27
ELO
19.00
Akatemia, Länsi kolmonen

KPV Akatemia - Norrvalla FF  3 - 1

Kokkola, Keskuskenttä

Akatemia kaatoi Norrvallan

Akatemia päätti Kolmosen runkosarjan kotivoittoon, kun torstai-iltana vastustajaksi saapunut Norrvalla FF kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 3-1 (2-1). Akatemian maaleista vastasivat Noa Lehtonen, Jaakko Juvila sekä Santeri Mäkinen. Vierasjoukkueen osumasta vastasi vähemmän yllättäen Kassim Luqman.

Ottelu Keskuskentällä alkoi vauhdikkaasti kun Akatemian aktiivinen ptässipelaaminen tuotti useita pallonriistoja, joista kotijoukkue pääsi kontraamaan muutaman kerran vaarallisesti. Ottelun avausosuman iski kumminkin vierailijaksi saapunut Norrvalla FF, kun ottelun 4. minuutilla vaaralliseksi tiedetty Kassim Luqman vei Norrvallan johtoon. Kaukaa tullut keskitys arvioitiin Akatemian alakerrassa todella pahasti väätin ja Luqman niittasi pallon maaliin seitsemästä metristä. Norrvallan aikaisen johtomaalin jälkeen Akatemia kasasi kuitenkin nopeasti rivinsä ja tasoitus tulikin jo 9. minuutilla. Akatemia sai sivuvaparin, jonka Akseli Matilainen toimitti maalille ja maaliin sen runnoi lähietäisyydeltä hyvän ottelun topparina pelannut Noa Lehtonen.

Vartin pelaamisen jälkeen Akatemian niskaan tuli kylmää vettä Valtteri Palosaaren loukkaantumisen myötä. "Vade" loukkasi ikävästi polveaan aika kovan pystytaklauksen jäljiltä ja joutui tulemaan vaihtoon. Palosaaren tilalle tuli pidempään sivussa ollut Jaakko Juvila, joka alkukaudesta pelasi takuuminuutteja Akatemian riveissä. Ensitietojen mukaan "Vaden" polvessa ei ole mitään isompaa vammaa tai mikään ei ole rikki, mutta keppien kanssa kuljetaan tovin verran.

Hyvää ja aktiivista prässipelaamista esittänyt Akatemia sai paineistamisellaan usein Norrvallan antamaan hätiköityjä ja sitä kautta epätarkkoja syöttöjä. Kovin usein Akatemian keskikentällä urakoineet Axel Lindholm, Santeri Mäkinen sekä Akseli Matilainen pääsivät riistämään palloja vastustajan etupuolelta ja sitä myöten käynnistämään vastaiskuja korkealta vastustajan puoliskolta. Myös laitapuolustajina pelanneet Elias Mikkola sekä Aleksi Seppälä olivat aktiivisia ja puolustivat varsinkin ensimmäisellä jaksolla todella hyvin omia pelaajiaan. Yksi tällainen prässi palkittiin ennen puolen tunnin täyttymistä. Prässäämisen jälkeen pallo ajautui hetkeä aiemmin kentälle tulleelle Jaakko Juvilalle, jonka komea laukaus painui vastustamattomasti maalin takanurkkaan ohi Norvalla-veskari Joonas Polton.

Ensimmäisen jakson loppupuoliskolla Akatemialla oli useampikin paikka siirtyä ottelussa kahden maalin johtoon. Daw Malvalin puskun ehti ilmiömäisellä torjunnallaan pelastamaan Poltto, Jaakko Juvila karkasi läpiajoon ja ehti vielä palloonkin ennen Polttoa vain ampuakseen pallon muutaman sentin ohi tyhjän maalin. Myös vierasjoukkue Norrvalla sai ajoittain jonkinlaista painetta kotijoukkueen päätyyn pelaamalla palloja Akatemian selustaan, mutta Luqman, Abdisalam sekä hyvän matsin pelannut Xhosa Shkelqim eivät ensimmäisellä jaksolla enää huipputonteille päässeet ja tauolle mentiin Akatemian johtoasemassa.

- Eka jakson pelaaminen oli meiltä pääosin hyvää. Vastustajan maalissa meille tuli omissa ikävä henkilökohtainen virhe, mutta pojat osoittivat luonteensa ja nousivat hienosti takaa ohi jo ensimmäisen jakson aikana. Prässipelaamisen kautta saatiin paljon pallonriistoja ja niiden kautta päästiin iskemään hyvin vastaan. Kyllä niitä tilanteita saatiin myös oman pelaamisen tuloksena, mutta mun mielestä oltaisiin voitu olla vielä vaarallisempiakin. Nyt tuli välillä tilanteita, joissa tuntui että pidettiin huvin vuoksi vastustaja mukana eikä isketty surutta tiloihin joita saatiin luotua, summaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Toisella jaksolla varsin hyväksi joukkueeksi osoittautunut Norrvalla alkoi nostamaan ryhmitystään ja sai sitä kautta luonnollisesti enemmän painetta Akatemian päätyyn. Lähinnä Norrvallan puolustuksesta kohti Akatemian puolustuslinjaa pelatut pidemmät syötöt Akatemia pystyi klaaraamaan hyvin pelanneiden toppareidensa Noa Lehtosen sekä Daw Malvalin avulla. Topparipari voitti järkiään jokaisen kaksinkamppailun, mutta kakkospallot alkoivat hiljalleen jäädä vierasjoukkueen haltuun ja sitä kautta paine pysyi välillä Akatemian puoliskolla joitakin hetkiä. Tästäkin huolimatta ottelun seuraavan maalin iski Akatemia. Santeri Mäkinen pujotteli itsensä maalintekopaikkaan ja toimitti pallon kylmän viileästi ohi Polton ja vei Akatemian kahden maalin johtoasemaan.

