KPV T07 pelasi itsensä SM-lopputurnauksessa sijalle 7
C07-tytötJulkaistu: 11.10.2021 00.00

KPV T07 pelasi itsensä SM-lopputurnauksessa sijalle 7

KPV T07 joukkueen vaihderikas kausi huipentui lokakuun toisena viikonloppuna Eerikkilän urheiluopiston maisemiin, jossa pelattiin 2007-syntyneiden tyttöjen SM-lopputurnaus. Joukkueemme sai oikeuden osallistua turnaukseen alkukauden Liiga Pohjoisesta saavutetun menestyksen perusteella ja kanssamme SM-mitaleista kilpaili 15 muuta vastaavin kriteerein valittua joukkuetta. Tytöt olivat raivanneet tiensä jo tässä vaiheessa melkoisen kovaan sakkiin ja nyt oli aika lähteä haastamaan Suomen parhaita joukkueita sekä ennen kaikkea nauttimaan laadukkaista ja kovista peleistä.

Lähdimme linja-autolla kohti Eerikkilää jo turnausta edeltävänä päivänä, koska näiltä leveyspiireiltä matkaa kohteeseen kertyy yli 400 kilometriä. Saavuimme perille torstai-iltana hieman yhdeksän jälkeen ja pikaisen majoittumisen sekä iltapalan kautta siirryttiin yöunille ja ajatukset kohdistettiin seuraavaan päivään.

Perjantaiaamu alkoi joukkueelle tutuksi tulleesta aamulenkistä, jonka tarkoituksena on herätellä tytöt uuteen päivään. Pienen aamureippailun jälkeen vuorossa olikin jo SHA reissuilta varsin tutuksi tulleet Eerikkilän maittavat aamupalat ja ennen kaikkea se uskomattoman pehmeä ja maistuva aamupuuro, jota olikin jo muutama tovi odotettu. Aamupalan jälkeen tyttöjen sekä taustojen ajatukset siirrettiinkin sitten tulevan viikonlopun koitoksiin ja ennen kaikkea turnauksen ensimmäiseen peliimme. Koko turnauksen ensimmäinen peli oli meidän joukkueemme peli, jossa vastaan asettui turnauksen selkeisiin voittajasuosikkeihin kuulunut FC Espoo. Kun 50 minuutin pelin jälkeen kuului päätösvihellys, niin tulostaululla oli lukemat 1-2. Vierasjoukkueena olimme siis voittaneet turnauksen ensimmäisen pelin ja uskon, että aika monessa ennakkoasetelmassa voittajan kohdalla saattoi olla eri joukkue. Aikamoinen turnauksen aloitus…

Illalla joukkueen pelit jatkuivat Kouvolalaista FC Peltirumpua vastaan, joka tiukkojen tilanteiden jälkeen päättyi joukkueemme 2-1 voittoon. Voitonjuhlien ohella myös selvisi, että olimme voittaneet alkulohkomme, vaikka viimeinen alkusarjan peli oli vielä pelaamatta. Perjantain aikana myös joukkueen toimihenkilöt löysivät joukkueelle uuden fiilisbiisin, kun Portion Boysin & Matin ja Tepon Vauhti kiihtyy biisi soi lähes taukoamatta joukkueen kaiuttimesta. Saattaa olla, että Eerikkilän seudulla tunnetaan kyseinen biisi nyt paremmin kuin ennen turnausta...

Lauantaina olikin sitten vuorossa alkusarjan viimeinen peli, joka oli jo sarjataulukon osalta merkityksetön peli, kun lohkovoitto oli jo ratkennut edellisenä iltana. Saattoi olla, että vallitseva tilanne näkyi jo joukkueemme otteissa, kun hävisimme FC Nokialle 0-1. Kaikki kunnia kuitenkin vastustajalle, he olivat paremmin hereillä tässä pelissä ja ansaitsivat voiton.

Oman pelin jälkeen seurailimme joukkueena muiden pelejä ja jännitimme kuka tulee vastustajaksemme illan peliin, kun lähdemme pelaamaan sijoista 1-8. Vähän jälkeen yhden tilanne sitten selvisi ja vastaan tuli vuosien varrelta varsin tutuksi tullut ONS. Sinänsä harmi, että puolivälierässä oli vastakkain molemmat turnauksen yläloppusarjaan selvinneet Liiga Pohjoisen joukkueet, joka tarkoitti, että vain toinen meistä pääsee jatkamaan mitalipeleihin. Joukkueemme olikin aikamoisen tilanteen edessä, kun pelit olivat menneet tuloksellisesti jopa yli odotusten; pelasimme SM-lopputurnauksessa sijoista 1-8 ja edessä oli puolivälierä aina vaikeaa Onssia vastaan. Illan peliin oli pitkä odotus ja koko joukkueen, mukaan lukien toimihenkilöt, ajatukset oli saatava pois illan pelistä ja oli löydettävä rentoutumisen keinoja. Päätimme lähteä joukkueena leikkimielisesti pelailemaan padelia sekä koripalloa. Kyllähän sieltä kentältä löytyi iloisia höntsääjiä, kun padelpalloja haettiin ympäri parkkipaikkaa…

Pienen rentoutumisen jälkeen alkoikin sitten valmistautuminen illan tärkeään peliin, jossa panoksena oli ne kuuluisat mitalipelit ja vielä SM-lopputurnauksessa. Pelin alkuhetket mentiin totuttuun tapaan ONS:n komennuksessa ja me puolustimme. Muutamien minuuttien jälkeen pelitilanteet alkoivat tasoittumaan ja pääsimme koko ajan enemmän peliin mukaan ja sitten se tapahtui, nimittäin maali ja tilanne meille 1-0. Tässä tilanteessa mentiinkin eka puoliaika loppuun ja peli alkoi näyttämään melko hyvältä meidän kannalta. Toinen puoliaika käynnistyi ja nyt myös ONS oli meidän kanssamme uudessa tilanteessa, joka näkyikin kentällä. Yritystä Oululaisilla riitti ja KPV puolusti, kunnes viimein tuli se pelätty tasoitusmaali. Maalin jälkeen ONS jatkoi edelleen vyörytystä meidän maalille, mutta hienosti meidän tytöt jaksoi puolustaa peli loppuun saakka. Päätösvihellys, tilanne 1-1 ja voittaja täytyy ratkaista. Vuorossa siis rangaistuspotkukisa, josta voittaja jatkaa mitalipeleihin ja häviäjä pelaa sijoista 5-8. Taas vauhti kiihtyy, niin kuin Matti ja Teppo joukkueen teemabiisissä laulaa… Tasaisissa merkeissä mentiin, mutta näissä peleissä toisen on pakko hävitä, nyt se häviäjän rooli jäi ikävästi meidän joukkueelle. Tällainen tappio on aina raskas koko joukkueelle ja tälläkään kertaa tässä ei tehty poikkeusta. Henkinen palaveri joukkueen kanssa, iltapalan kautta nukkumaan ja katseet seuraavaan päivään.

Sijat 5-8 ratkaistiin sunnuntaina ja näissä peleissä meidän ensimmäinen vastustajamme oli Ilves. Edellispäivän kirvelevä tappio saattoi olla ainakin osasyynä siihen, että joukkue ei saanut itsestään parasta esille ja Ilves voitti pelin 0-3. Tappion myötä jatkoimme pelejämme sijoista 7-8.

Päätimme porukalla, että turnaus on paljon mukavampi päättää voittoon ja sija seitsemän on se minkä KPV T07 vie kotiin! Taas se vauhti kiihtyy ja joukkue on valmiina voittoon. Viimeisessä pelissä vastaan asettui EBK Espoosta ja peli oli ensimmäisen erän osalta huikeaa peliä meiltä. Huikea ei kuitenkaan aina riitä, kun palloa ei saada maaliin saakka monista ja monista läheltä piti tilanteista huolimatta. Toinen erä muutti pelin kulkua jonkin verran ja taisi jännitys ottaa otteen molemmista joukkueista, kun mentiin päädystä päätyyn. Maalivahdit kuitenkin hoitivat omat tonttinsa mallikkaasti ja taas oli edessä rangaistuspotkukisa. Edellisillan kirvelevä tappio oli vielä monen mielessä ja nyt oli paikka kohdata pelko ja jännitys uudelleen. Upeiden suoritusten ja onnistumisten kautta peli päättyi meidän joukkueemme voittoon ja kentällä juhli T14 ikäluokan Suomen seitsemänneksi paras joukkue, eli KPV T07!!!