T11 kohti futiskesää kehittyminen ja peli-ilo kiikarissa
Julkaistu: 08.05.2021 00.00

T11 kohti futiskesää kehittyminen ja peli-ilo kiikarissa

Kirjasimme talven kuulumisia ja kesäkauden suunnitelmia vapun jälkeen ilmestynyttä Palloveikko-lehteä varten, joten tunnelmia talteen tännekin :)

2011-syntyneet tytöt pelaavat toista kautta itsenäisenä joukkueena, vaikkakin iso osa tytöistä harrastaa jalkapalloa jo viidettä vuotta! Viimeisten 1,5 vuoden aikana on upeasti saatu yli 10 uuttakin pelaajaa. Tärkeitä periaatteita joukkueelle ovat mukavien yhteisten kokemusten lisäksi pelaamisen ja liikkumisen ilo, ryhmässä toimimisen taidot sekä kehittyminen jalkapalloilijana. Menestystäkin on kentillä ehditty niittää, mutta vähintään yhtä hienoa on ollut se, että joukkueen tavoitteet ovat jo näinkin lyhyessä ajassa toteutuneet hienona yhteishenkenä ja ystävyyssuhteina joukkuetoiminnan ulkopuolellakin.

Olemme talvikaudella harjoitelleet kahdesti viikossa Kipparihallissa ja kerran viikossa painisalilla. Treenit ovat sujuneet hyvin, ja sekä yksilötaidoissa että joukkuepelaamisessa on otettu isoja kehitysharppauksia. Turnauksia oli talvikaudelle suunnitteilla jopa neljä kappaletta, mutta kaikki luonnollisesti peruuntuivat. Erityisesti harmittaa ONSin ja SJK:n järjestämien kutsuturnausten peruuntuminen. Peliminuutteja on silti saatu, sillä harkkapelejä on joulun jälkeen pelattu kaikkiaan huikeat 21 kappaletta. Olemme pelanneet sekä tyttöjä että poikia vastaan, kaksi vuotta nuoremmista kaksi vuotta vanhempiin, sekä 5v5 että 8v8. Kyllä jalkapallokaupungista aina peliseuraa löytyy :)

Kesän suunnitelmat koostuvat tällä hetkellä kahdesta piirisarjasta (T10 ja T11 - katso myös piirisarjojen aikataulut), Kokkola Cupista ja syyskuun Hippo-turnauksesta Jyväskylässä. Stadi Cup oli tänäkin vuonna kalenterissa, mutta tämä kokemus jää nyt edelleen odottamaan. Joukkueessa on tällä hetkellä 26 pelaajaa, neljä valmentajaa ja maalivahtivalmentaja, sekä tietysti myös joukkueenjohtaja ja rahastonhoitaja. Vanhempia unohtamatta! Toivon mukaan vanhemmatkaan eivät ole meitä unohtaneet, vaikka eivät puoleen vuoteen ole päässeet toimintaan osallistumaan, ja ovat faneina kentän laidalla meitä kannustamassa kun se on taas mahdollista :)