Akatemian kolmannen maalin jälkeen ote siirtyi oikeastaan kokonaisuudessaan vierasjoukkueelle. Lauantaina pelattu edellinen matsi alkoi näkymään kotijoukkueen esityksessä, eivätkä kotijoukkueen pelaajat enää päässeet samalla tavalla vastustajaan kiinni kuin ensimmäisellä jaksolla. Muutaman puolittaisen maalintekopaikan kotijoukkue pystyi luomaan, mutta Antti Palohuhdan pusku Elias Mikkolan keskityksestä painui karvan verran ohi Norrvallan maalin. Santeri Mäkisen kome volley puolestaan sujahti puolisen metriä kohteesta sivuun. Sitten alkoi Norrvallan show. Varsinkin oikealla laidalla pelannut vierailijoiden Shkelqim aiheutti nopeudellaan paljon ongelmia Akatemian pelaajille. Norrvalla pystyi luomaan muutaman todellisen huippupaikan heti Akatemian kolmannen maalin jälkeen, mutta Akatemian maalilla debyytin tehnyt Antti Vironen oli toden teolla mies paikallaan. Kylmähermoisesti peliä avannut B-juniori torjui komeasti Luqmanille avautuneen puolittaisen läpiajon sekä muutaman muun vaaralliselta näyttäneen tilanteen. Kertaalleen vierasjoukkue osui kulman jälkitilanteesta rimaan ja kertaalleen Jaakko Juvila pelasti pallon aivan maalinedustalta kulmapotkuksi.

- Me pelattiin veskaria lukuunottamatta samalla kokoonpanolla kuin lauantaina ja se alkoi loppua kohden näkymään. Meilläkin on ollut paljon flunssatapauksia sekä muita loukkaantumisia, mutta niitä on varmasti ollut jokaisella muullakin joukkueella. Ehkä vähän jäi kaivelemaan se ettei saatu palloja loppupuoliskolla niille alueille mihin halusimme ja luonnollisesti kahden maalin johtoasemassa homma menee helposti oman maalin suojeluun. Se hoidettiin paria poikkeusta lukuun ottamatta hyvin, Lyyski summaa.

Akatemian riveissä voitto otettiin riemulla vastaan, sillä joukkueen asettama välitavoite saatiin tällä tuloksella maaliin. Pitkin viikkoa erilaisia takaiskuja kokenut joukkue osoitti jälleen venymiskykynsä vaikean paikan edessä ja varsinkin ensimmäisen jakson perusteella kotijoukkueen voittoa voidaan pitää ansaittuna. Mutta on vielä kertaalleen todettava että Norrvalla tarjosi kyllä hyvän vastuksen.

- Moni pelaaja pelasi jonkun pienen vaivan kanssa, mutta niitäkin tulee kaikille. Tänään päivällä saatiin tietää että toisin kuin aiemmin me emme saakaan edustusjoukkueesta maalivahtia otteluun. No, Antti hoiti homman upeasti kotiin. Kestettiin myös mielestäni se epäkohta. että meitä vastaan pilli soi aika herkästi ja vastustajan jatkuva paidasta repiminen jäi täysin huomiotta. Lähtötavoitteena oli sarjapaikan uusiminen, sitten keväällä sitä tarkistettiin ja joukkue asetti tavoitteekseen 20 pisteen keräämisen sekä tappiottoman kotisaldon. Se saatiin maalin nyt, mutta en usko että tämä joukkue on kylläinen vielä. Päästään pelaamaan vielä viisi kovaa peliä ylemmässä loppusarjassa ja nimenomaan ne kehittävät pelaajia, Lyyski pyörittelee.

Ylempi loppusarja alkaa puolentoista viikon kuluttua, eikä tarkempia ottelupäiviä ole vielä sovittu sillä viimeinen ylempään loppusarjaan paikkansa varmistanut joukkue teki sen tänään. Akatemian seuraksi ylempään loppusarjaan matkaavat nousutavoitteensa esiin tuoneet Närpiön Kraft, Sundom IF sekä tänään kohdattu Norrvalla FF. Myös Akatemiaa Vaasassa kyykyttänyt VPV sekä tänään paikkansa varmistanut Kaskö IK pelaavat ylemmässä loppusarjassa. Sarja pelataan runkosarjan tavoin yksinkertaisena ja sen voittaja etenee nousukarsintoihin.

- Ennen kauden alkua epäilin että Kraft, Sundom ja Sporting Kristina ovat kovimmat joukkueet lohkossamme. Sporting vähän kyykkäsi. mutta Närpiö ja Sundom ovat siellä missä heidän oletinkin olevan. He varmaankin ovat niitä, jotka ampuvat vähän muita kovemmilla paukuilla. Siellä on joukkueissa useampiakin Veikkausliiga- tai divaritaustaisia pelaajia, Norrvalla taas oli hyviä brittiammattilaisia joukkueessaan. Me muut sitten yritämme roikkua mukana parhaamme mukaan, Lyyski päättää.

Akatemian kokoonpano:

Antti Vironen, Daw Malval, Noa Lehtonen, Aleksi Seppälä, Elias Mikkola, Axel Lindholm (90. Mikko Rinne), Akseli Matilainen (75. Arttu Seikkula), Santeri Mäkinen, Antti Palohuhta, Valtteri Palosaari (16. Jaakko Juvila), Wegye Wegye.


Tilastot

3 - 1

Norrvalla FF
(2-1)
4'MaaliKassim Luqman
27'MaaliJuvila Jaakko

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola