Esittely
Ottelutilastot
KPV Edustus - KuPS
2019 - Edustus - Miesten Suomen Cup - Veikkausliigan karsinta
Klo 19:00 Kippari Hall, Kokkola
25
Tam

500 ensimmäistä mahtuu Cupin avaukseen, KPV-KuPS pe 25.1. klo 19.00!


Otteluennakko KPV-KuPS, Suomen Cup karsintalohko B, 25.1.2019

Kausi käyntiin Kuopion Palloseuraa vastaan

KPV avaa kauden viralliset ottelut Suomen Cupin karsintalohkon ottelulla perjantaina ilta seitsemältä Kipparihallissa. Vastus on suoraan Suomen huipulta, viime Veikkausliigakauden prossimitalisti KuPS.

Vierailija avasi Cup kautensa jo viime viikonloppuna, kun Tamperen Ilves rökitti kuopiolaiset selvin 4-1 numeroin. Numerot eivät kuitenkaan kerro koko totuutta ottelusta, ja tappiosta sisuuntunut savolaisryhmä on varmasti pariakin pykälää tiukemmalla otteella liikkeellä perjantaina.

Kauden alla KuPS on vahvistunut muunmuassa Cem Felekillä, Tommi Jyryllä sekä Babacar Diallolla, ja kun jatkajien joukosta löytyy mm. Rasmus Karjalainen, Petteri Pennanen sekä Luis Carlos Murillo, voidaan kuopiolaisia pitää jopa HJK:n suurimpana uhkaajana tulevan kesän mestaruustaistossa.

Perjantaina matsista kuopiolaisilta puuttuvat vielä vahvistukset Diallo ja Ats Purje, muutoin jalkeilla on KuPS:n ykköskokoonpano.

KPV avasi pelikauden viime lauantaina harjoitusottelulla, jossa Kakkosen PK-37 kaatui varsin selkeästi maalein 5-0. Testimiehinä mukana ollut kolmikko ei jatka Vihreän mukana, muutoin tärkein anti oli pelituntuman ja -minuuttien kerääminen alle ennen Suomen Cupin otteluita.

Vihreän rinkiin liittyi viikolla kova kaksikko Hendrik Helmke ja Yessy Mena, joiden molempien kohdalla pelilupa-asiat ratkeavat ottelupäivänä.

Perjantain otteluun Pallo-Veikot lähtee kapealla ringillä, jota täydennetään Akatemian pelaajilla.

Toipilasosastolla tällä hetkellä ovat Sebastian Mannström, Timo Rauhala, Patrick Poutiainen sekä Juhani Pikkarainen, lisäksi Honar Abdin pelaaminen on epävarmaa. Akatemian pelaajista kokoonpanoon nousevat Valtteri Palosaari, Jouni Ahvenkoski sekä Sampo Rintala. Myös armeijakomennustaan viimeistelevä Adam Vidjeskog on mukana Vihreän kokoonpanossa.

-”Vastus ja vauhti kovenee viime viikonlopusta. Nyt saadaan testattua omaa tekemistä Suomen huippujoukkuetta vastaan, se kertoo hyvin meille missä me tällä hetkellä mennään”, pohtii KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen perjantain Cup avausta.

-”Kapealla ringillä operoidaan ja täydennystä saadaan Akatemian puolelta. Uudet miehet saatetaan nähdä ainakin jonkin aikaa kentällä, mikäli kaikki paperiasiat saadaan kuntoon”, Jamo avaa kokoonpanon tilannetta.

KPV-KuPS siis perjantaina 25.1. klo 19.00 Kipparihallissa.

Lipunmyynti aukeaa klo 18.00, ja otteluun sisään mahtuu 500 ensimmäistä katsojaa, joten ajoissa paikalle!

Tasapeli täydessä Kipparihallissa, KPV-KuPS 1-1.


