Esittely
Ottelutilastot
KPS - KPV Akatemia
2019 - Akatemia - Kolmonen
Klo 19:30 Kokkola, Kippari Hall
13
Tou

Akatemialla maanantaina paikallisottelu


Akatemia kohtaa maanantai-iltana Kippari Hallissa paikallisvastustaja KPS:n. Luvassa on varmasti ottelu, jonka kumpikin joukkue haluaa voittaa. Derby on kauden ensimmäinen, toinen pelataan Akatemian isännöimänä elokuussa Keskuskentällä.

Avaustappionsa NIK:lle kärsineellä Akatemialla on maanantaina mahdollisuus palata takaisin voittojen tielle, kun vastustajaksi Kippari Hallissa astelee Kokkolan Palloseura. "Kopsi" on aloittanut sarjan tälläkin kaudella hyvin ja kolmesta pelaamastaan ottelusta se on kerännyt kasaan seitsemän pistettä ja on edelleen tappioitta. KPS:n kauden aiemmat ottelut ovat olleet kohtalaisen maalirikkaita, sillä kolmessa pelatussa ottelussa maaliverkko on pöllynnyt yhteensä 14 kertaa.

Paikalliskamppailun hengessä on selvää, ettei kumpikaan joukkue halua ottelua hävitä. Akatemiassa on tähän peliin keskitytty torstai-illasta lähtien ja pikkuhiljaa askelmerkit huomiseen kohtaamiseen alkavat olla valmiina. KPS tiedetään henkeväksi ja yhtenäiseksi joukkueeksi joka ainakin aiempien otteluiden perusteella on osoittanut myös venymiskykyä.

KPS:n kokoonpanossa on useita entisiä KPV-pelaajia, sillä joukkueen pelaajavalmentajana toimii Aki Sipilä, kärjessä rouhii Bright Ihionu sekä topparin paikalla luutii Oskari Hinkkanen. Heidän lisäkseen myös laitapelaajat Aleksi Kangasvieri sekä David Mamer ovat edustaneet aiemmin Palloveikkoja. Heidän lisäkseen KPS sa tähän otteluun riveihinsä Daw Malvalin, joka on aiemmin toiminut Akatemian kapteeninakin. Selvää siis on, ettei ottelusta tule missään nimessä helppoa, vaan tuloksen eteen saa tässäkin ottelussa tehdä täyden päivätyön.

Akatemiassa ollaan tietoisisa KPS:n pelitavasta ja tietyt analyysit on tulevasta vastustajasta tehty. Hanakasti vastaan iskevä KPS nopeine laitapelaajineen on hyvä ja organisoitu joukkue. Keskikenttää miehittää kolme pelaajaa, joiden aggressiivinen lähestyminen pelaamiseen on fyysinen haaste Akatemian pelaajille. Kärjessä väkivahva Bright Ihionu puolestaan tarjoaa hyvän mahdollisuuden target -pelaamiseen. "Iman" myötä joukkueessa rittää myös erikoistilanneuhkaa.

Akatemia lähtee otteluun ilman pidempään poissaolleita Kim Palosaarta sekä Ottto Puraa. Kur Kurluar pelasi kauden ensimmäiset minuutit torstaina ja on mahdollisesti mukana myös maanantain ottelussa. Lukas Rasmus on palannut lomareissultaan ja Oskar Ylimäki tekee niin ikään paluun Akatemian kokoonpanoon. "Körin" tavoin opiskeluitaan hoitamassa ollut Tatu Mäki on palannut Akatemian harjoitusrinkiin, kuten myös mahataudissa olleet Oskarit Saviranta ja Ojala, kaikki kolme ovat käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Muutaman pelaajan pelikunto on vielä hieman arvoitus ja heidän pelaamisensa ratkeaa ottelun alla. Edustusjoukkueesta saadaan tähänkin otteluun mukaan pari - kolme pelaajaa ja ainakin yksi heistä on sellainen joka ei ole aiemmin tällä kaudella Akatemian riveissä esiintynyt.

Tätä ottelua, kuten jokaista muutakin, lähdetään Akatemian riveissä voittamaan oman pelaamisen kautta. Torstaina kärsitystä avaustappiosta huolimatta joukkueessa vallitsee hyvä ja rento meininki ja työn tekoa on jatkettu normaalisti perjantain ja sunnnuntain harjoituksissa. Voitaneen sanoa, että Akatemian puolella ollaan valmiita kauden ensimmäiseen paikallisotteluun.


