Akatemia, Miesten Kolmonen

VPV - KPV Akatemia   6 - 3

Palosaari N

Akatemialle kylmää kyytiä

Akatemian ottelu Vaasassa VPV:n vieraana oli juuri niin vaikea, kuin ennakkoon kuviteltiinkin. Akatemia jäi ottelun molempien puoliaikojen alussa sen verran jälkeen, ettei voittoon asti ollut tänään mahdollisuuksia. Loppulukemiksi kirjattiin VPV:n voittolukemat 6-3 (2-2). Akatemialle maalasivat Johannes Moilanen, Wegye Wegye sekä Pietro Kytölaakso.

Ottelu Vaasassa oli oikeastaan juuri sellainen kuin ennakkoon arvailtiin ja jopa pelättiin. VPV puolusti aggressiivisesti eteenpäin, eikä Akatemia pystynyt sopeutumaan olosuhteisiin saati pelin vaatimaan fyysisyyteen. Kotijoukkue siirtyikin heti alkuun johtoasemaan kulmapotkusta ja vaikka Johannes Moilanen toikin Akatemian tasoihin heti perään, niin ongelmia tiesi olevan tulossa.

Niinhän siinä kävikin, sillä kotijoukkue siirtyi uudelleen johtoasemaan todella lepsun puolustuspelaamisen jälkeen. Maaliin johtaneessa tilanteessa kahdellakin vastustajalla oli aikaa pitää palloa Akatemian rangaistusalueella. Vielä tämänkin Akatemia kuittasi Wegye Wegyen maalilla ja hetken näytti siltä, että ottelussa on jotain saatavilla.

- Ottelun alku oli taas kerran karmea. Puhuttiin ensimmäisen vartin tärkeydestä ja siitä, että täällä ei ole häpeä vetää palloa pois omista jos ei muuta keksitä. No, ensimmäiseen varttiin vastustaja iski kahdesti, että ei ihan oltu valmiita siihen. Hirveä määrä pallon menetyksiä sekä todella laiskaa reagointia, Akatemian valmenttaja Aki Lyyski puhisi.

Jos ensimmäisen jakson alku oli huono, niin toisella laitettiin vielä paremmaksi. Kahden ja puolen minuutin sisään VPV-pelaajat kävelivät Akatemian rangaistusalueelle ja tuloksena oli kaksi osumaa. Tämäkään ei vielä riittänyt, vaan kolmas osuma nähtiin myös hetken päästä ja Akatemia oli nopeasti 5-2 -tappioasemassa. Pietro Kytölaakson viimeistelemä Akatemian kolmas maali oli laiha lohtu, varsinkin kun VPV iski vielä kuudennen maalin huonosti puolustetusta kulmapotkusta.

.- Ei tarvitse keksiä tekosyitä, oltiin niin paljon huonompia tänään. Valmistauduttiin tähän peliin hyvin ja tiedettiin tasan tarkkaan mitä vastaan tulee. Ottelun kuva oli oikeastaan painajaista meille alusta saakka, emme ole fyysisesti tai henkisesti valmiita tällaisiin otteluihin. Meillä ei yksinkertaisesti riitä nöyryys näissä peleissä ja se maksaa paljon.

Akatemia on onneksi pian taas pelikentillä, kun ensi viikon keskiviikkona Keskuskentälle tulee vieraaksi sarjakärki VPS Akatemia.

Tilastot
VPV

6 - 3

(2-2)
3'MaaliKetonen Pietari
15'MaaliKetonen Jeremias
24'MaaliWegye Wegye
46'MaaliKetonen Pietari
48'MaaliKetonen Jeremias
58'MaaliKetonen Jeremias
78'MaaliKytölaakso Pietro