Otteluraportti KPV-KuPS, Suomen Cup karsintalohko B, 25.1.2019


Vauhdikas tasapeli avasi virallisen kauden


KPV:n avauskokoonpano:

Marttinen - Kinnunen, Josimov, Koskimaa, Abdi - Shaze - Mäkelä, Widjeskog, Heiermann, Banza - Roiha

KPV lähti kapealla miehistöllä haastamaan viime Veikkausliigakauden pronssimitalisti KuPS:a. Vihreän vaihtopenkille oli nostettu kolme Akatemian nuorukaista; Valtteri Palosaari, Jouni Ahvenkoski ja Sampo Rintala. Lisäksi vaihdosta aloittivat viikolla Kokkolaan saapuneet Hendrik Helmke ja Yessy Mena sekä Noa Lehtonen ja Joonas Myllymäki. Poissa kokoonpanosta olivat Sebastian Mannström, Timo Rauhala, Patrick Poutiainen, Juhani Pikkarainen, Santeri Mäkinen ja Oliver Lakanen.

Kuopiolaisten rosterista uupuivat Ats Purje sekä tuore paluumuuttaja, toppari Babacar Diallo. Muutoin europeleihin valmistautuva KuPS oli ottelussa lähes ykkös miehistöllään.

Ottelun alun tunnustelun jälkeen KuPS viritti melkoista myllytystä Vihreän päätyyn, mitä kestikin vajaaseen puoleen tuntiin saakka. Kokomustissa pelanneen vierailijan painostuksesta huolimatta maalinteon ottelussa aloitti KPV. Simo Roiha hankki taistelullaan vapaapotkun parista kymmenestä metristä, ja Kuopiosta Pallo-Veikkoihin siirtynyt Joni Mäkelä upotti upean vapaapotkun etukulmasta sisään ohi KuPS vahti Miika Töyräksen.

Mutta Vihreän johto ei ehtinyt kahta minuuttia kauempaa vanheta, kun vahvasti esiintynyt kaksikko Cem Felek ja Tommi Jyry junailivat nopean vapaapotkun oikealta, ja Jyry pääsi melko vapaasti ampumaan pallon tarkasti takakulmaan.

Jakson loppu oli tasaista ja kovaa pelaamista, hyvin tuominnut Toni Pohjoismäki nosti ottelussa muutaman varoituksen molemmille joukkueille. Toisen värinenkin kortti olisi voinut nousta, kun kuopiolaishyökkääjä jyräsi selvästi myöhässä päin KPV maalivahti Teppo Marttista toisella jaksolla. Saldona onneksi vain syvä haava leukaan ja tarkistusvisiitti lääkäriin.

Toinen jakso aaltoili ja molemmillla joukkueilla oli vuoronsa kuskin penkillä. Vihreä pystyi rakentamaan ehkä vaarallisemmat paikat, lähimpänä maalintekoa olivat kovan työmäärän painanut Roiha sekä kentän ehdotonta parhaimistoa ollut Milos Josimov.

Lisää maaleja ei kuitenkaan lähes loppuun myydylle kipparihallille tarjottu, 1-1 siis merkittiin aikakirjoihin.

Kuopiolaisten ykkönen oli keskikentän Tommi Jyry, Vihreästä erottui Josimovin lisäksi väkevästi esiintynyt pohjapelaaja Isaac Shaze. Myös Joonas Myllymäen paluu tosipeleihin lämmitti katsomossa, tosin torjuntoja ei kahdelle KPV maalivahdille taidettu krjata kuin yksi mieheen, sen verran tiiviinä Vihreä onnistui pakkansa pitämään.

KPV:n leirissä virallisen kauden alkaminen ja kotijoukkueen varsin hyvä esitys kokonaisuudessaan miellytti myös valmennusjohtoa.

"Huomasi, että KuPSlla oli jo yksi cupin peli alla. Meillä meni hetki, ennen kuin pääsimme vaadittavaan pelintempoon kiinni.", pohti KPV:n valmennuksesta Jarmo Korhonen.

"Kaiken kaikkiaan kohtuullisen hyvä aloitus, tämä sarjamuotoinen Cup palvelee ja valmistaa meitä hyvin alkavan liigakauden vaatimuksiin.”, Korhonen lisää.

Vihreän kausi jatkuu kotiottelulla kahden viikon kuluttua perjantaina, kun Cupin ottelussa vastaan asettuu Tampereen Ilves. Peli alkaa klo 19.00 Kipparihallissa, lipunmyynti jälleen ovelta 500 ensimmäiselle klo 18.00 alkaen.

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Edustus 1 - 1
(1 - 1)
18' Maali Mäkelä Joni

20' Maali Jyry Tommi
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat