Akatemia, Länsi kolmonen

Norrvalla FF - KPV Akatemia   1 - 1

Centralidrottsplan, Vörå

Akatemialle piste

Akatemia sai tuomisekseen tasapelipisteen tiistai-illan reissultaan Vöyriin. Pisteet Norrvalla FF:ä vastaan käydyn ottelun jälkeen jaetiin 1-1 (0-1) -tuloksella. Akatemian osuman viimeisteli hieman ennen taukoa Pietro Kytölaakso ja Norrvallan toi tasoihin toisella jaksolla Ahmed Abdisalam.

Ottelu Vöyrin kentällä tarjosi varsinkin loppua kohden vauhdikasta, ajoittain jopa täysin pääöntä, jalkapalloilua. Pääosissa olivat molempien joukkueiden nuorehkot pelaajat, ehkäpä juuri siksi pelaamisessa oli välillä jaksoja, joiden aikana vauhtia piisasi huomattavasti järkeä enemmän.

Ottelun alku oli Akatemian hyvästä valmistautumisesta huolimatta kotijoukkueen. Akatemia ei saanut puolustuspelaamistaan ihan kuosiin ottelun ensimmäisen puolituntisen aikana ja liukkaaksi tiedetty Norrvallan kärkipari osoittautui juuri niin hyväksi kuin etukäteistieto antoi olettaa. Varsinkin maaleja liukuhihnalta takonut Luqman Kassimi oli jälleen pelipäällä ja ja aiheutti ongelmia vuoron perään jokaiselle AKatemian puolistuslinjassa pelanneelle pelaajalle. Ennen puolen tunnin täyttymistä oli Norrvallalla ollut jo pari maukasta maalipaikkaa, joissa toistui sama vaarallinen kaava. Pallo Akatemian selustaan ja Kassimi perään. Ensimmäisellä kerralla Kassimin laukaus kolahti tolpan ulkoreunaan ja toisella kerralla pallon siivosi maaliviivalta pois Elias Mikkola Kassimin jo ehdittyä kiertämään Akatemian maalilla pelannen Sergei Lazarevin.

Ensimmäisen jakson lähentyessä loppuaan myös Akatemia alkoi saamaan hieman ottelun juonesta kiinni. Hyökkäykset alkoivat rullaamaan huomattavasti ottelun alkua paremmin ja varsinkin puolustuspelaaminen oli aggressiivisempaa kuin alussa. Tämän myötä myös Akatemialle aukesi muutama hyvä maalintekopaikka. Wegye Wegyen laukaus blokattiin viimehetkillä, Antti Palohuhdan pusku ajautui vähän takatolpan ohi ja Noa Lehtosen jatko kulmapotkuun jäi piirun vajaaksi ja parista metristä lähtenyt sutaisu meni vain pallon mitan ohi maalin. Ottelun 44. minuutilla Akatemia siirtyi johtoon komean kuvion päätteeksi. Akatemian Wegye Wegye riisti vastustajalta pallon puolen kentän tietämillä ja pienen kuljetuksen päätteeksi vapautti loistavalla syötöllään oikea-aikaisen pystyjuoksun tehneen Pietro Kytölaakson läpiajoon. "Pietu" malttoi vielä kiertää vastaan rynnänneen Norrvalla-veskari Joonas Polton ja sijoitti pallon sen jälkeen tyhjään maaliin. Näin Akatemia pääsi todellisella pukukoppimaalilla puoliajan viettoon.

- Ottelun alku ei ollut meiltä paras mahdollinen. Tiedettiin millainen uhka vastustajalla on juosta meidän selustaan ja puolustettiin se todella huonosti. Norrvalla pelasi kohtalaisen rohkeasti nostamalla ylös paljon pelaajia ja pystyi sitä kautta saamaan paineen meidän puolustuslinjaan, me ei oltu tarpeeksi aggressiivisia puolustamisessa ja näin paine usein myös pysyi meidän linjassamme. Ei uskallettu puolustaa rohkeasti eteenpäin kuin yksittäisissä tilanteissa ja niistä saimmekin aikaan ihan hyviä riistoja, avaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Puoliajan jälkeen kentälle marssi hieman aggressiivisempi Akatemia, mutta kovin usein voitettu pallo menetettiin lähes saman tien harhasyötön seurauksena. Vastustajan puolususlinjan taakse tarkoitetut syötöt pysähtyivät järkiään puolustuslinjaan ja näin Norrvalla pääsi usein kontraamaan. Toisen jakson ensimmäinen vartti oli kumminkin vielä seesteistä pelaamista, eikä mitään kovin vaarallista nähty kummassakaan päässä kenttää. Kotijoukkue oli kumminkin ehkä hieman niskan päällä ja hallitsi peliä Akatemiaa aktiivisemmalla pallonliikuttelullaan, mutta Elmer Kääntä ja Noa Lehtonen etunenässä voittivat ison osan Akatemian puolustuslinjaan singotuista palloista.

Norrvalla tuli tasoihin 64. minuutilla. Yksi useista nopeista hyökkäyksistä jouduttiin Akatemian vasemmalla laidalla katkaisemaan vapaapotkun arvoisesti ja tuomitun vapaapotkun jälkitilanteesta Abdisalam pääsi puskemaan pelin tasoihin. Maalissa oli pieni paitsionkäry ilmassa, mutta samaan hengenvetoon on todettava että jos häviää omalla rangaistusalueella kaksi ilmakamppailua niin peräjälkeen niin kovin usein lopputulos on nähdyn kaltainen. Ja kaiken kaikkiaan tasoitusmaali oli pelitapahtumiin nähden ansaittu.

Jos tähän asti oli ottelussa riittänyt vauhtia ja aktiivista hyökkäyspelaamista molemmin puolin, niin viimeinen vartti mentiinkin sitten päädystä toiseen sen enempää ajattelematta. Norrvalla sai tasoitusmaalistaan aikaan melkoisen hurmoksen ja vyörytti hyökkäyksiään kohti Akatemian maalia kerta toisensa jälkeen. Käytännössä vaarallisimmat maalintekopaikat kuitenkin siunaantuivat vierasjoukkueelle. Toki osa kotijoukkueenkin hyökkäyksistä päättyi maalintekopaikkaan, mutta niissä muutaman todellisen huipputorjunnan esittänyt Lazarev oli mies paikallaan.

Myös Akatemia sai lopussa vaarallisia tilanteita kun kärjessä uurastanut Antti Palohuhta järjesteli voittamillaan kaksinkamppailuilla aikaa ja tilaa kanssapelaajilleen. Ensimmäisen hyvän paikan sai Pietro Kytölaaksi, mutta hänen karkumatkansa päättyi laukaukseen, joka sujahti hieman etutolpasta ohi. Myös reilut 10 minuuttia ennen loppua kentälle hypännyt Aleksi Kangasvieri sai itselleen pari mainiota maalintekopaikkaa, mutta läpiajon pystyi niin ikään varmasti maalillaan pelannut Joonas Poltto torjumaan komeasti ja vielä viimeisellä minuutilla maalille pelatun vaparin jälkitilanteessa vitosen viivalla yksin päivystäneen "Axun" laukaus blokattiin viimehetkellä kulmaksi. Seuranneesta kulmapotkusta Palohuhta pääsi vielä puskemaan, mutta Akatemian harmiksi pallo osui tolppaan.

- Toisen jakson lopun pelaaminen oli kyllä molemmin puolin niin kontrolloimatonta, että oli oikeastaan ihme ettei kumpikaan joukkueista onnistunut maalinteossa. Vikaa varttia värittivät älyttömän monet harhasyötöt ja pelaaminen oli yhtä tilanteenvaihtoa. Loppua kohden me pystyimme hyödyntämään tilan vastustajan selustassa ja varsinkin "Axun" kentälletulo toi huomattavasti lisävirtaa pelaamiseen. Luonnollisesti harmittaa, että Antin pusku 93. minuutilla osui tolppaan, mutta oli siinä vastustajallakin paikkoja tehdä toinen maali. Otetaan tämä piste ja jatketaan taistelua sarjavoitosta, Lyyski summaa.

Akatemia on seuraavan kerran tuessa sunnuntaina 27.9., jolloin Keskuskentälle saapuu vieraaksi VPV Vaasasta.

Akatemian kokoonpano:

Sergei Lazarev, Elias Mikkola, Noa Lehtonen, Elmer Kääntä, Aleksi Seppälä, Mikael Nisula, Mikko Rinne (85. Niko Välisaari), Santeri Mäkinen (68. Arttu Seikkula), Wegye Wegye (78. Aleksi Kangasvieri), Pietro Kytölaakso, Antti Palohuhta.

Norrvalla FF

1 - 1

(0-1)
64'MaaliAhmed Abdullahi Abdisalam