä harvoin vajaalla pystytään naaraamaan.

Isäntäjoukkue on esiintynyt Haastajasarjassa varsin väkevästi voittaen kaksi kolmesta ottelustaan. Edellisellä kierroksella lahtelaiset tasasivat pisteet HIFK:n kanssa 2-2 tasapelillä. FC Lahdelta puuttuu sunnuntain ottelusta varmuudella vain Drilon Shala, Mikko Viitikko palannee lahtelaisten kokoonpanoon.

KPV lähtee sunnuntain otteluun taskussaan kaksi maistuvaa voittoa. RoPS on edelleen tavoitettavissa ja pistekin riittää karistamaan Vaasan Palloseuran pyristelyt suoran putoajan paikalta. Kolmea pistettä tietysti haetaan ja mahdollisuutta suoraan säilymiseen liigassa ilman karsintoja.

Vihreä joutuu otteluun hieman siipirikkoisena, kun Adam Vidjeskog ja Hendrik Helmke ovat pelikiellossa ja loukkaantumiset ovat vaivanneet joukkuetta. Pari pelaajaa jäänee kokoonpanosta toipilaina pois.

KPV:n valmentaja Jani Uotinen on tiimeineen jälleen keskittynyt oman tekemisen hiomiseen harjoituskentällä.

-”Meillä on hyvä harjoitusviikko takana. Oman pelaamisen kehittämiseen on käytetty aikaa alkuviikosta ja loppuviikosta taas on käännetty ajatuksia sunnuntain Lahti peliin”, Uotinen valaisee harjoitusviikkoa.

-”Kaksi pelaajaa on Akatemian pelissä lauantaina ja kaksi todennäköisesti loukkaantumisen vuoksi sivussa. Lisäksi Helmke ja Vidjeskog ovat pelikiellossa, joten avaus muuttuu edelliseen peliin verrattuna. Positiivisena puolena on Poutiaisen paluu kokoonpanoon pitkän ja sitkeän loukkaantumisen jälkeen”, Uotinen jatkaa.

Aiemmista peleistä Lahtea vastaan on otettu oppia matkaan.

-”Viime pelissä Lahtea vastaan pelattiin pelillisesti hyvä ensimmäinen jakso. Avausjakson punainen kortti muutti peliä ja toisella jaksolla jouduttiin puolustamaan ja Lahti teki yhden ja voitti. Nyt tavoitteena on ehjä 90 minuutin suoritus ja meillä on taas hyvät mahdollisuudet jatkaa voittojen tiellä”, Uotinen päättää.

FC Lahti-KPV sunnuntaina 6.10. klo 16.00 alkaen.

Peli on parasta paikanpäällä! Jos et pääse paikalle, peli näkyy suorana isolta screeniltä KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Westissä, sekä Ruutu+ palvelussa.

Komea vierasvoitto, FC Lahti-KPV 1-4


Otteluraportti FC Lahti-KPV, Veikkausliigan haastajasarja 6.10.2019

KPV haki vakuuttavan voiton Lahdesta, kun Vihreä kaatoi FC Lahden maalein 1-4. Pallo-Veikkojen maalintekijöinä kunnostuivat Ishmael Yartey, Milos Josimov, Joni Mäkelä sekä Hysen Memolla, lahtalaisten maalista vastasi Josu.

Ottelun alun pienten vaikeuksien jälkeen paremmin tasapainoa pelaamiseensa viime otteluissa löytänyt Vihreä puolusti kurinalaisesti ja tiiviisti joukkueena, eikä Lahti pystynyt lopulta kovinkaan montaa vaarallista paikkaa luomaan.

Kertaalleen isännät kuitenkin osuivat, kun Josu pääsi turhan vapaasti iskemään keskityspallon jälkeen lahtelaisille johto-osuman. Avausjakson vaarallisimmat tilanteet Pallo-Veikkojen puolesta osuivat Taiki Kagayamalle, mutta vielä ei verkko japanilaisen toimesta heilunut. Mustapaitojen 1-0 johdossa siis mentiin tauolle.

Reilu tunti oli pelattu kun Vihreä iski pelin tasoihin. Patrick Byskata avasi hienosti Juri Kinnuselle, jonka keskitys löysi jälleen hyvän pelin pelanneen Enoch Banzan. Banza malttoi vielä syöttää takaviistoon Ishmael Yarteylle, joka ampui takakulmaan jo kauden kuudennen osumansa.

Hieman ennen tasoitusta Teppo Marttinen torjui loistavasti Jeronimo Amionen kovan laukauksen ja piti Vihreän pelissä mukana.

Viimeisellä vartilla KPV painosti hurjasti ja saikin palkintonsa. Milos Josimov iski kahteen kertaan pallon varmasti pilkulta FC Lahden maaliin, ensimmäinen laukaus nimittäin uusittiin Vihreäpaitojen oltua liian aikaisin rangaistusalueella. Itse pilkku johtui lahtelaisten käsivirheestä kulmapotkutilanteessa.

Johtomaalin jälkeen KPV näytti hienoa taisteluhenkeä ja laukauksia blokattiin isolla sydämellä. Pallo-Veikot malttoi myös hyökätä pidempiä hyökkäyksiä, mikä osaltaan hyydytti isäntien kiriä. Lopussa Vihreä rankaisi vielä kahdesti, kun ensin Joni Mäkelä taituroi lahtipuolustuksen nippuun Yarteyn esityöstä ja lisäajan puolella Banza jatkoi kulmapotkun tyylikkäästi puskien Hysen Memollalle, joka latasi taululle loppulukemat 1-4.

Hyvä peli Vihreältä, tästä on hyvä jatkaa maaottelutauon jälkeiselle viimeiselle kierrokselle VPS:a vastaan sekä RoPS:n voiton myötä varmistuneisiin liigakarsintoihin Turun Palloseuraa vastaan.

KPV:n valmentaja Jani Uotinen oli syystäkin tyytyväinen Pallo-Veikkojen esitykseen.

-”Nyt oli meiltä ehjä peli kokonaisuutena. Ekalla jaksolla puolustamisen kanssa oli pieniä ongelmia, mutta saatiin muutama maalipaikka kuitenkin luotua jo ekalla puolikkaalla”, Uotinen pohti ottelun avausjaksoa.

-”Toinen jakso aloitettiin hyvin ja saatiin selkeä ote pelistä. Maalipaikkoja oli koko pelissä paljon, neljä tehtyä maalia positiivista ja muutenkin hyökkäyspelaamiseen toisella jaksolla olen erityisen tyytyväinen”, Uotinen kiitteli Vihreän monipuolista ja aktiivista hyökkäyspelaamista.

-”Saatiin onnistumisia laajalla rintamalla, tästä on hyvä jatkaa maaottelutauon jälkeiseen VPS otteluun”, Uotinen päättää.

KPV kohtaa siis maaottelutauon jälkeen putoamisen varmistaneen Vaasan Palloseuran lauantaina 19.10. klo 15.00. Liigakarsinnat Turun Palloseuraa vastaa pelataan torstaina 24.10. Turussa ja sunnuntaina 27.10. Kokkolassa.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
1 - 4
(1-0)
Edustus
31' Maali Prieto Currais Josue

65' Maali Yartey Ishmael

77' Maali Josimov Milos

89' Maali Mäkelä Joni

91' Maali Memolla Hysen
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Heinäkuu   »
Kategoriat