T11 otti kultaa ja pronssia Kokkola Cupista!
Julkaistu: 31.07.2023 10.52

T11 otti kultaa ja pronssia Kokkola Cupista!

KPV T11 osallistui tytöt D-12 sarjaan kahdella tasavahvalla joukkueella, KPV valkoinen ja KPV vihreä. Vaikka välillä koettiin rajuja pettymyksiä ja vaikeita hetkiä, turnaus päättyi parhaalla mahdollisella tavalla kun kaikki saivat lähteä mitali kaulassa kotiin!


Pelit alkoivat molemmilla joukkueilla heti torstaina aamupäivästä. Vihreälle sattui helpohko alkulohko, ja maali-iloittelun seurauksena joukkue voitti kaikki pelinsä selvin numeroin. Komeetat/T11-12 kaatui 4-1, Pärnu JK Vaprus 5-0 sekä Jalas 3-0. Valkoisella sen sijaan oli huomattavasti tiukempaa ja joka pelissä jouduttiin taistelemaan tosissaan. FC Ylivieska kaatui ensimmäisessä pelissä 1-0, KaPy sininen erittäin kovatasoisessa pelissä 2-0 ja viimeisessä pelissä tuli selvä 3-1 tappio KaaPo keltaiselle. Koska lohkon muut pelit oli pelattu sopivasti ristiin, myös valkoinen oli oman lohkonsa voittaja, mikä onneksi säästi meidät keskinäiseltä puolivälierältä. Olisipa ollut kamala tilanne pelata vastakkain siinä vaiheessa, että toinen etenee mitalipeleihin ja toinen jää ulos. Alkusarjan pelien ohessa ehdittiin myös nauttia turnaustunnelmasta, torstaina osallistuttiin avajaisparaatiin sekä hienoihin avajaisiin Keskuskentällä, ja perjantaina lähes koko joukkue suuntasi discoon.

Puolivälierässä osat kääntyivät, vihreä joutui taistelemaan jatkopaikastaan KaPy sinisen kanssa tosissaan mutta valkoinen otti Komeetoista selvän 7-1 voiton. Maalipaikkoja vihreälläkin kyllä riitti, mutta ei suosinut onnikaan, että palloa olisi saatu tolppien väliin, joten peli oli varsinaisen peliajan jälkeen 0-0. Rankkarikisoja oli onneksi taas ennen turnausta harjoiteltu, ja veimme voiton niin nopeasti että kaikki vetäjät eivät edes päässeet esittelemään taitojaan! Molemmat joukkueemme etenivät siis välieriin taistelemaan finaalipaikasta.

Välierät pelattiin yhtä aikaa vierekkäisillä kentillä vesisateessa. Valkoiselle vastaan asettui virolainen FC Elva, vihreälle tutumpi vastus FC Sport Vaasa. Ennen peliä oli puhuttu, että nyt ei tyylipisteitä jaeta, vaan haetaan vain ja ainoastaan voittoa. Vesisateen takia oli myös pakko pelata vähän varman päälle ylöspäin eikä kovin rohkeasti kierrättää oman puolustuksen kautta. Valkoinen oli taitavien virolaistyttöjen kanssa vähän hätää kärsimässä, ja jouduimme pelata meille epätyypillisesti ”pitkä päätyyn ja perään” -peliä. Peli oli pitkään tasan 1-1, ja meillä oli maalipaikkoja vaikka kuinka. Niin vain kuitenkin kävi, että muutama sekunti ennen päätösvihellystä pallo kaivettiin meidän verkosta, ja valkoinen päätyi pronssiotteluun. Kyllä harmitti!

Oman pettymyksen keskeltä valkoinen huomasi, että naapurikentällä peli oli tiukan väännön jälkeen 0-0, ja rankkarikisaan tarvittiin joukkuekaverien kannustusta. Kolmen vetäjän jälkeen tilanne oli tasan, ja mentiin ”äkkikuolema” vaiheeseen. Hetken jo ehti käydä mielessä, että näinkö taas mennään keskinäiseen pronssiotteluun kuten viime vuonna. Kauaa ei kuitenkaan tarvinnut jännittää, kun meidän maalivahti torjui seuraavan vedon ja vetäjä laittoi omansa varmasti maaliin. Finaalijuhlat olivat valmiit! Joukkueurheilun parhaita hetkiä on, kun oman pettymyksen keskellä voi juhlia kavereiden menestystä ja vihreän voitto oli koko KPV T11 -joukkueen voitto!