KPS vs Akatemia, maanantaina 13.5. klo 19:30 Kippari Hallissa

Akatemia kaatoi KPS:n


Maanatai-ilta tarjosi Kippari Hallissa lämminhenkisen paikallisottelun, kun III-divarin paikallisessa kohtasivat KPS sekä Akatemia. Otelun voitti vierasjoukkueena esiintynyt Akatemia . Maukkaat sarjapisteet matkasivat vihreään pukuhuoneeseen lukemin 2-4 (1-2). Akatemian maaleista vastasivat kahdesti osunut Oskar Ylimäki sekä kerran mieheen maaliverkkoja heiluttaneet Sampo Rintala sekä Kur Kurluar.

Ottelu alkoi varsin vauhdikkaissa merkeissä ja jo toisen peliminuutin aikana Akatemia siirtyi johtoon. Oikeana puolustajana pelanneen Valtteri Palosaaren laidaltaan lähettämä keskitys löysi taka-alueelle juosseen Sampo Rintalan, joka pamautti pallon voimalla KPS-maaliin.

Akatemia jatkoi maalinsa jälkeen hyökkäysten vyörytystä kohti kotijoukkueen maalia, mutta tiiviisti omalla puoliskollaan koko joukkueen voimin puolustanut KPS teki tästä ajoittain haastavaa. Akatemia pystyi pitämään palloa ja liikuttamaan sitä syvälläkin KPS:n puoliskolla, mutta ihan vaarallisimmat maalipaikat jäivät ottelun ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana puuttumaan.

KPS:n vaarallisuus vastaiskuissa oli Akatemialla tiedossa, mutta tästä huolimatta yksi sellainen johti KPS:n tasoitusmaaliin. Keskialueella annettu harhasyöttö johti siihen, että KPS pelasi vasemmalta kyttäämään jääneen David Mamerin läpiajoon. Läpiajonsa päätteeksi Mamer sijoitti pallon Akatemian maaliin kierrettyään aluksi vastaan tulleen Riku Lelo Lunkokan.

Maalin jälkeen Akatemia nousi nopeasti takaisin kuskin paikalle ja pallonhallinta oli selkeästi vihreäpaidoilla. Hyvin hermonsa lämpimissä olosuhteissa kontrolloinut Akatemia liikutti palloa maltillisesti ja KPS:n rooliksi jäi sekä pelin että pelaajien rikkominen. Fyysiseen kamppailupelaamiseen panostanut kotijoukkue voitti paljon kaksinkamppailuja, mutta kentän tärkeimmillä sektoreilla Akatemian pelaajjat olivat vahvoja. Vahvaksi targetpelaajaksi tiedetty KPS:n nigerialaisjässikkä Bright Ihionu pysyi hyvin toppariparina pelanneen Tatu Mäen sekä Oskar Ylimäen näpeissä, eikä "Ima" päässyt juurikaan pudottelemaan palloja kanssapelaajilleen.

Vielä ennen taukoa Akatemian panostaminen palkittiin johtomaalilla. Ottelun 36. minuutilla Akatemia sai kulmapotkun, jonka keskikentällä urakoinut Jouni Ahvenkoski toimitti sovitusti taka-alueelle. Sieltä löytyi Oskar Ylimäki, joka puski pallon komeasti KPS-maalin takaylänurkkaan ja taukolukemiksi 1-2 Akatemian hyväksi.

Puoliajalla Akatemian pukuhuoneessa käytiin hieman läpi pelin eri vaiheita ja painotettiin hyökkäyspelaamisen monipuolistamista sekä painotettiin kaksinkamppailujen voittamisen tärkeyttä. Akatemia myös vaihtoi edustusjoukkueesta mukana olleen Filip Ivanovskin tilalle sairastuvalta vahvuuteen palanneen Oskari Savirannan. "Osku" toikin kaivattua liikettä Akatemian hyökkäyksiin.

Toinen puoliaika alkoi hyvin vahvasti KPV -merkkisenä, sillä KPS oli pakotettu puolustamaan syvältä Akatemian hallitessa palloa lähes mielin määrin. Varsinkin toisen jakson ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kotijoukkueella oli todella suuria vaikeuksia päästä hallitusti pois omalta kenttäpuoliskoltaan. Jakson alussa Sampo Rintalalle avautui loistopaikka viedä Akatemia kahden maalin karkumatkalle, mutta Oskar Ylimäen hyvästä syötöstä karanneen Rintalan viimeistely päätyi yli maalin.

Vajaan tunnin pelin jälkeen Akatemia sitten siirtyi kahden maalin johtoasemaan. Asialla oli jälleen Oskar Ylimäki. Pari vaarallista kulmapotkua peräkkäin maalille antanut Ahvenkoski toimitti pallon jälleen hyvin maalinedustalle ja itsensä loistavalla liikkeellä vapaaksi tehnyt Ylimäki puski pallon vastustamattomasti KPS-veskari Joonas Koivukosken selän taakse.

