Akatemia, Miesten Kolmonen

Korsnäs FF - KPV Akatemia   4 - 1

Centralidrottsplan N

Akatemialle tappio

Akatemia kärsi numeroiden valossa selkeän tappion torstai-iltana aurinkoisessa ja kuumassa säässä pelatussa Kolmosen ottelussa. Kotijoukkueena ottelussa toiminut Korsnäss FF kaatoi varsin kapealla ringillä operoineen Akatemian lukemin 4-1 (0-1). Akatemian maalista vastasi Johannes Moilanen.

Jo etukäteen oli tiedossa, että Akatemian ottelusta on tulossa vaikea. Vastassa oli yksi sarjan parhaista joukkueista ja Akatemian viimeaikojen kokoonpano-ongelmat eskaloituivat oikein huolella ennen torstain kamppailua. Se on jo uusi normaali, että pelipäivän aattona pelaajilla ilmenee esteitä ottelun pelaamiseksi tai jopa pelipäivän aamuna. Nyt viimeisin poisjäänti tuli kolmisen minuuttia lähdön jälkeen. Jo valmiiksi reilut kymmenkunta pelaajaa sairauksien tai loukkaantumisten vuoksi menettänyt Akatemia sai kumminkin reissuun mukaan 13 kenttäpelaajaa.

- Alkaa itselläkin olemaan huumori koetuksella tämän touhun vuoksi. Joka ikinen peliin valmistautuminen menee saman kaavan mukaan, eli kokoonpano vaihtuu neljä-viisi kertaa vielä parin päivän sisällä ennen ottelua. Sairastumisille tai loukkaantumisille ei voi mitään, mutta tässä on jo niin paljon muutakin sekoilua takana, että toiminta alkaa olla melkoista puuhastelua, Akatemian valmentaja Aki Lyyski sanoo.

Yhtä kaikki Akatemia juoksutti kentälle todella kokemattoman ja nuoren joukkueen, joka taisteli ottelussa viimeiseen vihellykseen saakka. Varsinkin ottelun ensimmäisellä jaksolla Akatemia puolusti omaa maaliaan varsin urhoollisesti koko joukkueen voimin. Vierailijat olivat pahimmillaan koko joukkueen voimin 25 metrin sisällä omasta maalistaan, joka tietysti näkyi kotijoukkueen selkeänä hallintana keskialueella. Korsnäs pystyi luomaan muutaman vaarallisen paikan lähinnä vasemman laidan kautta, josta brasilialainen Venancio Gomes suoritti muutaman komean ohituksen 1v1 -tilanteissa. Tehoton viimeistely suht pienistä kulmista sekä muutama Antti Virosen hyvä torjunta pitivät kumminkin lukemat nollissa.

Pelin edetessä Akatemiakin sai konettaan hyökkäyssuuntaan hieman käyntiin ja varsinkin omista maalipotkuista lähteneet hyökkäykset saatiin pariin otteeseen pelattua mallikkaasti aina viimeiselle kolmannekselle saakka. Kumminkin voi rehellisesti todeta, että todellisia maalintekopaikkoja vierasjoukkue ei pystynyt ensimmäisen puolituntisen aikana luomaan ainoatakaan.

Senkin vuoksi kotijoukkueelle oli tilauksessa melkoista shokkihoitoa, kun Akatemia siirtyi ottelussa johtoon 38. minuutilla. Hyvän vastaprässin jälkeen pallo keskitettiin maalilla, minne liikkui pikakomennuksen kärkeen saanut Johannes Moilanen ja tuikkasi pallon viidestä metristä kotijoukkueen maaliin periaatteessa täysin vastoin ottelutapahtumia. Akatemia puolusti tunnollisesti johtoaan puoliaikaan saakka, vaikka kotijoukkue lisäsi selvästi höyryä koneisiinsa.

- Eka jaksolla oltiin aika lirissä välillä, ehkä vähän liikaakin valuttiin omiin. Toisaalta ajatuksena oli pitää nolla omissa mahdollisimman kauan kun edellisissä vieraspeleissä on kolissut aika nopeasti omissa. Siinä onnistuttiin erittäin sitoutuneen joukkueen avulla ihan hyvin, vaikka välillä oli vaikeaa. Toki kaikki tämä näkyi hyökkäyspäässä, mutta olen tyytyväinen puolustuspelaamiseen ja siihen älyttömään työmäärään, mikä tänään meillä oli, Lyyski summaa.

Toisen jakson alku olikin sitten taas pikkaisen vaikeampaa pelaamista. Akatemia kesti viitisen minuuttia ennen tasoitusta. Kulmapotkun jälkitilanteesta Gomes ohjasi pallon maaliin pienen flipperin jälkeen. Avustava liputti tilanteen paitsioksi, sillä kotijoukkueen pelaaja blokkasi maalivahti Virosen näkökentän paitsioasemasta, mutta tästä huolimatta erotuomari hyväksyi maalin.

Vain muutama minuutti myöhemmin kotijoukkue siirtyi johtoon. Jälleen pieni nukahdus omalla rankkarialueella kostautui ja Andrii Barladym pääsi viimeistelemään kotijoukkueen johto-osuman maalinedustalta.

Tämän jälkeen Akatemia heräsi mukaan peliin ja varsin miehekkäästi esiintyneet B-juniorit Tino Hautamäki sekä Johannes Moilanen pelasivat maalintekopaikan ottelussa debytoineelle ja 2006 syntyneelle Vertti Åkerblomille. Akatemian harmiksi Åkerblomin laukaus painui kumminkin vastustajan kautta ohi maalin.

Rohkeasti peliä avannut kolmikko Vironen - Miro Laxström - Elias Mikkola loi pohjan sille, että Akatemia jopa hallitsi ottelun kulkua toisella jaksolla. Åkerblomilla oli toinenkin paikka kaventaa lukemia, mutta hän ei aivan yltänyt Johannes Moilasen hyvään kulmaan.

Ja niinhän näissä monesti käy, että liika hyökkääminen kostautuu. Näin nytkin ja muutaman minuutin sisään sekä Barladym että Gomes ratkaisivat ottelun kotijoukkueen eduksi.

- Korsnäs oli tänään parempi, ei sitä voi kieltää. Olen kumminkin äärimmäisen ylpeä näistä meidän pelaajista tänään. Jokainen halusi pelata joukkueelle ja halusi olla osa tätä joukkuetta. Tappio ei tunnu niin pahalta, kun tietää, että jokainen pelaaja on antanut kaikkensa joukkueelle. Tähän mahtuakseen on poissaolijoiden tehtävä hommia tosissaan. Eteenpäin, Lyyski päättää.

Korsnäs FF

4 - 1

(0-1)
50'MaaliVenancio Gomes Vitor
53'MaaliBarladym Andrii
71'MaaliBarladym Andrii
91'MaaliVenancio Gomes Vitor