6
ELO
18.30
Akatemia, Länsi kolmonen

KPV Akatemia - Närpes Kraft  0 - 0

Kokkola, Keskuskenttä

Kärkiottelusta tasapeli

Akatemia kohtasi torstai-iltana Kolmosen kärkimatsissa sarjaa viiden pinnan erolla johtavan Närpiöm Kraftin. Ottelu päättyi kovan väännön jälkeen tasatulokseen 0-0.

Ennakkoon varsin kovaksi vastustajaksi tiedetty Kraft osoitti Kokkolassa todeksi sen väittämän, että kyseessä on nousijasuosikki numero yksi. Varsin kokeneella miehityksellä Kolmosessa operoiva Kraft oli ensimmäisen vartin jälkeen niskan päällä varsinkin ensimmäisen jakson ajan. Akatemian pelaaminen oli todela hermostunutta ja pallon pitäminen osoittautui todella vaikeaksi ja pelaamista väritti huolimattomuus.

- Eka vartti oli meidän etsikkoaikaa, sinä aikana saatiin peli painettua vierasjoukkueen päätyyn ja muutama aihio luotua heidän maalilleen. Sen jälkeen lasketeltiinkin sitten tasaisesti alamäkeen aina loppuvihellykseen saakka. Meidän keskialueen puolustaminen oli heikkoa ja hyvin peliä avannut Kraft sai käytännössä joka kerta paineen purettua fiksusti liikkuneen Kim Bölingin kautta. Saatiin sekin toisella jaksolla kuriin, mutta ei me oltu tänään loppujen lopuksi edes voiton arvoisia, Akatemian valmentaja Aki Lyyski summaa.

Ensimmäisellä jaksolla Akatemia pääsi pelaamaan palloja vielä jokseenkin vaivatta närpiöläisten selustaan ja sitä kautta pystyttiin luomaan painetta Karl-Filip Erikssonin varioimalle maalille. Eriksson ei kumminkaan joutunut venymään maalillaan mihinkään amerikantemppuihin sillä viimeistely jäi Santeri Mäkiseltä sekä Pietro Kytölaaksolta hieman vaisuksi. Ensimmäisen jakson loppua kohden ote siirtyi vierasjoukkueelle, joka pelasi palloja varsin nopealle Semsodin Mujkicille puolustuslinjan taakse. mujkic aiheuttikin paljon ongelmia nopeudellaan, mutta ei vierasjoukkuekaan vielä ihan tuhannen taalan paikoille päässyt. Ne muutamat paikat hoiteli maalilla jälleen varmasti pelannut Teppo Marttinen.

- Meidän pelaamisessa oli ensimmäisellä jaksolla hieman jopa pelokasta meininkiä. Laitapuolustajat pelasivat pallon kahdeksan kertaa kymmenestä alaspäin, vaikka väylää olisi ollut mennä toiseenkin suuntaan. Sinällään pallon pitäminen omalla joukkueella on tottakai ok, mutta yleensä ne maalit tehdään kumminkin kun ollaan lähempänä vastustajan kuin omaa maalia. Annettiin liian monta harhasyöttöä pelin avaamis- sekä rakenteluvaiheessa ja Kraft sai sitä kautta pidettyä paineen meidän päässä, Lyyski toteaa.

Toisella jaksolla Kraft pystyi luomaan tukun vaarallisia maalintekopaikkoja, joita käytännössä kaikkia leimasi yksi ja sama asia: huolimattomuus. Nimittäin kovin usein kävi niin, että kotijoukkueen pelaaja joko nukahti puolustustilanteessa tai sitten antoi harhasyötön ja sen seurauksena Kraft paineli vaarallisiin vastaiskuihin. Kaikkein lähimpänä maalia olivat vierailijoista Kevin Peth, joka ampui pallon vapaasta paikasta ohi etukulman sekä Semsodin Mujkic jonka kurotukseen kulmapotkusta ehti loistavasti väliin Marttinen. Kertaalleen myös Noa Lehtonen putsasi pallon maalinedustalta pois kun Teppo Marttinen oli jo pelattu tilanteesta ulos. Kotijoukkueen paras maalintekopaikka avautui niin ikään nopeasti pelatun vastaiskun jälkeen Pietro Kytölaaksolle, mutta tällä kertaa "Pietun" viimeistely jätti toivomisen varaa ja Eriksson torjui laukauksen varmasti.

- Nukuttiin pariin otteeseen keskialueella aika huolella. Selkeät ohjeet keskikenttäpelaajien puolustamiseen oltiin kyllä käyty läpi, mutta niitä ei ottelussa noudatettu Saatiin Kraftin pelin avaaminen jollain tavalla kuriin ja hetken aikaa sieltä tulikin pitempää palloa meidän linjaan kuten toivoimmekin, eikä niissä ollut mitään ongelmaa. On huomattavasti helpompaa puolustaa syöttöä joka annetaan 50 metriö meidän linjasta kuin sellaista joka tulee ihan linjan edestä. Sellaisen eron keskialueen puolustaminen voi tehdä. Kraft käänsi peliä todella vaarallisesti ja me oikein tarjottiin heille se mahdollisuus kun annettiin ottelussa noin 6300 harhasyöttöä. Ei päästä omista oikein helpolla pois jos joka kolmas syöttö menee vastustajalle tai jos ei saada edes palloa haltuun, vaan haltuunotto menee vastustajalle. Aika paljon jää hommia treeniviikolle, Lyyski puhisi.

Kraftin parhaimmistoa ottelussa olivat ehdottomasti keskikentän Kevin Peth sekä aktiivisesti peliin osallistuneet Kim Böling sekä Kakhaber Samsonia. Selkeää pelisuunnitelmaa hyvin toteittaneet närpiöläiset olivat kieltämättä lähempänä voittoa, vaikkakin myös Akatemia sai muutaman maalintekopaikan luotua.

- Tasapeli oli tällä esityksellä ihan maksimitulos meille, siihen on siis pakko olla tyytyväinen. Esitykseemme ei voi olla tyytyväinen. Treenikentälle perusasioiden pariin, siinä ohjenuora tämän kääntämiseksi; Lyyski päättää.

Akatemia pelaa seuraavan kerran tiistaina 11.8. kun Pihlajassa kohdataan Sääripotku.


Tilastot

0 - 0

Närpes Kraft
(0-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola