FC Lahti - KPV Edustus   1 - 4

Lahden Stadion

Komea vierasvoitto, FC Lahti-KPV 1-4

Otteluraportti FC Lahti-KPV, Veikkausliigan haastajasarja 6.10.2019

KPV haki vakuuttavan voiton Lahdesta, kun Vihreä kaatoi FC Lahden maalein 1-4. Pallo-Veikkojen maalintekijöinä kunnostuivat Ishmael Yartey, Milos Josimov, Joni Mäkelä sekä Hysen Memolla, lahtalaisten maalista vastasi Josu.

Ottelun alun pienten vaikeuksien jälkeen paremmin tasapainoa pelaamiseensa viime otteluissa löytänyt Vihreä puolusti kurinalaisesti ja tiiviisti joukkueena, eikä Lahti pystynyt lopulta kovinkaan montaa vaarallista paikkaa luomaan.

Kertaalleen isännät kuitenkin osuivat, kun Josu pääsi turhan vapaasti iskemään keskityspallon jälkeen lahtelaisille johto-osuman. Avausjakson vaarallisimmat tilanteet Pallo-Veikkojen puolesta osuivat Taiki Kagayamalle, mutta vielä ei verkko japanilaisen toimesta heilunut. Mustapaitojen 1-0 johdossa siis mentiin tauolle.

Reilu tunti oli pelattu kun Vihreä iski pelin tasoihin. Patrick Byskata avasi hienosti Juri Kinnuselle, jonka keskitys löysi jälleen hyvän pelin pelanneen Enoch Banzan. Banza malttoi vielä syöttää takaviistoon Ishmael Yarteylle, joka ampui takakulmaan jo kauden kuudennen osumansa.

Hieman ennen tasoitusta Teppo Marttinen torjui loistavasti Jeronimo Amionen kovan laukauksen ja piti Vihreän pelissä mukana.

Viimeisellä vartilla KPV painosti hurjasti ja saikin palkintonsa. Milos Josimov iski kahteen kertaan pallon varmasti pilkulta FC Lahden maaliin, ensimmäinen laukaus nimittäin uusittiin Vihreäpaitojen oltua liian aikaisin rangaistusalueella. Itse pilkku johtui lahtelaisten käsivirheestä kulmapotkutilanteessa.

Johtomaalin jälkeen KPV näytti hienoa taisteluhenkeä ja laukauksia blokattiin isolla sydämellä. Pallo-Veikot malttoi myös hyökätä pidempiä hyökkäyksiä, mikä osaltaan hyydytti isäntien kiriä. Lopussa Vihreä rankaisi vielä kahdesti, kun ensin Joni Mäkelä taituroi lahtipuolustuksen nippuun Yarteyn esityöstä ja lisäajan puolella Banza jatkoi kulmapotkun tyylikkäästi puskien Hysen Memollalle, joka latasi taululle loppulukemat 1-4.

Hyvä peli Vihreältä, tästä on hyvä jatkaa maaottelutauon jälkeiselle viimeiselle kierrokselle VPS:a vastaan sekä RoPS:n voiton myötä varmistuneisiin liigakarsintoihin Turun Palloseuraa vastaan.

KPV:n valmentaja Jani Uotinen oli syystäkin tyytyväinen Pallo-Veikkojen esitykseen.

-”Nyt oli meiltä ehjä peli kokonaisuutena. Ekalla jaksolla puolustamisen kanssa oli pieniä ongelmia, mutta saatiin muutama maalipaikka kuitenkin luotua jo ekalla puolikkaalla”, Uotinen pohti ottelun avausjaksoa.

-”Toinen jakso aloitettiin hyvin ja saatiin selkeä ote pelistä. Maalipaikkoja oli koko pelissä paljon, neljä tehtyä maalia positiivista ja muutenkin hyökkäyspelaamiseen toisella jaksolla olen erityisen tyytyväinen”, Uotinen kiitteli Vihreän monipuolista ja aktiivista hyökkäyspelaamista.

-”Saatiin onnistumisia laajalla rintamalla, tästä on hyvä jatkaa maaottelutauon jälkeiseen VPS otteluun”, Uotinen päättää.

KPV kohtaa siis maaottelutauon jälkeen putoamisen varmistaneen Vaasan Palloseuran lauantaina 19.10. klo 15.00. Liigakarsinnat Turun Palloseuraa vastaa pelataan torstaina 24.10. Turussa ja sunnuntaina 27.10. Kokkolassa.

FC Lahti

1 - 4

(1-0)
65'MaaliYartey Ishmael
77'MaaliJosimov Milos
89'MaaliMäkelä Joni
91'MaaliMemolla Hysen