Ohje uusille pelaajille
E11-tytötJulkaistu: 08.12.2021 07.30

Ohje uusille pelaajille

Jalkapallo on antoisa, mutta samalla melko vaativa harrastus. Koska kyseessä on joukkuelaji, kaikkien pelaajien tekeminen vaikuttaa myös muihin pelaajiin joten siksi yhteiset säännöt ja niiden noudattaminen ovat tärkeitä. Vuonna 2021 joukkueellamme oli lähes 200 harjoitusta tai peliä. Kaikkiin tapahtumiin ei tietenkään tarvitse osallistua, mutta olethan vanhempana valmis kolmeen K:hon - kuljeta, kustanna ja kannusta.

KPV haluaa olla alueen paras kilpaurheiluseura ja merkittävä pelaajien kehittäjä. Kun joukkueeseen liittyy uusia pelaajia, edellytämme aktiivista osallistumista harjoituksiin sekä mielellään harjoittelua myös omalla ajalla. Joukkueessa pelaavat tytöt ovat harjoitelleet jo pitkään, osa jopa kuusi vuotta, joten uusien pelaajien on sitouduttava toimintaan jotta taidot pääsevät kehittymään. Perustekniikoiden kunnollinen oppiminen on äärimmäisen tärkeää, ja tiettyjä perusasioita on mahdollista harjoitella myös kotona sisällä, ja sitä toivomme uusilta pelaajilta. Jalkapallo lajina ei ole helpoimmasta päästä vaan opeteltavia asioita on paljon, jotta pelaaminen on mielekästä. Samalla se antaa todella paljon yhteisten kokemusten kautta.

Jos olet kiinnostunut jalkapalloharrastuksen aloittamisesta, toimi seuraavasti:

  • Tutustu joukkueen sääntöihin, jotka löytyvät materiaalipankista tai tästä linkistä
  • Ota yhteyttä joukkueenjohtaja Mari Emmekseen tai vastuuvalmentaja Taija Maunumäkeen. Yhteystiedot löydät klikkaamalla kuvaa joukkueen pääsivulla. Kerro mielellään lapsen aiemmista liikuntaharrastuksista
  • Tule harjoituksiin sovittuna ajankohtana, harjoitusajat näet kalenteristamme etusivulta. Tule harjoituksiin ajoissa, viimeistään 10 min ennen harjoitusten alkua, jotta ehdit esittäytyä valmennukselle.
  • Mukaan tarvitset sisäliikuntavarustuksen, lenkkarit (ellei nappuloita ole) ja juomapullon. Pallon saat aluksi joukkueelta lainaan, älä tuo omaa palloa ellei se ole alla kuvattu Select Omega Pro koko 4.
  • Harjoituksissa voi käydä maksutta muutamia viikkoja ennen kuin tarvitsee tehdä päätöstä joukkueeseen liittymisestä.
  • Kauden 2022 sarjapeleihin ja turnauksiin emme enää voi ottaa uusia pelaajia mukaan, vaan ensin on oltava takana riittävästi harjoittelua


Joukkueeseen liitytään täyttämällä pelaajatietolomake, ja palauttamalla se allekirjoitettuna joukkueenjohtajalle. Allekirjoituksella sitoudutaan noudattamaan joukkueen sääntöjä sekä maksamaan kausi- ja pelimaksut joita seura tai joukkue laskuttaa. Kauden 2022 kausimaksu on 490 €. Lisäksi vanhempien on sitouduttava osallistumaan joukkueen talkoisiin. Kausimaksu kattaa harjoittelun, Palloliiton pelipassin, piirisarjapelit sekä Kokkola Cup -osallistumisen. Joukkue osallistuu turnauksiin muutaman kerran vuodessa, mutta turnauksiin osallistuminen on aina vapaaehtoista ja turnauskulut laskutetaan osallistujilta kulujen mukaan.

Pelaajien on lisäksi hankittava omalla kustannuksellaan seuran peli- ja harjoitusvaatteet. Joukkueen peliasu on vihreä (vihreä pelipaita, vihreät shortsit, vihreät sukat). Useimmilla tytöillä on myös seuran palloreppu. Joukkueeseen liittyessä saa valita pelinumeron kaikista vapaana olevista, käytössä olevat näkee etusivulta kohdasta Joukkue. Pelinumero painatetaan varusteisiin. Seuran vaatteet hankitaan joukkueen yhteistilausten kautta, joita on muutaman kerran vuodessa - tilaus tehdään täällä. Joukkueella on muutamia lainavaatteita, joita voimme alkuun lainata uusille pelaajille, elleivät ne ole jo käytössä jollakin toisella, jottei heti tarvitse hankkia varusteita.

Seuran vaatteiden lisäksi on hankittava pallo, nappulakengät ja säärisuojat. Kun ostatte nappulakenkiä, älkää ostako liikaa kasvun varaa sillä liian isoilla kengillä on vaikea pelata. Pallon on oltava Select Omega Pro pallo kokoa 4, yhtenäiset pallot pelaajille ovat harjoitteiden toistettavuuden kannalta tärkeitä joten siksi mitä tahansa palloja ei sallita.

Tässä vielä muutamia linkkejä pallonkäsittelytaitojen harjoitteluun kotona. Koko joukkue on treenannut näillä ohjeilla keväällä 2020 koronatauon aikana. Tarvitset pallon ja vähän tilaa, voit tehdä treenin sukkasillaan tai avojaloin.

Käpylä United 30 min treeni

https://www.youtube.com/watch?v=Uki5r2hg4K0 (treeni alkaa kohdasta 7 min)

Käpylän Pallon 45 min treeni (vähän vaikeampi)

https://www.youtube.com/watch?v=dh0WjdyrnxE (treeni alkaa kohdasta 16 min, tee pallotanssiin asti eli kohtaan 35 min)

https://www.youtube.com/watch?v=qVSvxl3_5fw (treeni alkaa kohdasta 11 min)

Tervetuloa KPV T11 -joukkueeseen!