Akatemia, Länsi kolmonen

KPV Akatemia - NIK  8 - 0

Kokkola, Keskuskenttä

Akatemialle murskavoitto

Akatemia kohtasi lauantaiaamupäivänä NIK:n. Varsin yksipuolisen esityksen jälkeen Akatemia hurjasteli lopulta mykistävään 8-0 (4-0) -voittoon. Akatemian maaleista kaksi mieheen paukuttelivat Wegye Wegye, Santeri Mäkinen sekä Noa Lehtonen. Kertaalleen osuivat Valtteri Palosaari sekä uutena pelaajana mukaan tullut Antti Palohuhta.

Hyvin otteluun valmistautunut Akatemia määräsi ottelun kulkua ihan alkuvihellyksestä lähtien. Pelaaminen oli sopivan aggressiivista ja NIK:n hyökkäykset pysähtyivät jo ennen alkujaan voimakkaaseen vastaprässiin tai viimeistään keskialueella tehtyyn riistoon. Ottelun avausmaali nähtiin jo 7. minuutilla. Hyvin yhteen pelanneet Wegye Wegye sekä Aleksi Seppälä järjestelivät paikan ja Valtteri Palosaari niittasi Akatemian ensimmäisen.

- Meillä oli otteluun todella hyvä valmistautuminen. Oltiin aamupalalla koko joukkueen kanssa ja sillä saatiin varmistettua se ettei kenelläkään ollut enää unihiekkaa silmissä kun matsi alkoi. Saatiin peliin hyvä lataus päälle ja oltiin koko ajan askeleen edellä ja sopivan aggressiivisia pallottomana, kertoo Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Akatemia jatkoi rummutustaan myös ensimmäisen maalin jälkeen, mutta lisäosumia Johannes Karfin selän taakse ei hetkeen saatu. Akatemian hyökkäyspelaamisessa oli paljonkin uusia tuulia, sillä sentterin paikalla operoi KPV:n edustusjoukkueessakin aikanaan pelannut Antti Palohuhta. Myös takaisin "omalle" pelipaikalleen palanneet Akseli Matilainen sekä Wegye Wegye toivat paljon lisäpuhtia Akatemian pelaamiseen.

- Antti on mulle tuttu kaveri omilta pelivuosilta, oli helppo valinta ottaa hänet tänne kun kiinnostusta oli molemmin puolin. Hyvä pelaaja ja tuo lisäulottuvuuksia meidän hyökkäyspelaamiseen sekä toimii hyvänä roolimallina meidän nuoremmille pelaajille. "Watse" ja "Allu" ovat olleet armeijassa ja sen vuoksi pelaaminen on ollut viimeaikoina heidän kohdaltaan vähän haastavaa, mutta oli hienoa nähdä että homma sujuu vanhaan malliin, Lyyski toteaa.

Puolen tunnin pelaamisen jälkeen alkoi tapahtumaan. Akatemia laittoi nimittäin päälle sellaisen pyörremyrskyn että NIK:lla oli toden teolla tekemistä että se pysyi nuorten vihreäpaitaisten miesten perässä. 32. minuutilla Wegye Wegye pelattiin keskialueen riiston jälkeen vasemmalta läpi ja lopputulemana oli Akatemian toinen osuma. Nelisen minuuttia tästä ja "Watse" tuplasi ottelun maalisaldonsa komealla laukauksella, joka painui maaliin yläriman kautta. Vielä ennen puoliaikaa Santeri Mäkinen kasvatti osumallaan Akatemian saldon neljään, kun hyvin onnistuneen vastaprässin jälkeen "Santtu" pamautti irtopallon verkkoon kymmenestä metristä.

Toisen jakson alkuun Akatemia lähti niin ikään hyvällä jalalla. Prässipelaaminen oli aggressiivista ja todella kurinalaista. Tämä konkretisoitui useana pallonriistona keskialueella ja sen jälkeisistä vastaiskuista jotka tuntuivat joka kerta olevan myrkkyä NIK:lle. Akatemia iski jälleen ottelun 48. minuutilla, kun Santeri Mäkisen hyvä ja kierteinen kulma tavoitti maalinedustalta Antti Palohiuhdan, joka vei komealla puskullaan Akatemian jo viiden maalin karkumatkalle.

Ottelu jatkui Akatemian hallinnalla myös viidennen maalin jälkeen. Komeita syöttökombinaatioita esittänyt kotijoukkue ei juurikaan päästänyt NIK:a hyökkäämään ja iski surutta kiinni vierailijan keskikentällä häärineisiin Kulan veljeksiin. NIK joutuikin viljelemään ottelussa monia pidempiä syöttöjä, jotka puolustuslinjassa pelanneet Noa Lehtonen, Daw Malval, Elias Mikkola sekä Aleksi Seppälä voittivat järkiään. Seuraava maalirypäs nähtiin ottelun viimeisen vartin aikana. Sitä edelsi kumminkni NIK:n kannalta ikävä tilanne, jossa karkuun päässeen Valtteri Palosaaren nosto pysähtyi NIK-veskari Karfin käsiin rankkarialueen ulkopuolella. Oikeana, mutta harmillisena tuomiona oli vapaapotku Akatemialle ja ulosajo Karfille.

74. minuutilla Akatemia sai ties kuinka monennen vapaapotkun herkulliselta alueelta, pallon taakse Noa Lehtonen ja pallo komealla laukauksella NIK-maalin alanurkkaan. Kymmenisen minuuttia ehti kulua tästä ja pallo oli taas vierasjoukkueen rysässä, maalarina jälleen Lehtonen. Akatemia sai rangaistuspotkun kun vierasjoukkueen Niklas Knutar veti keskityspalloon rynnänneen Santeri Mäkisen kenttään WWE-showpainista tutulla pyykkinaruliikkeellä. Lehtonen toimitti tuomitun pilkun pommin varmasti maaliin. Vielä ottelun lopussa Mäkinen kuritti NIK:a toimittamalla pallon ovelalla nostolla maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. Akatemia oli ottelussa lukemien veroinen ja selkeästi vastustajaansa edellä jokaisella osa-alueella, vaikkei NIK:lla varmasti paras päivänsä ollut.

- Olen iloinen siitä että treenikentällä läpikäydyt asiat näkyivät pelissä esimerkiksi toisessa sekä kolmannessa maalissa. Muutenkin tämä oli melkoinen "bounce back" -ottelu Vaasan sukelluksen jälkeen, pelaajat olivat todella nälkäisiä ja halusivat todella lujasti voittaa tänään. Saatiin hyvin onnistumisia laajalla rintamalla ja omissa pysyi nolla kuten kuuluukin. Mahtavalla asenteella teimme töitä loppuun saakka eikä annettu vastustajalle yhtään armoa, Lyyski toteaa.

Akatemia pelaa seuraavan kotiottelun torstaina 27.8. jolloin vastaan asettuu Norrvalla FF.

Akatemian kokoonpano:

Teppo Marttinen, Noa Lehtonen, Daw Malval, Elias Mikkola, Aleksi Seppälä (77. Christian Virta), Axel Lindholm (72. Mikael Nisula), Akseli Matilainen, Santeri Mäkinen, Valtteri Palosaari (86. Joni Hollström), Wegye Wegye (59. David Mamer), Antti Palohuhta (65. Tobias Wentin)

8 - 0

NIK
(4-0)
7'MaaliPalosaari Valtteri