B-tytöt, T18 Ykkönen

KPV YJ - TP-47  5 - 3

Kokkola, Ykspihlaja

B-tytöt sarja-avauksessa makeaan voittoon

KPV:n B-tytöt aloitti Ykkösen syyskierroksen makealla 5-3 voitolla Tornion TP-47:sta. Vaihdoista peliin tuotu lisäbensa käänsi ottelun emännille, kun pitkän matkan vieraat hyytyivät lopussa. KPV käänsi 2-3 tappioaseman neljän viimeisen minuutin aikana 5-3 voitoksi.

Avausjakson tähtinä tuikkivat vieraiden nopea Elina Junes ja KPV:n keskikenttätykki Janina Mild. Kumpikin osui kaksi kertaa, joista molemmat kerran rankkarista. KPV hallitsi hienoisesti peliä ja kärjen nopeat Jonna Korkiakangas ja Veera Koskela olivat jatkuvana uhkana vieraiden alueella.

Torniolaiset herättelivät helteiseen säähän nukahtanutta kotijoukkuetta kylmällä suihkulla heti viiden minuutin pelaamisen jälkeen, kun Hellis Ohtonen iski pallon verkkoon. Vieraat pitivät sitkeästi johtoa, vaikka KPV rummutti kovasti koko toisen jakson ajan. Muutama vastahyökkäys tosin olisi voinut tuoda leveämmänkin johdon.

Lopulta vaihdot ja pelikellon kiertämä aika alkoivat tehdä tehtävänsä. Tornio hyytyi. KPV pystyi jatkamaan aktiivista prässipeliä, kun vaihdosta tulleet Piita Kytölaakso, Pinja Hertteli, Emma Skähl ja Olivia Ohtamaa toivat tuoreita jalkoja kaikkensa antaneiden tilalle.

Veera Koskela tasoitti 88.minuutilla, Pinja Hertteli teki voittomaalin 90.minuutilla ja Jonna Korkiakangas lopetti vieraiden viimeisetkin rimpuilut 90+2.minuutilla.

Ensi viikolla tästä joukkueesta puolet pelaa Oulussa C15-tyttöjen Laura Kalmari -turnausta, joten B_n sarja jatkuu vasta kahden viikon päästä. Pojat sen sijaan aloittaa urakkansa Ykkösen syyskierroksella.

5 - 3

TP-47
(2-2)
28'MaaliMild Janina
34'MaaliMild Janina
88'MaaliKoskela Veera
92'MaaliKorkiakangas Jonna