Esittely
Ottelutilastot
KPV Akatemia - Korsnäs FF
2019 - Akatemia - Kolmonen
Klo 19:00 Kokkola, Ykspihlaja
5
Hei

Akatemialle vieraita Korsnäsista


Akatemia palaa parin vierasottelun jälkeen huomenna kotinurmelle Ykspihlajaan. Vieraaksi perjantai-illan otteluun saapuu Korsnäs FF. Ottelu avaa sarjakauden jälkimmäisen puolikkaan ja on viimeinen ottelu ennen kolmen viikon ottelutaukoa.

Viikonloppuna turhan reissun Kristiinaan tehnyt Akatemia on saanut viikon nuolla haavojaan ja pääsee nyt perjantaina yrittämään pisteiden metsästystä kotikentällään. Vieraaksi saapuva Korsnäs FF kohdattiin kauden toisen ottelussa, tuolloin Akatemia vei pisteet mukanaan Sampo Rintalan viimeisteltyä avausjaksolla kahteen otteeseen ja Wegye Wegyen onnistuttua kertaalleen aivan ottelun lopussa. Loppulukemiksi kirjattiin tuolloin 0-3 -voitto.

Viime kaudella aivan sarjan loppumetreille saakka jopa noususta Kakkoseen pelannut KoFF ei ole tällä kaudella päässyt aivan samanlaiseen lentoon kuin viime kesänä. Kovasti muutoksia kokenut Korsnäs on pelaamistaan otteluista voittanut kolme ja pelannut kahdesti tasan pistesaldon ollessa yksitoista. Tämä siitäkin huolimatta, että aivan kauden kynnyksellä joukkuetta vahvistettiin ukrainalais- sekä bosnialaisvoimin.

Sarjataulukkoon ei kuitenkaan kannata Akatemian leirissä tuijotella laisinkaan, se on tullut todistetuksi jo useampaankin kertaan parin edellisen kauden aikana. Kovin suoraviivaisesti kauden ensimmäisessä kohtaamisessa pelanneet korsnäslaiset tarjoavat Akatemian pelaajille mielenkiintoisen ja varsin fyysisen haasteen ja täyden pistepotin eteen joutuu tässäkin ottelussa tekemään töitä hartiavoimin.

Akatemia lähtee perjantain otteluun kohtalaisista asetelmista, sillä varmoja poissaolijoita ovat pitkäaikaispotilas Otto Puran lisäksi vain Kim Palosaari sekä polvilumpionsa Kristiinassa sijoiltaan saanut Aleksi Seppälä. Heistä maalivahti Pura huilannee pitkälle kauden loppupuoliskolle, mutta Seppälän ja Palosaaren pitäisi olla kokoonpanossa jälleen sarjatauon jälkeen. Sen sijaan maajoukkuekomennuksella ollut Noa Lehtonen sekä lievästä polvivammasta kärsinyt Jouni Ahvenkoski palaavat huomenna miehistöön kuten myös edellisestä ottelusta puuttunut Axel Lindholm.

Akatemia vs. Korsnäs FF, perjantaina 5.7. klo 19:00 Ykspihlajassa.

Liput 5€, kausikortit 30€. Alle 15-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Tervetuloa!

Akatemia voitokkaasti sarjatauolle


Akatemia otti perjantai-illan ottelustaan ansaitun voiton, kun vastustajaksi saapunut Korsnäs FF kaatui lukemin 2-1 (1-1). Kotijoukkuen maaleista vastasivat Valtteri Palosaari sekä Joni Appelgren. Voiton myötä Akatemian pelaajat sekä taustat pääsevät hyvillä mielin hetkeksi lataamaan akkujaan, sillä edessä on kolmen viikon tauko otteluista.

Ottelu ei itsessään miksikään klassikoksi noussut, sillä vaikka Akatemia peliä veikin välillä jopa mielin määrin oli virheiden sävyttämässä ottelussa kotijoukkueen puolelta todella paljon kehitettävääkin. Vieraaksi saapunut Korsnäs tiedettiin fyysiseksi ja kohtalaisen suoraviivaista pelitapaa suosivaksi joukkueeksi, eikä ennakkotieto pettänyt tällä kertaa. Kotijoukkueen oli vaikea rytmittää peliä kun vastustaja rikkoi käytännössä joka ikinen kerta kun kotijoukkue sai pallon keskialueen yli.

Ottelu alkoi Akatemian kannalta hyvin. Jo ensimmäisen kolmen minuutin jälkeen Akatemia oli hukannut kaksi avopaikkaa, kun Wegye Wegyen puolittainen läpiajo 40 sekunnin jälkeen päätyi Kokkolassakin pelanneen Leonid Shulginin torjuntaan ja 3. minuutilla Lukas Rasmus taiteili pallon parista metristä yli tyhjän maalin.

Oikeastaan näiden tilanteiden jälkeen myös vierasjoukkue pääsi hieman kärryille ja Akatemian hyvä alku kuihtui siihen. Pelin painopiste siirtyi ensimmäisen jakson edetessä enemmän keskialueelle ja fyysisesti vahva vierasjoukkue alkoi voittamaan keskialueen pystypaineja, joihin jostakin syystä kotijoukkueen pelaajat halusivat ottaa osaa. Laadukas pallon liikuttaminen loisti poissaolollaan ja kerta toisensa jälkeen Akatemian hyökkäyksiin lähdöt tyrehtyivät lievään huolimattomuuteen. Ja jos oli hyökkääminen vaikeaa, niin sitä oli myös puolustaminen, sillä Kornäsille annettiin ihan liikaa tilaa, eikä prässääminen ollut millään tavalla yhtenäistä kuin ajoittain.

Maalejakin ensimmäisellä jaksolla nähtiin. Akatemia siirtyi ottelussa johtoon 39. minuutilla, kun hyvän syöttökombinaation jälkeen Tobias Wentin keskitti vasurillaan korkean pallon takatolpalle ja sinne ensimmäisenä kiirehtinyt Valtteri Palosaari pamautti pallon lähietäisyydeltä verkkoon. Jotain "Vaden" halusta tehdä maali kertoi se, että samassa rytäkässä myös maali siirtyi puolisen metriä paikaltaan.

Akatemian johti ei kestänyt kumminkaan puoliajalla saakka, sillä Korsnäs FF tuli tasoihin vielä ennen puoliaikaa. Lepsusti puolustanut kotijoukkue joutui rikkomaan vierasjoukkueen pelaajaa vajaat 30 metriä omasta maalistaan ja ottelun hyvin tuominnut Ville Erkkilä vihelsi vierailijoille vapaapotkun. Niin vain Belimin Besicin korkea laukaus leijaili sisään etukulmasta ohi Oliver Lakasen ja tauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Toisen jakson alku oli jälleen Akatemialta hyvä, mutta muutamasta maalintekopaikasta huolimatta kotijoukkue ei saanut tulosta maalien muodossa. Puoliajalla kentälle tullut Axel Lindholm toi hyvin jalkoja kentälle, kuten teki myös loukkaantuneen Wegye Wegyen tilalle tullut Sampo Rintala. Kuitenkin pelaamista vaivasi ehkäpä jonkinlainen kollektiivisuuden puute ja pääosin pelaaminen varsinkin hyökkäyskolmanneksella oli pääosin yksittäisten pelaajien yrityksiä.

Reilun tunnin pelaamisen jälkeen Akatemia siirtyi jälleen johtoon kun vasemmalla puolustajana pelannut Joni Appelgren onnistui maalinteossa. Kornsäsin purkupallo ajautui "Appelille" joka täräytti pallon oikealla (!) jalallaan paristakympistä ohi miesmassan sekä voimattoman Shulginin. Ihan heti ei tule mieleen vastaavaa tilannetta edes harjoituskentältä, vaikka pikakelaisi edelliset viisi vuotta taaksepäin. Hieno onnistuminen pitkän linjan akatemialaiselle ja eilenkin hyvin pelanneelle Jonille. Jonin edellinen maali virallisissa sarjapeleistä oli B-junioreissa kaudelta 2012 kemiläistä FC-88:a vastaan.

Ottelun viimeisen puolituntisen aikana Akatemialla oli paikkoja naulata ottelu, mutta viimeistely tuntui olevan kovin vaikeaa. Jokaisella kerralla pallo lauottiin joko ohi tai yli maalin ja nekin jotka kohti maalia saatiin päätyivät ihan hyvin pelanneen Shuginin torjuntaan. Myös ottelun loppupuolella vierasjoukkue sai sen yhden klassisen tasoituspaikan, kun Akatemian puolustuksessa kommunikoitiin telepaattisesti ja lievän sekaannuksen jälkeen pallo ajautui vierasjoukkueen hyökkääjälle, mutta hänen laukauksensa noin viidestä metristä päätyi Oliver Lakasen komeaan torjuntaan.

Ottelun viimeiset viisi minuuttia Akatemia oli tarpeeksi fiksu kentällä ja pystyi pitämään palloa vierasjoukkueen päädyssä eliminoiden heidän mahdollisuudet päästä hakemaan tasoitusta. Kentälle tulleet Kur Kurlual sekä Emil Uski toivat mukanaan sen verran jalkoja että Akatemia pystyi kerta toisensa jälkeen painamaan pelin uudelleen syvälle vastustajan päätyyn.

Akatemia oli ottelussa selvästi hallitsevampi osapuoli ja sen myötä voitto oli ansaittu, sillä maalipaikkoja useampaankin osumaan oli. Lievä huolimattomuus syöttämisessä sekä yleisessä puolustamisessa pitivät vierasjoukkueen mukana pelissä aivan päätösvihellykseen saakka. Oma lukunsa oli toki Korsnäsin harrastama jaloille potkiminen, jolla saatiin tälläkin kertaa muutama kotijoukkueen pelaaja vaihtokuntoon. Ottelun erotuomari jakoi vierasjoukkueen pelaajille yhteensä 7 varoitusta ja ei todellakaan laputtanut jokaisesta mahdollisesta tilanteesta. Kotijoukkueen pelaajista keltaisen kortin sai ainoastaan Oskar Ylimäki, joka huilaa sen myötä seuraavan ottelun varoitustilin täytyttyä.

Tämän voiton myötä Akatemian pelaajat pääsevät viikon lomalle, jonka jälkeen alkaa valmistautuminen syyskierroksen otteluihin. Seuraavan kerran pelipaitaa puetaan 24.7., jolloin matkustetaan Vaasaan kohtaamaan I-JBK.

Akatemian kokoonpano:

Oliver Lakanen, Noa Lehtonen, Oskar Ylimäki, Tatu Mäki (65. Kur Kurlual), Joni Appelgren, Jouni Ahvenkoski (46. Axel Lindholm), Lukas Rasmus, Oskari Saviranta, Wegye Wegye (35. Sampo Rintala), Tobias Wentin (88. Emil Uski), Valtteri Palosaari.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Akatemia 2 - 1
(1-1)
39' Maali Palosaari Valtteri

44' Maali Besic Belmin

61' Maali Appelgren Joni
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
Kategoriat