Esittely
Ottelutilastot
KPV Akatemia - Kaskö IK
2019 - Akatemia - Kolmonen
Klo 19:00 Kokkola, Ykspihlaja
16
Elo

Akatemia kohtaa Kaskö IK:n


Akatemia palaa kotikentälleen Pihlajaan perjantaina Kolmosen kotiottelussaan. Vastaan astelee sarjan kärkisijoille itsensä hilannut Kaskö IK.

Hieman mollivoittoisesti edelliset ottelunsa pelannut Akatemia kohtaa perjantaina kärkisijoilla keikkuvan Kaskö IK:n. Vahvasti esiintynyt KaIK on noussut mukaan sarjan kärkikahinoihin ja kilpailee tosissaan sarjan kakkospaikasta kärkijoukkue FC Kiiston takana. Alkukaudesta KaIK:n peli haki vielä hieman uomiaan, mutta kesän tullen joukkue on päässyt lentoon ja varsinkin huippuvaarallinen kärkipari Jonas Granfors - Bekir Kadic on tehnyt kesän aikana tuhojaan.

Akatemia on kohdannut Kaskö IK:n kertaalleen, kun alkukaudesta Kaskisissa pelattu ottelu päättyi 1-1 -tasatulokseen. Tuossa otelussa Akatemian vei johtoon Wegye Wegye, mutta Kaskö tuli tasoihin Granforsin maalilla. Alkukauden kohtaamisessa Akatemialle aiheutti suuria ongelmia vastustajan suoraviivainen pelaaminen ja muutenkin varsin fyysinen pelitapa, jossa kaksinkamppailuihin vahvasti tullut kotijoukkue oli huomattavasti Akatemiaa edellä. Oman haasteensa otteluun toi myös varsin alas pallon menetyksen jälkeen pudonnut puolustuslinja, jonka selustaan pelaamiseen ei tuntunut millään löytyvän avaimia.

Loppukauden tavoitteen saavuttamiseksi Akatemiankin tulee alkaa hiljalleen voittamaan otteluita, sillä nykyisellä formilla pelatessaan Akatemia tulee päätymään sarjassa keskikastiin. Akatemia saa perjantai-illan otteluun edustusjoukkueesta pari Veikkausliigassakin esiintynyttä, mutta hieman pienemmälle vastuulle jäänyttä pelimiestä kokoonpanoonsa. He tulevatkin tarpeeseen, sillä pelaajistossa on käynyt kato viimeaikoina, kun tavoitteelliseen toimintaan sitoutuneita pelaajia on siirtynyt takaisin koulunpenkille. Huomisesta ottelusta muutama pelaaja on poissa samaan aikaan järjestettävien festrareiden vuoksi. Tämä tietysti laittaa aina taustajoukoissa miettimään, että kuinka tosissaan kukakin lajia harrastaa.

Joka tapauksessa Akatemia saa perjantainakin kentälle 11 taistelevaa pelimiestä, joten ongelmaa ei sen suhteen ole. Ikävä kyllä vaihtopenkille joudutaan nimeämään pelaajia, jotka ovat viimeaikoina sairastelleet tai eivät loukkaantumisen vuoksi ole ihan täydessä ottelukunnossa. Tavoitteena perjantain ottelussa on ehdottomasti paluu pistekantaan ja mielellään jopa voittojen tielle.

Akatemia vs Kaskö IK, perjantaina 16.8. Ykspihlajan Urheilukentällä klo 19:00.

Liput 5€, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi sisään. Paikalla luonnollisesti myös kahvio.

Tervetuloa!


Kaskisen kärjet terävinä


KPV Akatemialla on pelaamatta kolmosta vielä viisi peliä. Koko kauden kärkijoukkue Kiiston kannoilla roikkunut akatemia on taipunut loppukesän aikana ja vähitellen sijoitukset kärkiryhmässäkin on vaihtumassa paikkoihin keskikastissa. Perjantaina Akatemia pelasi pirteämmin kuin kahdessa edellisessä ottelussa, mutta tuloksena oli 2-4 tappio erittäin terävillä kärkipelaajilla varustetulle Kaskisen IK:lle, joka tavoittelee jopa nousupaikkaa.

Perjantain ottelussa oli edustuksesta Harri Heiermann ja Yessy Mena ottamassa pelituntumaa ja tuomassa vauhtia Akatemian riveihin. Liigassa maaleitta edennyt Mena pystyikin ajamaan niin moneen maalipaikkaan, että kolumbialainen teki Akatemian molemmat osumat. Toki vieläkin suurempaan maalimäärään olisi ollut vauhtiveikolla mahdollisuudet.

Vauhdikkaassa ja jopa tasokkaassa ottelussa kumpikin joukkue painoi lujaa hyökkäyksiin maalien tekeminen ottelun ensimmäisenä tavoitteenaan. Molemmat joukkueet pyrkivät tiiviiseen ryhmitykseen ja sen mukanaan tuomaan korkeaan puolustuslinjaan. Tämä luonnollisesti avasi paikkoja läpiajoihin.

Akatemialla oli jo avausjaksolla muutama hyvä maalipaikka esimerkiksi Menan läpiajoista.Jakson ainoa osuman teki kuitenkin Kaskisen Vanja Pobor taitavalla ja hienolla vapaapotkullaan. Lelo jäi vaille mahdollisuuksia maalipuiden välissä.

Yessy Mena teki toisen jakson alkuun 1-1 tasoituksen ja peli näytti kääntyvän Akatemian eduksi. Mena ja vaihdosta sisään tullut Kim Palosaari olivat yksi läpi, mutta Palosaaren laukaus päätyi päin KaIK:n veskaria ja Menan laukaus lipui metrin takakulman ohi. Erinomaisen ottelun pelannut B-juniori Santeri Mäkinen puolestaan laukoi vasurillaan kohti takakulmaa, mutta niin vain maalivahti venytti senkin pallon kulmuriksi. Nopea Mäkinen alkaa jo selvästikin tottua miesten fyysisyyteen, nopeampaan peliin ja pienempään pelitilaan.

Kun Akatemia ei paikoistaan johtomaalia tehnyt, iski KaIK. Jarossa Ykköstä pelannut ja suupohjan alueella kakkosta pelannut kookas kärkimies Jonas Granfors teki 72.minuutilla kansainvälisen tason osuman puskemalla etualueelta kulmapotkun takaristikkoon. Kun akatemia vielä keräili voimia takaa-ajoon, iski KaIK toisesta kulmurista tilanteeksi 1-3. Maalintekijänä toppari Axel Hellström, joka puski ensin rimaan ja maan kautta tulleesta paluupallosta riman alle.

Akatemia kavensi vielä Menan rankkarilla pelin 84.minuutilla, kun Santeri Mäkinen oli kaadettu rankkarialueella. Lopullisen niitin peliin toi harmillinen oma maali pelin 85.minuutilla, kun Akatemian laitapuolustaja liukui ennen avopaikassa ollutta Kadik Bekiriä palloon.

Akatemian matka jatkuu viikon päästä Vaasaan, missä pelataan VPV:a vastaan. Syksyn mittaan on vielä kaksi muutakin Vaasan reissua mm. ottelu lohkokärki Kiistoa vastaan.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Akatemia 2 - 4
(0-1)
31' Maali Pobor Vanja

72' Maali Granfors Jonas

80' Maali Hellström Axel

85' Maali maali Oma
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
Kategoriat