Edustusjoukkue, Miesten Ykkönen

KPV - PEPO

Keskuskenttä TN

Voitto olisi voinut olla suurempikin

Olisihan se kahden maalin voitto tietysti ollut liikaa toivottu. Nyt siihen oli kuitenkin oikeinkin hyvä mahdollisuus, kun ilmoitettu erotuomarin antaman kolmen minuutin lisäaika oli jo kulunut täyteen ja tilanne tulostaululla oli 2-0.

Niin vain Lappeenrannan PEPO puski viimeisen hyökkäyksensä sisään ja KPV otti kauden seitsemännen yhden maalin voiton. Muunlaisia voittoa ei tilastoissa sitten olekaan.

• -Olisihan se ollut mukavaa ottaa se nollapeli, mutta meillä keskittyminen ei kestänyt sitä 90+5 minuuttia. Jos PEPO olisi saanut maalinsa hieman aikaisemmin, olisi se loppu ollut taas aivan hirveä. Onneksi nyt ei tarvinnut jännittää loppua, kun erotuomari vihelsi pelin päättyneeksi tuohon maaliin, paketoi KPV:n topparina urakoinut Patrik Byskata hieman pettyneenä pelin loppua.

Ehkä voitosta huolimatta pintaan jäänyt pieni pettymyksen tunne toimii sopivana kannustimena ensi viikon Jaro-otteluun. Ikään kuin sillä perusteella, että siihen nollapeliin tarvitaan vielä parempaa työntekoa ja keskittymistä.

Lauantain ottelussa KPV:lla ei ollut ongelmia ensimmäisen neliminuuttisen jälkeen. Neljännellä minuutilla KPV:lla oli käydä vahinko, kun Marcello Beuker liukui pallon PEPO:n Daniel Heikkisen jaloista. Beukerin epäonneksi pallo meni suoraan läpisyötöksi Jesse Huhtalalle, jonka sijoituksen hyvin vastaantulonsa ajoittanut Sergey Lazarev torjui jaloillaan.

Valmentaja Christian Sund oli tutkinut tarkasti PEPO:n pelityylin ja viimeaikaisen ohjelman. Ennen ottelun alkua Sund kertoi VIP-teltan tilaisuudessa joukkueensa pyrkivän estämään vahvalla prässipelillä PEPO:n aikaiset keskitykset kohti kookkaita kärkimiehiä Jesse Huhtalaa ja Irfan Sadikia sekä tukkimaan PEPO:n etenemiset laidoilla. Tarkoitus oli myös pitää vauhtia yllä alusta loppuun, sillä PEPO:lla oli alla keskiviikon ottelu SJK-Akatemiaa vastaan eikä joukkue välttämättä ehdi täyteen tankatuksi.

Tämä onnistui mainiosti. PEPO sai toisen laukauksensa KPV:n maalia kohti vasta 36.minuutilla, kun Lazarev otti Sadikin kaukolaukauksen helposti kiinni. Siinä välissä KPV olisi voinut tehdä peri-kolmekin maalia. Yksi tilanne onnistui, kun Alexander Argueta torjui kädellään Julius Järvisen laukauksen. Tuomitun rangaistuslaukauksen Haris Chantzopoulos toimitti tolpan viereen, 1-0.

Toisella jaksolla kerrassaan loistavan pelin pelannut Sebastian Mannström vapautti hienolla pystysyötöllään nopean Santeri Mäkisen, joka karautti läpi ja laukoi pallon etukulmaan. Maali oli Mäkiselle kolmas Ykkösessä, sillä viime kauden viimeisessä kotiottelussa mies upotti kaksi osumaa MuSan verkkoon. Kevät meni armeijan harmaissa ja nyt jokainen peli näyttää kantavan Santtua yhä korkeammalle.

• -KPV oli selkeästi parempi ja ansaitsi voittonsa. Keskiviikon pelillä on turha asiaa selitellä. Jos tätä sarjaa pelaa, niin palautumisten taakse ei voi vetäytyä, tunnusti PEPO:n puolustaja Samu Suoraniemi pelin jälkeen.

Ensi sunnuntaina KPV kohtaa Pietarsaaressa Jaron. Kyle Curinga ja Miika Kauppila olivat PEPO-ottelusta loukkaantumistensa vuoksi sivussa. Lisää harmia tuli Harri Heiermannin varoituksesta, joka oli miehen neljäs tällä kaudella. Se tietää huilia Jaro-peliin. Migri ei lopulta myöntänyt Shun Maetalle työlupaa ja mies on jo matkustanut Japaniin. Uutena pelaajana joukkueeseen on liittynyt maalivahti Ville Seppä.