Edustusjoukkue, Miesten Ykkönen

KPV - KTP

Keskuskenttä TN

Otteluraportti: KPV – KTP

KPV:n peli-ilme oli raikas ja urheilullinen. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan tyly ja jopa onnekaskin KTP vei Ykkösen pisteet äitienpäivän ottelusta toisen jakson maaleilla luvuin 1-3.

- Me tarvitaan tällä hetkellä liian monta maalipaikkaa yhden osuman tekemiseen. Milloin meillä käy tuuri ja kaukolaukaukset alkavat kiertää yläkulmiin tai pomppia onnekkaasti tolpan kautta sisään, pohti KPV:n valmentaja Christian Sund pelin jälkeen.

Sund haki sunnuntain otteluun pelaavuutta parilla kokoonpanomuutoksella. Roni Pietsalo ja Aku Ahokangas olivat nyt aloituskokoonpanossa. Kentällä olikin urheilullinen ja nopeasti palloa liikuttava kotijoukkue. Kokenut liigapudokas KTP puolestaan käytti ja näytti kokemustaan. Ottelun erotuomari Pietu Niinimäki ei edes kaikkia kokemuksen tuomia kikkoja kentällä havainnut, mistä syystä KPV:n pelaajat ottivat jälkitilanteista turhia varoituksia.

Avausjakson maalipaikoista vastasi KPV. Harri Heiermann, Roni Pietsalo (tolppalaukaus), Marcello Beuker ja Pietsalo toisen kerran olivat avausjakson parhaissa maalipaikoissa, mutta ilman tulosta.

Toisella jaksolla KTP sai johtomaalinsa 54.minuutilla. Johannes Laaksonen ajoi pallon kanssa keskelle ja pamautti täydellisen kierrelaukauksen takaylänurkkaan. Tuo oli Kotkan ensimmäinen tekopaikalta vaikuttanut tilanne. Tai ei edes tekopaikalta, sillä tilaisuus tuli tyhjästä täydellisellä onnistumisella.

KPV hallitsi palloa ja punnersi tasoihin 71. minuutin osumalla. Harri Heiermann puski keskeltä ja pallo oli menossa maaliin. Kotkan Joni Mäkelä pelasti viivalta, mutta pallo pomppi toppari Lassi Nurmoksen jaloista maaliin. Tai ainakin näin Ruutu+ -lähetystä tarkastellut erotuomaritarkkailija myöhemmin erotuomarikopissa ilmoitti. Tuota voidaan vielä tarkastella pitempäänkin. Erotuomari Niinimäelle Heiermann olisi maalintekijäksi käynyt.

Peli oli hyvin hallussa, ja KPV haki voittomaalia, mutta lunta tuli taas tupaan. KTP:n kulmurikuvio toimi. Pallo puskettiin keskeltä takatolpalle, missä Mika työnsi pelivälineen tyhjiin. Ja vielä viisi minuuttia ennen pelin loppua Matias Paavolan onnekas keskitys laidalta päätyi yhdellä pompulla takatolpan kautta maalin puolelle.

- Peli-ilme oli sellainen kuin halusimme. Tehtiin töitä ja liikutettiin palloa. Pelattiin kuten halusimme. Tekopaikkojen hyödyntämisessä oli ainoa puute. Pitää varmaan luoda 20 tekopaikkaa, jos 10 ei riitä, pohti Sund.

KPV jatkaa ensi viikolla vierasottelussa Paraisilla.