Tytöt liigaan!!
Julkaistu: 26.05.2022 20.16

Helatorstaina pelattiin alueiden välinen ristiinkarsinta liiga pohjoisen syyskierrokselle santahaan tekonurmella. Alkuvuodesta voitimme palloliiton arvonnassa kotiedun ja näin ollen FC Siili yj matkasi vieraaksemme. Keli oli sateinen mutta ajoittain lämmin ja sateen seurauksena ilmarikas. Ensimmäinen puoliaika alkoi hieman takerrellen ja olimme koko ajan askeleen kaveria jäljessä. Vieraat pelasivat maltillisesti ja fyysisesti, mutta hienoa jalkapalloa. 13 minuutin kohdalla vieraat siirtyivät 0-1 johtoon kun kulmasta annettu pallo tipahti maalin eteen ja vastustaja oli ensimmäisenä pallossa. Tästä hieman eteenpäin, 20 peliminuutin kohdalla vastustajalle vihellettiin jälleen kulmapotku jonka vastustaja viimeisteli varmasti päällä maaliin. Neljä minuuttia myöhemmin Bea kaadettiin aivan 16-alueen kulmassa, tästä Melida kavensi tilanteen varmoin ottein 1-2 Ensimmäinen puoliaika päättyi meidän 1-2 tappio asemaan. Joukkueessamme on ollut paljon sairastumisia edellisillä viikoilla, eikä tänään kentällä montaa 100% kunnossa olevaa pelaajaa vihreissä nähty. Onneksi tytöistä löytyy sisua ja puhtia ja kapteenin tsemppipuheen jälkeen kentälle asteli aivan erinnäköinen joukkue. Panokset oli kaikilla tiedossa ja nälkä tekemiseen toisella puoliskolla oli kova. Painopiste pelissä alkoikin pikkuhiljaa kääntyä kaverin kenttäpuoliskolle ja mahtavia tilanteita saatiin aikaiseksi. Tytöt alkoivat pelata palloa enemmän maassa ja harjoituksissa käydyt asiat palautuivat mieleen. 56 peliminuutin kohdalla Hilda sai riistettyä pallon keskialueella ja vasenta laitaa nousi boksiin sisälle ja syötti maalin eteen josta pallo ohjautui vastustajan jalasta maaliin, tilanne 2-2. Loppuaika oli todellista taistoa, tilanteita muodostui molempiin päihin ja viimeisillä sekunneilla vastustaja sai kaksi laukausta tolppiin. 60 minuuttia täynnä ja tilanne 2-2, edessä rangaistuspotku kilpailu, vastustajalta kolmas ampuja ampuu ohi ja vihreiltä kaikki onnistuu, koko kevään kova työ palkitaan ja tytöt menee liigaan.

Kun valmentaja näkee miten joukkue kasvaa pelin aikana ja kuinka kentälle jätetään viimeinenkin pisara itsestään, en voisi olla ylpeämpi joukkueesta.