Kahden maalin tappioasemassa KPS alkoi nostamaan miehitystään hieman enemmän kohti Akatemian maalia ja varsinkin prässipelaaminen aktivoitui huomattavasti. Akatemialla oli pelaamisessaan kumminkin malttia ja palloa siirreltiin keskialueen kautta molempiin laitoihin ja tarpeen vaatiessa KPS-puolustuksen selustaan. Näin KPS pystyttiin pitämään hyvin pois maalipaikoilta ja hieman huolellisemmalla pelaamisella omaa maalisaldoa oltaisiin voitu kasvattaa entisestään.

Vielä viimeisen kymmenminuuttisen aikana KPS sai useamman kulmapotkun lyhyen ajan sisään. Oskari Hinkkasen antamat vaaralliset kulmapotkut pystyttiin kumminkin eliminoimaan tarkasti puolustamalla jo ennakkoon nimetyt pelaajat maalinedustalta. Lopun hoiti hyvin ilmatilaa maalinsa edustalla hallinnut Lelo Lunkoka.

Lisäajalla molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen. Aluksi Akatemia siirtyi 4-1 -johtoon, kun kulmapotkun jälkitilanteesta rangaistusalueelle jäänyt Oskar Ylimäki vapautti kantapääkikallaan Kur Kurluarin maalipaikkaan. Pikkuhiljaa kuntoon pääsemässä oleva Kurluar ampui pallon etukulmasta ohi Koivukosken .KPS puolestaan kaunisteli lukemia kannaltaan vielä ottelun viimehetkillä. Loppuvihellystä odotelleen Akatemian nukahdus maksoi sen verran, että nopeasti pelatun sivurajaheiton jälkeen Ihionu pääsi puskemaan pallon parista metristä maaliin ja loppulukemiksi 2-4.

Paikallisotteluun henkeen myös tunteet kävivät välillä pinnassa, kuten niiden tällaisessa pelissä jollain tapaa kuuluukin. Kaikkein rumimmilta taklauksilta vältyttiin, mutta torikokouksia järjestettiin ottelun loppua kohden useampiakin. Pari - kolme kertaa KPS-pelaajat pääsivät kuin koira veräjästä huidottuaan sekä Valtteri Palosaarta kuin myös Jouni Ahvenkoskea kyynärpäillä kasvoihin. Oskari Savirantaa, Tobias Wentiniä sekä Lukas Rasmusta puolestaan kolhittiin heidän keskittyessä enemmänkin pallolla pelaamiseen. Siinä valossa tuntuukin käsittämättömältä, että ottelun tuominneen Toni Martelinin taskusta löytyi keltaiset kortit vain Akatemian Oskar Ylimäelle sekä fyysisyydestään tunnetulle Oskari Savirannalle.

Pelillisesti Akatemia ei maanantaina yltänyt parhaimpaansa, mutta oli kumminkin kentällä parempi joukkue. Lievä tehottomuus maalipaikoissa piti ottelun lukemat tasaisina aina viimeisille minuuteille asti. Matalalla blokilla hyvin puolustaneen KPS:n vastaiskut olivat tietynlainen uhka, mutta laitapuolustajina pelanneet Valtteri Palosaari sekä Aleksi Seppälä saivat nopeudellaan pidettyä vikkeläjalkaiset KPS-laiturit hyvin kurissa. Tehokkaasti omat paikkansa käyttänyt KPS iski oikeastaan molemmista maalipaikoistaan, tosin hieman nöyremmällä pelaamisella nekin olisivat olleet estettävissä.

Selvää kuitenkin on se, että peliotteiden on parannuttava perjantaihin mennessä kun vieraaksi Kokkolaan saapuu sarjan voittamisen tavoitteekseen asettanut Sundom IF.

Akatemian kokoonpano:

Riku Lelo Lunkoka, Valtteri Palosaari, Oskar Ylimäki, Tatu Mäki, Aleksi Seppälä, Jouni Ahvenkoski, Lukas Rasmus, Tobias Wentin (90. Lado Angilo), Sampo Rintala (67. Kur Kurluar), Wegye Wegye (82. Joni Appelgren), Filip Ivanovski (46. Oskari Saviranta)


Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
2 - 4
(1 - 2)
Akatemia
2' Maali Rintala Sampo

27' Maali Mamer Awancer

36' Maali Ylimäki Oskar

58' Maali Ylimäki Oskar

91' Maali Kurlual Kur

94' Maali Ihionu Bright
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat