Joni Sorvoja palasi Pallo-Veikkoihin – vastuuvalmentajan ajatuksia B-juniorien alkavaan kauteen
5.12.2018 7:56 Uutiset / B-pojat

Sorvoja palasi B17-poikien vastuuvalmentajaksi

KPV:n B-pojat saivat eteensä tutun valmentajan, kun 28-vuotias Joni Sorvoja palasi Kokkolaan marraskuussa Hämeenlinnan Jalkapalloseuran valmennuspäällikön pestistä. Paluumuuttaja Sorvoja vietti omat juniorivuotensa KPV:n ja KPS:n joukkueissa, ja urheilu-ura jatkui aikuisiässä 3.divarissa futiksen ja liigatason futsalin parissa. Valmennuspuolelle hän siirtyi vuonna 2008.

”Ennen Hämeenlinnaan lähtöä ehdin olla 03-poikien mukana neljä vuotta, ja 02-joukkueen luotsinakin vuoden verran. Siinä mielessä paluu oli helppoa. Kentällä pyörii kiitettävästi tuttuja kundeja vuosien varrelta, ja mukaan on tullut uusiakin naamoja”, toteaa Sorvoja.

Kasvua ja kehitystä on tapahtunut ”välivuoden” aikana paljon. ”Valmennuksellisesti viime kaudesta täytyy antaa iso tunnustus molemmille valmentajille, Lexille ja Mäksälle (Markot Lehtonen ja Mäkinen). Kahden joukkueen valmentaminen OTO-pohjalta olisi kenelle tahansa valmentajalle vaativa ponnistus. Kyllä valmennus on tehnyt vähintäänkin kiitettävää työtä niillä resursseilla, mitä heillä käytössään on ollut.”, kehuu Sorvoja. Kehitystä on tapahtunut monella eri osa-alueella, ja niin pitääkin. ”Jos jotain pitää nostaa esille, niin kyllähän poikien fyysiset valmiudet ovat paljon paremmassa kuosissa tällä hetkellä, mitä viimeksi Kokkolassa valmentaessani oli. Huomaa, että niin valmennus kuin pelaajatkin ovat tehneet sen eteen määrätietoisesti töitä reilun vuoden ajan.”

B-juniorijoukkue lähti uutta kautta kohti uudistuneena, kun osa viime kauden pelaajista siirtyi vanhempaan ikäluokkaan. Nykykokoonpanossaan B-poikien kausi käynnistyi loka-marraskuun aikana, kun valmennustiimi ja pelaajat kävivät läpi mennyttä kautta, ja määrittivät kehityskohteita. ” Nyt sitten harjoitus kerrallaan lähdetään kehittämään niitä ja parantamaan entisestään taas vahvuuksia, tästähän valmentamisessa on lyhykäisyydessään kysymys”, naurahtaa Sorvoja.” Tulevan kauden tavoitteista voisin todeta, että kyllä ne motivoivia ovat. Olemme tehneet pienempiä tavoitteita yksittäisten harjoitusten sisälle ja sieltä lähdetään rakentamaan sitten kohti peliä. Pienistä puroista syntyy virtaava joki.”

Tulostavoitteista vastuuvalmentaja Sorvoja määrittää napakasti. ”Kyllä me sinne 1.divisioonan kärkipäähän ensi kaudella halutaan, ja syksyllä taistellaan sitten tosissaan SM-karsintapaikasta”.

Uusi kausi on käynnistynyt neljän joukkueharjoituksen viikkorytmillä. Sorvoja kehuu pelaajien motivaatiota: ”Haasteita tuo kokonaiskuormittavuuden seuranta, kun suurimmalla osalla pelaajista kuuluu myös aamuharjoittelu ohjelmaan koulun ja Urheiluakatemian kautta. Samoin huomioimme KPV:n miesten joukkueiden harjoittelurytmin, sillä erityisesti KPV Akatemian kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä.”

Valmennustiimi onkin joutunut miettimään harjoitusaikatauluja tarkoin, ja huomioimaan pelaajien erilaisia viikko-ohjelmia. Hyvällä suunnittelulla harjoituskauteen on kuitenkin onnistuttu sisällyttämään myös kehittymisen kannalta tärkeät vapaapäivät.

”Rytmitystä on pitänyt miettiä ja pyrkiä räätälöimään erilaisia viikkorytmejä tietyille pelaajille, mutta onneksi nyt olemme onnistuneet kuitenkin takaamaan kaikille kaksi vapaapäivää viikossa”, virnistää Sorvoja.

B-juniorien loppuvuosi kuluu vielä tiiviisti harjoitusten merkeissä. Ensimmäinen turnaus on luvassa tammikuussa, jolloin pojat suuntaavat Kemiin kahden joukkueen voimin.


   
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat