Akatemia, Miesten Kolmonen

Norrvalla FF - KPV Akatemia   2 - 2

Centralidrottsplan N

Akatemialle jälleen tasapeli

Akatemia pelasi torstai-iltana jo kolmannen perättäisen tasapelinsä Kolmosessa kun joukkue nousi toisella puoliajalla tasoihin Norrvalla FF:n vieraana. Loppulukemiksi Vöyrillä kirjattiin lopulta 2-2 (2-0). Akatemian maaleista vastasivat paluun vihreäpaitaan tehnyt Jonatan Tynkkynen sekä Wegye Wegye.

Akatemialle oli Vöyrillä luvassa shokkihoitoa heti ottelun alkuun. Hitaasti palloa liikuttanut sekä muutenkin jokseenkin löysästi esiintynyt puolustuksen selkäranka oli todella pahoissa ongelmissa ennakkoon vahvaksi tiedetyn kotijoukkueen Michael Danganan kanssa. Jo ottelun neljännellä minuutilla Dangana kuljetti itsensä laukaisupaikkaan ja vei kotijoukkueen johtoon.

Heti kotijoukkueen avausmaalin jälkeen Akatemialla oli parikin paikkaa tasoittaa ottelu, mutta vierasjoukkueen epäonneksi Valtteri Palosaaren pusku kulmapotkusta putsattiin pois maaliviivalta sekä Jaakko Juvilan yritys puolittaisesta läpiajosta painui yli kotijoukkueen maalin. Hieman hermostuneesti ensimmäisellä jaksolla pelannut Akatemia sai muutenkin luotua tukun maalipaikkoja ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana, mutta pallo ei millään tuntunut löytävän tietään maalin.

Ja urheilun lainalaisuuksien mukaan Norrvalla iskikin ottelun toisesta paikastaan toisen maalinsa. Asialla oli jälleen Dangana, joka voitti aluksi puolessa kentässä oman kaksinkamppailunsa Akatemian topparin kanssa ja sen jälkeen pujotteli itsensä jälleen tekopaikkaan ja ampui siitä pallon varmasti verkkoihin. Kaukana ei ollut kotijoukkueen kolmaskaan osuma, mutta Danganan tarjoilusta lähteneen laukauksen maalinedustalta pystyi Akatemian maalilla pelannut Eemi Vuorinen torjumaan komeasti.

Kymmenisen minuuttia kotijoukkueen toisesta maalista Akatemia sai hieman auringonvaloa tummalle taivaalleen, kun kotijoukkueen Jere Nauska otti illan toisen varoituksensa rumasta Juvilaan kohdistuneesta taklauksestaan ja lensi ansaitusti ulos kentältä. Tämän jälkeen kentällä tahdin määräsi vierasjoukkue.

Aktiivisesti laitojen kautta viimeisen vartin hyökännyt vierasjoukkue loi kohtalaisen määrän maalintekopaikkoja ennen puoliaikaa, mutta vuorollaan Juvila, Wegye Wegye, Shun Maeta sekä Johannes Moilanen joutuivat toteamaan maalinteon vaikeuden. Lähimmäksi maalia heistä pääsi Wegye Wegye, mutta "Watsen" pusku Johannes Moilasen nappikeskitykseen painui tolppaa hipoen ohi kotijoukkueen maalin.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä pääosin todella heikko, vaikka loimmekin maalintekopaikkoja ihan riittävästi kahteen-kolmeen maaliin. Puskettiin liikaa keskelle ja tehtiin pelaaminen todella vaikeaksi. Avaamisessa oltiin todella hitaita ja laiskoja, annettiin irtopallojen pomppia ja muutenkin tehtiin kentällä ihan älyttömiä ratkaisuja. Pelaaminen oli aivan liian hidasta ja mentiin periaatteessa vastustajan haluamaan tempoon, huokaisi Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Puoliajalla käydyn hyvin yksipuolisen neuvonpidon jälkeen Akatemia rummuttikin sitten koko toisen jakson kohti Norrvallan maalia. Vieläkään pelaaminen ei ollut halutulla tasolla, mutta miesylivoiman turvin Akatemia painoi väkisin pelin kerta toisensa jälkeen vastustajan maalin tuntumaan. Toisen jakson avausvartin aikana ei toki mitään yltiövaarallista nähty Akatemiankaan toimesta, mutta muutama puolittainen paikka kumminkin. Niistä eivät viimeistä peliään Suomessa tällä haavaa pelannut Maeta, loukkaantumisestaan hiljalleen kuntoutuva Valtteri Palosaari tai kovasti keskikentällä uurastanut Lenni Länsippää onnistuneet kaivattua kavennusmaalia tekemään.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän Akatemia alkoi saamaan maalintekopaikkoja. Pääsääntöisesti laitojen kautta murtautumaan pyrkinyt vierasjoukkue pääsi moneen kertaan rangaistusalueen sisään, mutta viimeinen syöttö tai keskitys jäi sitten hieman vajaaksi tai väliin pääsi joku Norrvallan puolustajista. Vasemmalla laidalla hyvään yhteisymmärrykseen pelaamisesta päässeet Maeta sekä Matias Åberg järjestelivät vuoronperään toisilleen laukaisupaikkoja, mutta kummankaan sihti ei ollut tänään vaaditulla tasolla. Maetan pommit viuhuivat ohi sektorista ja Åbergin laukaukset pystyi kotijoukkueen maalilla pelannut Valtteri Takamaa torjumaan.

- Jouduttiin aika paljon etenemään laitojen kautta tänään toisella jaksolla. Vastassa oli aika pitkälti muodossa 6-2-1 pelannut matala blokki, jonka murtamiseen emme keskikaistalta löytäneet tänään lääkkeitä. Aloitteita syvyyssuunnassa oli liian vähän, emmekä sen vuoksi saaneet oikein heidän alinta linjaansa epätasapainoon missään vaiheessa toista jaksoa. Vastustajan vierailut meidän puoliskolla oli sen verran harvassa, että ne jäivät varmaan alle kolmeen toisella jaksolla, Lyyski toteaa.

Vajaa vartti ennen loppua Akatemia sai vihdoin rikottua kuparisensa. Paluun vihreään paitaan tehnyt Jonatan Tynkkynen survoi maalinedustalta keskityksen väkisin maalinperukoille ja toi Akatemian maalin päähän. Tästä vierailija sai huomattavasti lisää virtaa ja pystyi nostamaan vielä kierroksia loppua kohden. Laidoillaan hyvin aktiivisesti pelanneet Juvila sekä Åberg yhdessä Moilasen sekä Maetan kanssa pystyivät järjestelemään kotijoukkueelle ongelmia melkeinpä tuon tuosta ja tasoitusmaalin voi niin sanotusti todeta roikkuneen ilmassa. Oikealla laidalla kolmikko Juvila - Moilanen sekä vaihdosta kentälle tullut B-juniori Nante Korkatti rakenteli ylivoimahyökkäyksiä ja oli jatkuvasti vaarallinen, vasemmalla laidalla taas Åberg ja Maeta eivät ylivoimaa tarvinneet, sillä pärjäsivät kahdestaan kolmea vastustajaa vastaan.

- Saatiin molemmilta laidoilta paljon tilanteita, mutta jotenkin se meidän pelaaminen oli kumminkin liian hidasta. Vasta sitten alkoi tapahtua, kun saimme pallon viimeisen linjan tasolle, ennen sitä pelaaminen tuntui vielä syystä tai toisesta kestävän liian pitkään. Ehkä meidän olisi vain pitänyt lyödä enemmän painetta vastustajan maalille, sillä tavoin me sen avausmaalinkin teimme. Nyt haluttiin neppailla nätisti maalinedustalle, emmekä sillä tavoin päässeet haluamallemme alueelle, Lyyski summaa.

Akatemian tasoitusmaali nähtiin kumminkin. Se syntyi viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja sen viimeisteli Wegye Wegye. Alustajina toimivat vasemman laidan maestrot Åberg sekä Maeta. Heidän järjestelemänsä keskitys löysi maalin edestä Nante Korkatin, joka pelasi pallon päällään Wegyen ulottuville ja "Watse" niittasi pallon maaliin muutamasta metristä.

Tasoitusmaalin jälkeen vierailija haki vielä vimmatusti voittomaalia, pelaaminen oli ehkä pykälän verran rohkeampaa ja vastustajan tankista tyystin loppunut bensa antoi mahdollisuudet sellaisen tekemiseen. Maetan, Åbergin sekä Lenni Länsipään laukaukset rankkarialueen ulkopuolelta kumminkin painuivat kaikki joko yli tai ohi kotijoukkueen maalin. Åberg pääsi kokeilemaan vielä hieman lähempääkin, mutta paristakymmenestä metristä lähtenyt laukaus pysähtyi kumminkin Norrvalla-veskari Takamaan syliin. Kun Akatemia ei kolmatta maalia pystynyt ottelussa tekemään, eikä kotijoukkue sitä edes yrittänyt oli joukkueiden tyydyttävä pistejakoon.

- Toisen jakson esityksessä oli positiivisiakin juttuja paljon, ne pitää ottaa mukaan tuleviin matseihin. Meidän on kumminkin ymmärrettävä, että avausjakson pelaamisella me ei tulla paljoa pisteitä keräämään. Kävely, löysäily ja nöyryyden puute maksoivat meille tänään kaksi pistettä, eivätkä ne kuulu meidän pelaamiseen millään tavalla. Tietysti olimme myös hieman tehottomia, mutta huolellisesti pelaamalla olisimme voittaneet kahdellakin maalilla. Tietysti aina kahden maalin takaa tasoihin tuleminen ylivoimallakin on hyvä juttu. Nyt kerätään itsemme uudelleen ja mennään harjoituskentän kautta kohti keskiviikon kotimatsia, Lyyski päättää.

Akatemian kokoonpano:

Eemi Vuorinen, Jaakko Juvila, Elias Mikkola, Valtteri Pinola (73. Tino Hautamäki), Matias Åberg, Lenni Länsipää, Axel Lindholm (73. Nante Korkatti), Shun Maeta, Johannes Moilanen, Valtteri Palosaari (65. Jonatan Tynkkynen), Wegye Wegye.

Norrvalla FF

2 - 2

(2-0)
4'MaaliDangana Michael
20'MaaliDangana Michael