Mitalipelit pelattiin sunnuntaina Santahaassa, ja lauantain sateen pilaamien kenttien takia sisällä Kipparihallissa. Finaalissa vastakkain olivat siis KPV vihreä ja FC Elva, pronssiottelussa KPV valkoinen ja FC Sport. Halli oli täynnä porukkaa ja tunnelma oli katossa! Virolaisilla oli mahtavat kannustusjoukot mutta niin oli meilläkin. Kiitokset myös GBK:n tytöille kannustuksesta! Valkoinen pelasi pronssiottelussa turnauksen parhaan pelinsä, ja otti lopulta selvän 4-1 voiton. Taisimme saada kotikenttäedun, kun pääsimme meille tutuimpaan paikkaan pelaamaan.

Vihreän puolustus pelasi finaalissa, kuten koko turnauksessa, erittäin hyvää ja varmaa peliä mikä teki vastustajien maalinteon todella hankalaksi. Päästimme koko turnauksessa varsinaisella peliajalla vain 2 maalia! Alkuun peli oli hieman hermostunutta, kuten kaikissa sijoitusotteluissa, mutta kipsistä päästiin nopeasti. Tytöt tekivät kunnolla töitä koko joukkueen eteen: tilanteet pelattiin loppuun asti, eikä vastustajalle annettu hetken rauhaa.

Oman voittonsa jälkeen valkoinen ehti vielä hetken jännittää hieman myöhässä alkanutta finaalia, ja finaalin päätyttyä vihreän voittoon valkoinen säntäsi vihreän kanssa juhlimaan!

Sitten suunnattiinkin palkintojen jakoon! Lauantain välierätappion pettymys oli pois pyyhitty, ja tämä oli lopulta paras mahdollinen lopputulos. Emme joutuneet missään vaiheessa vastakkain, molemmat saivat pelata viimeisenäkin päivänä erittäin hyvätasoisen, kovan pelin ja ennen kaikkea molemmat saivat voittaa viimeisen pelinsä ja lähteä kotiin mitalit kaulassa.

Joukkueiden kokoonpanot ja ottelut

KPV vihreä, sijoitus 1./16

Alasimi Mandi, Hyyppä Emmi, Jäväjä Isla, Kentala Emilja, Ketola Mette, Lakanen Aada, Linke Iiris, Niemistö Anni, Paasila Ella, Rantanen Hilda, Tiitinen Emilia, Åbacka Hilda, valmennus Roope ja Matias

 • 20.07.2023 Komeetat/T11-12 - KPV vihreä 1 - 4
 • 21.07.2023 KPV vihreä - Pärnu JK Vaprus (EST) 5 - 0
 • 21.07.2023 KPV vihreä - Jalas 3 - 0
 • 22.07.2023 KPV vihreä - KaPy/Sininen 0 - 0, 2 - 0 RL (puolivälierä)
 • 22.07.2023 FC Sport - KPV vihreä 0 - 0, 3 - 4 RL (välierä)
 • 23.07.2023 KPV vihreä - FC Elva (EST) 2 - 1 (finaali)

KPV valkoinen, sijoitus 3./16

Emmes Kaisla, Kastrén Thelma, Laasanen Laura, Lahti Astrid, Lundström Kiia, Nieminen Ine, Pikkarainen Ella, Santalo Hilda, Sundqvist Hilda, Tainio Mila, Tastula Enna, Vakkuri Iina, valmennus Taija ja Minna

 • 20.07.2023 FC Ylivieska - KPV valkoinen 0 - 1
 • 21.07.2023 KPV valkoinen - KaPy/Sininen 2 - 0
 • 21.07.2023 KPV valkoinen - KaaPo keltainen 1 - 3
 • 22.07.2023 KPV valkoinen - Komeetat/T11-12 7 - 1 (puolivälierä)
 • 22.07.2023 KPV valkoinen - FC Elva 1 - 2 (välierä)
 • 23.07.2023 FC Sport - KPV valkoinen 1 - 4 (pronssiottelu)


KPV T11 - Kokkola Cup kultaa ja pronssia 2023


Teksti: Taija Maunumäki

Kuvat: Leena Hälvä, Taija Maunumäki, Kokkola Cup turnaussivusto

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola